Musaka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
offroad
5 příspěvků 30.03.06 07:30
Musaka

V receptu se píše nakrájet lilky podélně a opéct. Musí se ta černá slupka napřed oloupat?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Manana
1515 příspěvků 30.03.06 17:28
offroad

slupku samozřejmě napřed oloupej, ta by vadila!

 
airan
652 příspěvků 30.03.06 22:25
Offroad,

Nekdo je tam dava neoloupane, ja se priklanim k Mananovi - lepsi jsou oloupane. Pokud je posolis, ponechas par hodin a slijes hořkou stavu, pak je ani nemusis predem opect. Dokonce tvrdim ze musaka je pak chutnejsi. Mezi nama, jeste jsem nevidela nikoho na Balkane, kdo by se s tim paral a pekl je predem

 
offroad
5 příspěvků 31.03.06 07:32
Tak jsem to upekl

Ale ten lilek nacucal moc oleje a potom pečení ten olej vystoupil a je ho tam hodně.Příště radši opéct nasucho a nebo vůbec.
Tak jsem ho oloupal,osolil,po hodině osušil,osmažil na pánvičce.
Skleněný pekáček jsem vymazal máslem,pokladl lilkem,rozetřel jsem boloňskou masovou omáčku,zasypal nahrubo strouhaným sýrem a zalil bešamelem.Znovu lilek.omáčka sýrbešamel a na potřetí nahoru více sýra a bešamele.Zapékali jsme to 30minu.
Je to vynikající,ale lepší je na druhý den.
Masovou boloňskou omáčku,jsem si nadělal do mražáku z hovězích odřezků z domácí zabijačky telete.
Na osmažené cibuli jsem smažil mleté libové hovězí maso,přidal jsem konzervu loupaných rajčat,malý protlak,sáček knor přípravku na boloňskou omáčku,česnek,ko­ření,dva bobkové listy,zalil hovězím vývarem a dusil asi hodinu a půlaž do zhoustnutí.
Pak rozdělil do sáčků a zamrazil. Teď to používám na těstoviny,lasagne a od včerejška i na MUSAKU.
Dobrou chuť.

 
misapoho
135 příspěvků 02.04.06 06:34
...

ja lilky neloupu, miluju je i se slupkou. Nam :o)
Jinak v Recku jsem mela musaku, kde byly i na platky nakrajene brambory. Takze to tak delam taky.
Necham vyplakat lilky, ty pak dam pod gril zmeknout, to same udelam s rajcaty a bramborami.
Vedle si udelam masovou omacku. Necham vyskvarit slaninku, na to cibuli, hovezi mlete, cca polevkovou lzici skorice (nekdo mi to poradil, ze se tam ma davat a fakt to je s ni super), bobkovy list, oregano, bazalka, trosku tymianu.
Prokladam jednotlive vrstvy, jen besamel davam az nahoru.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.06 13:33
koření na Musaku

si kupuji v Řecku. Kromě skořice je tam zřetelně cítit nové koření a je tam mleté i celé.
Mám dvě řecké kuchařky a ani jedna se nezmiňuje, že by se lilek loupal. V jedné se vypocené a osušené plátky lilku pečou 10 minut potřených olivovým olejem v troubě vyhřáté na 190°C. Pak se postupuje jako v jiných receptech.
Brambory jako první vrstvu dávám také, podle musaky, kterou jsem jedla v Řecku poprvé.

 
Manana
1515 příspěvků 04.04.06 17:39
Musaka

Já dávám na dno zapékací misky olej, na to vrstvu cibule, opepřím, dám vrstvu na oleji a cibuli obdělaného mletého masa, vrstvu vyždímanejch lilků, posypu čubricou nebo saturejkou, trochu sekaného česneku, půlky očištěných paprik, rajčata, která osolím a okořením čubricou nebo saturejkou, vrstvu brambor na plátky, pokladu šupinami másla a vrstvy zopakuji. Poslední jsou brambory pokladené máslem. Žádnou omáčku nedávám, zato dost vypeču tekutinu, kterou zelenina pustí, jinak by to bylo všechno ve vodě, takhle je z toho výborná omáčka, na kterou bešamel nemá. Nemá to chybu!
Asi to vložím jako recept.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz