Přátelé...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Ivo
1045 příspěvků 08.03.05 11:47
Přátelé...

…předchystal jsem si na Velikonoce utopence a protože jsem „neznal míru“, tak jsem to s množstvím přehnal. Chci se tedy zeptat, máte někdo zkušenost se sterilizací těchto chuťovek? Jedná se o špekáčky se zeleninou.

Děkuji.

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 08.03.05 12:38
Utopenci - Ivo

Sděl mi tvoji adresu. Přijedu a máš po starosti.

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.03.05 12:40
Utopenci - Ivo

Ale teď vážně: dala bych to do lednice. Ono to snad nějaký čas vydrží. A nabízela bych to všem návštěvám.

 
Kopretinka
565 příspěvků 08.03.05 12:59
Připojuju se...

… a tímto se taky hlásím k dobrovolné konzumaci

Souhlasím s Esme, utopenci vydrží v lednici hodně dlouho (ikdyž jak ve které domácnosti, u nás třeba ne ) nijak bych to neřešila nějakou konzervací, prostě nabízej návštěvám a uvidíš jak zmiznou A když ne tak je rozdávejte na velikonoce místo vajíček hihi

 
Bunter
457 příspěvků 08.03.05 23:54
Ivo!!

nikomu nic nerozdávej a pochoutku si uchovej na potom.Dnes máš hodně a možná ti to již leze krkem,ale za 14 dní si klidne zase dáš a s chutí a proto to rexuj.Naper to do sklenic a 45 minut rexuj při 100°C.Já takhle dělám ryby a dobrotu mám stále k disposici.Za­vařovací hrnec nemám,ale na dno velkého hrnce složím froté ručník a na něj sklenice naskládám.Vše zaliji vodou tak do třičtvrtě.Zapnu příkon tepla a když to má tendenci vřít,příkon tepla snížím a snažím se to udržovat v optimální teplotě.Po uplynutí rexovací doby sklenice vyjmu a nakladu je na nějakou podložku,kde je nechám normálně vychladnout.Ještě se mi nestalo,aby se to nepovedlo.Víčka Omnia tady neexistují a rexuji v norských a v tak zvaných francouzských sklenicích se širokou gumou.Nevím proč se jim říká francouzské,když moje máti do stejných sklenic zavářela v padesátých a šedesátých letech v Československu kde co.Hodně štěstí

 
DanaJ
1136 příspěvků 10.03.05 10:13
Rexovat...

Podle návodu, jak se rexuje by mě zajímalo, jestli odhaduji správně a to, že rexování je prachobyčejné zavařování? A nebo je v tom nějaký rozdíl?

 
Ivo
1045 příspěvků 12.03.05 08:54
Děkuji...

…za reakce na tento můj dotaz. Pokud něco zůstane, tak vyzkouším realizovat vaše rady.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz