Jak se dělá máčený škrob?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
casino
4469 příspěvků 25.07.12 16:09
Jak se dělá máčený škrob?

Zpráva z netu:
Maizena (kukuřičný škrob)nebo Solamyl (bramborový škrob) rozmícháme ve vodě. Po chvilce se usadí ke dnu a my do pánve vlijeme jen škrobovou vodu, která se stáním oddělila. Usazený škrob na dně nepoužíváme.

Také si myslíte, že autorovi šibe, či čo… :think: :roll: :)


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3815 příspěvků 26.07.12 15:11

Casino, já jsem se tímto postupem setkala už mockrát, až si skoro myslím, že je to tak správně…

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.07.12 15:34
Casino

Souhlasím s tebou všema deseti. :potlesk:

 
Eja
3815 příspěvků 26.07.12 23:16

Nu, kdo hledá, najde.
Mike v Gastronews píše:
„Množství vody které na tento škrob k jeho máčení nalijeme není rozhodující, protože i když na jednu lžíci škrobu nalijete třeba i litr vody, tak po nějakém čase se ten škrob, který nabobtná tím že nasákne určité množství vody, usadí na dně, a zbytek je relativně čirá voda, která by se měla slít. Čínští kuchaři tu vodu neslívají. Třemi prsty sáhnou na dno nádoby ve které škrob máčí, vyndají potřebné množství a ve většině případů ten máčený škrob přidají přímo do jídla které upravují ve woku“

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.07.12 23:21
Ejo,

To je přesně obráceně než dělá Casino i já, takže souhlasím, protože použít jen vodu a vyhodit ten škrob je podle mně blbost do nebe volající. Pozor, nežádám souhlas ode všech, takhle to dělám já a komu se to nelíbí, no to je jeho věc. :mavam:
Vodu dávám jen aby rozředila škrob a dal se rozmíchat a neudělal knedlíky. K tomu musím dodat, že používám výhradně bramborový škrob, i když se u nás hůř shání.

 
Eja
3815 příspěvků 26.07.12 23:26

Drobku, já to dělám celá léta zřejmě blbě :mrgreen:. Zamíchám škrob s přiměřeným množstvím vody a leju to najednou. :think:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.07.12 23:27
Ajo,

V tom případě to děláme oba blbě. Ale chutná nám co?

 
Eja
3815 příspěvků 26.07.12 23:32

Jo. :mavam:

 
casino
4469 příspěvků 29.07.12 11:08

No, pro mě je o to více překvapující, že to nenapsal jen tak někdo, ale přímo GURMÁNKA :think: :roll: ;)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.12 23:44
Casino,

Buďme tolerantní, třeba to tak má ráda. Já ne, vy ne, Eja ne, a kdo ví kolik dalších. Sakra to už vypadá jak anketa. :roll:


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz