Pečení chleba

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eja
3814 příspěvků 25.08.12 16:47
Pečení chleba

Receptů na pečení chleba je na Labu neúrekom…diskusí pod recepty taky. Ale nicmně si myslím, že je to tak specifické téma, že si zaslouží vlastní " fórum".
Mnoho let jsem tvrdila, že se do pečení chleba pustím, pořád jsem to odkládala, vždy to skončilo u houstiček či briošek.
Ale v 55 jsem se rozhodla, že už je čas. Ne na chlebík z domácí pekárny, kterou navíc nemám - neb chleba má být kulatý či šišatý, rozhodně ne hranatý. Ani ne chleba vyhnaný droždím.
Začala jsem pomalu kynutým chlebem dle Cuketky a hodlám pokračovat kváskovým.
Takže - má první otázka zní: jak se mění poměry mouka/kvasnice/voda při přidání žitné mouky. Jakákoli zkušenost vítána. První chleba z hladké pšeničné chlebové mouky dle Cuketky dopadl skvěle, druhý s přidáním cca 25% žitné dopadl - no dejme tomu neskvěle. Dtto „bagety“ ze stejného webu. Jakmile tam dám příměs žitné mouky, těsto se začne chovat pro mne zatím nepochopitelně. Zatím mi z toho vyplynulo - přidat žitnou mouku=více kvasnic + asi více vody.
Vítám jakékoli zkušenosti z praxe :mavam:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Frantiska
927 příspěvků 27.08.12 17:17

Doporucuji tyto stranky, neznam nic lepsiho o peceni domaciho chleba :)

http://conovehonakopci.cz/?…

 
honza39
31 příspěvků 16.03.14 16:47
domácí chléb

Podívej se na stránku www.varimezdrave.cz/…veho-peciva/
Tam jsou podrobné návody, jak udělat a namnožit kvásek, jak pokračovat se samotným těstem + diskuse účastníků. Začínal jsem tam také, dnes už peču úplně běžně vždy 2 chleby bez závad. Na požádání více mailem.

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.14 22:00

Ejo, zo zitnej muky sa pecie najleopsi chieb.. a tvoje ze sa sprava nepochopitelne soi dokazem predstavit a ja tomu vravim blato..cesto sa stane tazsie a ako blato..musi si ruka zvyknut na tu spravnu konzistenciu…ale poradim ti jeden recept..je to velmi dobry chlieb aj ked nie kvaskovy.. ale cert by bol v tom aby si sa na tomto recepte nenaucila pracovat so zitnou mukou a za vysledok rucim.. :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 19.03.14 21:06

..prepac :oops:..tu je ten recept…tolko sa namiesis a premiesis ze to spravne zitne do ruky dostanes,,,vier mi :mavam:..zyzera mozno zlozite ale je jednoduchy a velmi chutny..

http://www.labuznik.cz/…b-na-kefire/


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz