Musaka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
offroad
5 příspěvků 30.03.06 07:30
Musaka

V receptu se píše nakrájet lilky podélně a opéct. Musí se ta černá slupka napřed oloupat?

Reakce:
 
Manana
1515 příspěvků 30.03.06 17:28
offroad

slupku samozřejmě napřed oloupej, ta by vadila!

 
airan
652 příspěvků 30.03.06 22:25
Offroad,

Nekdo je tam dava neoloupane, ja se priklanim k Mananovi - lepsi jsou oloupane. Pokud je posolis, ponechas par hodin a slijes hořkou stavu, pak je ani nemusis predem opect. Dokonce tvrdim ze musaka je pak chutnejsi. Mezi nama, jeste jsem nevidela nikoho na Balkane, kdo by se s tim paral a pekl je predem

 
offroad
5 příspěvků 31.03.06 07:32
Tak jsem to upekl

Ale ten lilek nacucal moc oleje a potom pečení ten olej vystoupil a je ho tam hodně.Příště radši opéct nasucho a nebo vůbec.
Tak jsem ho oloupal,osolil,po hodině osušil,osmažil na pánvičce.
Skleněný pekáček jsem vymazal máslem,pokladl lilkem,rozetřel jsem boloňskou masovou omáčku,zasypal nahrubo strouhaným sýrem a zalil bešamelem.Znovu lilek.omáčka sýrbešamel a na potřetí nahoru více sýra a bešamele.Zapékali jsme to 30minu.
Je to vynikající,ale lepší je na druhý den.
Masovou boloňskou omáčku,jsem si nadělal do mražáku z hovězích odřezků z domácí zabijačky telete.
Na osmažené cibuli jsem smažil mleté libové hovězí maso,přidal jsem konzervu loupaných rajčat,malý protlak,sáček knor přípravku na boloňskou omáčku,česnek,ko­ření,dva bobkové listy,zalil hovězím vývarem a dusil asi hodinu a půlaž do zhoustnutí.
Pak rozdělil do sáčků a zamrazil. Teď to používám na těstoviny,lasagne a od včerejška i na MUSAKU.
Dobrou chuť.

 
misapoho
135 příspěvků 02.04.06 06:34
...

ja lilky neloupu, miluju je i se slupkou. Nam :o)
Jinak v Recku jsem mela musaku, kde byly i na platky nakrajene brambory. Takze to tak delam taky.
Necham vyplakat lilky, ty pak dam pod gril zmeknout, to same udelam s rajcaty a bramborami.
Vedle si udelam masovou omacku. Necham vyskvarit slaninku, na to cibuli, hovezi mlete, cca polevkovou lzici skorice (nekdo mi to poradil, ze se tam ma davat a fakt to je s ni super), bobkovy list, oregano, bazalka, trosku tymianu.
Prokladam jednotlive vrstvy, jen besamel davam az nahoru.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.04.06 13:33
koření na Musaku

si kupuji v Řecku. Kromě skořice je tam zřetelně cítit nové koření a je tam mleté i celé.
Mám dvě řecké kuchařky a ani jedna se nezmiňuje, že by se lilek loupal. V jedné se vypocené a osušené plátky lilku pečou 10 minut potřených olivovým olejem v troubě vyhřáté na 190°C. Pak se postupuje jako v jiných receptech.
Brambory jako první vrstvu dávám také, podle musaky, kterou jsem jedla v Řecku poprvé.

 
Manana
1515 příspěvků 04.04.06 17:39
Musaka

Já dávám na dno zapékací misky olej, na to vrstvu cibule, opepřím, dám vrstvu na oleji a cibuli obdělaného mletého masa, vrstvu vyždímanejch lilků, posypu čubricou nebo saturejkou, trochu sekaného česneku, půlky očištěných paprik, rajčata, která osolím a okořením čubricou nebo saturejkou, vrstvu brambor na plátky, pokladu šupinami másla a vrstvy zopakuji. Poslední jsou brambory pokladené máslem. Žádnou omáčku nedávám, zato dost vypeču tekutinu, kterou zelenina pustí, jinak by to bylo všechno ve vodě, takhle je z toho výborná omáčka, na kterou bešamel nemá. Nemá to chybu!
Asi to vložím jako recept.

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz