Na co je nůž s otvory?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Bradicka
163 příspěvků 26.03.06 16:29
Na co je nůž s otvory?

Zdravím všechny labužníky a mám dotaz: na co se používá vroubkovaný kuchyňský nůž s kulatými otvory podél obvodu čepele? Díky moc za odpovědi…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 26.03.06 16:35
na sýr ;o)

klikni ;o)

 
Bradicka
163 příspěvků 26.03.06 16:50
Díky moc...

mně se teda původně zdál na sýr celkem masivní, ale asi to tak bude:) Měj se fajn a ještě jednou díky:)

 
Bunter
457 příspěvků 26.03.06 17:20
Bradičko

Nůž s otvory je vymyšlen k tomu, aby se na něj při krájení nic nelepilo. Lepší a dražší kusy mají ještě přes celou délku čepele takovej miniaturní výběžek, který funkci umocňuje

 
goralka
271 příspěvků 26.03.06 20:08
a na čo

menší, s oblým hrotom obojstranne pílkový a ešte v 1/3 mierne ohnutý?
Predpokladám že tiež na syr, lebo iné použitie som preňho nenašla.

 
Bradicka
163 příspěvků 29.03.06 12:48
Buntere,

díky moc… my jsme ještě žádný dražší nůž neměli, a tak jsme přemýšleli, jestli si máte ten s dírama pořídit. Zatím jsme ho ještě nekoupili, ale už aspoň vím, na co je:) Měj se moc fajn a ještě raz díky:)

 
DanaJ
1136 příspěvků 30.03.06 12:00
Oboustranný zahnutý nůž je určitě na vraždění rejpalů v kuchyni.

Já přesně nevím.

 
Bunter
457 příspěvků 31.03.06 20:41
Bradičko

nekupuj ten nůž kup si raději nějaký pořádý bez děr. Já mám jeden a krájím s ním jenom cibuli. Na nic jiného se nehodí. Když se podíváš "sem ":http://www.clasohlson.no/ tak si jdi vpravo do vyhledávacího okna a vepiš kniver (česky nože) a pak si hned klikni třebe na knivblokk i bøk (blok na nože z buku) a roluj dolů na kniv med hull (nůž s dírami) s číslem 34-2122 kde ho máš a kde se píše..... díky vzduchovým otvorům v čepeli se nám na nůž nepřilepí okurkové plátky atd. Nůž je potažen nonstick vrstvou. Zde na tomto noži je patrný nalisovaný výběžek na čepeli, který ještě o plátek ťukne a tím umocní odpadávání od nože. Vyobrazený nůž je laciná katalogová záležitost, ale i velmi drahé japonské nože se špatně brousí a jsou jen na tu cibuli. Tak jak píšu shora, kup si nějaký pořádný bez děr a dobře si to uvaž. Pořádný nůž je na celý život. Těch pořádných mám asi třicet a stále je dárkem dostávám a to bych musel mít sto životů abych všechny otupil a sedřel…Stejně používám jen dva, tři

 
Ivo
1045 příspěvků 31.03.06 22:58
Tome...

…jsem si vědom, že odpověď nebyla určená mi, ale protože řeším problém „kvalitní nůž do kuchyně“ a nechci se ukvapit (těch, které stojí za prd, už mám plnou krabici), tak jsem Tě chtěl poprosit, zda bys mi uměl doporučit nějaký konkrétní (mám představu o kuchyňském noži čepel 20-30cm, noži na chléb, noži na zeleninu a něco na broušení). Dík, Ivo.

 
Labužník Andry02
121 příspěvků 01.04.06 12:26
Ivo,

nejsem Tom, nicmene… Svatebnim darem jsme dostali hrisne drahe prave Solingeny a jsou super duper. Pred rokem jsem dokoupila v profi prodejne pro kuchare dva noze a 70 CZK a od te doby jine nepouzivame… A navic si je koupily po vyzkouseni u mne i mamka, svagrova a nekolik kamaradek… Jestli chces, pipni, dam kontakty a nazvy

 
Bradicka
163 příspěvků 05.05.06 20:04
Buntere,

sice se zpožděním, ale přesto velice děkuji za radu. Děrovaný nůž jsem si nekoupila, místo něj jsme koupili dva jiný, a řežou super:) Ale než se dostanu na třicet nožů, to si ještě počkám Měj se moc májově krásně!!!

 
goralka
271 příspěvků 06.05.06 20:00
Danaj

Tak som to predsa zistila. Nie je na vraždenie rýpalov , ale na grepfruity

 
DanaJ
1136 příspěvků 09.05.06 13:43
goralka,

mohli by se používat na všechny citrusy? Jesti jsem to pochopila, tak je to na vykrajování dužiny z rozpůlených grapefruitů, aby se měsíčky vydlabaly bez šlupky?

 
habana  14.05.06 22:14
Na co je nůž s kulatými otvori?

No na domácí potvory přece, že ???
Néééé - já jsem shledal tento nůž, který se běžně používá na krájení sýra jako genitální prostředek na krájení čerstvých (a nejen čerstvých) rohlíků a chleba.
Rohlíků třeba například na kostičky do knedlíků, nebo k osmažení do poblévky. ;O)
A čerstvej chleba ničim jinym normálně pořádně neukrojíš.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz