…předchystal jsem si na Velikonoce utopence a protože jsem „neznal míru“, tak jsem to s množstvím přehnal. Chci se tedy zeptat, máte někdo zkušenost se sterilizací těchto chuťovek? Jedná se o špekáčky se zeleninou.
Děkuji.
…předchystal jsem si na Velikonoce utopence a protože jsem „neznal míru“, tak jsem to s množstvím přehnal. Chci se tedy zeptat, máte někdo zkušenost se sterilizací těchto chuťovek? Jedná se o špekáčky se zeleninou.
Děkuji.
Ale teď vážně: dala bych to do lednice. Ono to snad nějaký čas vydrží. A nabízela bych to všem návštěvám.
… a tímto se taky hlásím k dobrovolné konzumaci
Souhlasím s Esme, utopenci vydrží v lednici hodně dlouho (ikdyž jak ve které domácnosti, u nás třeba ne ) nijak bych to neřešila nějakou konzervací, prostě nabízej návštěvám a uvidíš jak zmiznou A když ne tak je rozdávejte na velikonoce místo vajíček hihi
nikomu nic nerozdávej a pochoutku si uchovej na potom.Dnes máš hodně a možná ti to již leze krkem,ale za 14 dní si klidne zase dáš a s chutí a proto to rexuj.Naper to do sklenic a 45 minut rexuj při 100°C.Já takhle dělám ryby a dobrotu mám stále k disposici.Zavařovací hrnec nemám,ale na dno velkého hrnce složím froté ručník a na něj sklenice naskládám.Vše zaliji vodou tak do třičtvrtě.Zapnu příkon tepla a když to má tendenci vřít,příkon tepla snížím a snažím se to udržovat v optimální teplotě.Po uplynutí rexovací doby sklenice vyjmu a nakladu je na nějakou podložku,kde je nechám normálně vychladnout.Ještě se mi nestalo,aby se to nepovedlo.Víčka Omnia tady neexistují a rexuji v norských a v tak zvaných francouzských sklenicích se širokou gumou.Nevím proč se jim říká francouzské,když moje máti do stejných sklenic zavářela v padesátých a šedesátých letech v Československu kde co.Hodně štěstí
Podle návodu, jak se rexuje by mě zajímalo, jestli odhaduji správně a to, že rexování je prachobyčejné zavařování? A nebo je v tom nějaký rozdíl?
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz