Nehody v kuchyni

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
kucharka17
2 příspěvky 27.03.06 11:11
Nehody v kuchyni

Ahojte všetci!!!

Mate nejaké nehody z kuchyne? Ak chcete popseme o tom čo vám zhorelo atd. Aby sme sa mali potom čomu vyvarovať


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 27.03.06 11:19
Diskuze na toto téma už tu je:

zde ;o)

 
Eja
3787 příspěvků 28.03.06 13:16
.......

minulý týden jem postavila rychlovarnou konvici na plynový hořák…zapálený…

 
Ivo
1045 příspěvků 28.03.06 13:33
Eji...

…no, a ohřála jsi tu vodu?......hihi

Na sebe zatím nic nebudu vyzrazovat, ale povím Vám, jak bývalá tchýně dostala recept na malinový sirup bez sterilování. Vzniklo asi osm litrových zazátkovaných láhví nádherného hustého sirupu, který se nechal do druhého dne odstát na lince. Někdy po půlnoci začaly nastávat reakce - kvasící směs vyrazila zátku, mohutností reaktivního motoru z láhve vystřelila, kde hned vzápětí narazila na dno vrchního dílu kuchyňské linky a zde se pak rozprskla po celé kuchyni. Do rána to stihlo všech osm láhví. Naštěstí mezi tchánovy koníčky patřilo malování interiéru......

 
Eja
3787 příspěvků 28.03.06 13:36
Neohřála,

ale zase jsem viděla, jak vypadá rychlovarka zevnitř. To bys neřekl, jaký to byl plamen a hlavně ji nemůžu sehnat, byla taková hezoučká buclaťoučká nerezová

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 28.03.06 15:05
Pozor na kolena!

Utěrky u nás hořely často, když jsem měla plynový sporák s plamínkem uprostřed, od kterého se zapalovaly hořáky / ale taky cokoliv jiného /. Větší bombu jsem zažila při vaření kolena v papiňáku. Hrnec jsem po dovaření postavila do dřezu, zchladila vodou a v pohodě otevřela. Celá nedočkavá jsem zapíchla vidlici do kolena a to koleno vybuchlo jako granát, vykostilo se a bylo všude. Měla jsem štěstí, že hrnec stál ve dřezu o něco níže a zásah do obličeje nebyl z takové blízkosti.

 
Manana
1515 příspěvků 28.03.06 15:29
Nerad se k tomu přiznávám, ale musím

To jsem jako mladíček dělal stavbyvedoucího na stavbě v Chotějovicích u Bíliny, byl konec měsíce a tedy faktury, plno práce. Abych ušetřil čas, postavil jsem si v mé ubikaci na vařič čínskou konzervu kuřete ve vlastní šťávě, a šel jsem vedle do kanceláře pokračovat v práci. Pracující se vraceli po fajruntě do svých ubikací a dělali jako vždy bordel, a tak když jsem zaslechl trochu větší šlehu jsem si jen pomyslel „jsou to volové…“.
Pak jsem dodělal tu fakturu, a že se půjdu konečně najíst.
Vstoupil jsem do krápníkové jeskyně. Všechny ty kuřecí třásně visely ze stropu. Tu konzervu jsem totiž ani nenapíchl.

 
danda  28.03.06 15:49
Nehody ?

Jejda, těch by bylo na dlooooouhé vypravování :-), oblíbeně cedím vařící škvařené sádlo přes umělohmotný cedník :-)

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 28.03.06 18:58
Nehody v hrnci.

Vím, že vaříte na úrovni, ale taky se vám někdy stane, že něco nedopadne? Možná by byly zajímavé rady, jak napravit co se napravit dá. Mě se stávají maléry jedině když vařím pro někoho cizího, nebo na nějakou rodinnou oslavu. Než jsem přivítala hosty, měla jsem z nudlové polévky lepidlo na tapety. Jednou jsem chtela dochutit mísu bramborového salátu trošičkou sojovky, nedala jsem moc, ale byl to ten hustý zbytek na spodu sklenice. Salát byl hnědý jako …Udělat nový už nebyl čas, no trapas. Když se člověk přizná, tak se fakt uleví.Pochlubte se taky, ať v tom nejsem sama. Máte tipy, jak napravit menší nehody, jako přesolené, příliš pálivé a podobně?

 
kucharka17
2 příspěvky 28.03.06 19:42
Utierky

No mne sa tiež často stáva že mi zacne horieť utierka. Miešam miešam a zrazu ma zacne paliť ruka pozriem a utierka uz velmi pekne hori. Raz sa mi stalo ze som nechala utierku pri sporáku a ona začala horieť. Ešte že som to rychlo uchasila. Davam si už na to pozor

 
kamilio
548 příspěvků 28.03.06 20:07
Stalo se ...

Chystal jsem slavnostní oběd pro 6 blízkých rodinných příslušníků. Objednaná byla pravá svíčková. Nakoupil jsem veškerou čerstvou zeleninu, brusinky, šlehačku atd, maso bylo předem naloženo v láku. Základ se povedl suprově, maso se krásně opeklo prostě radost vařit. Po promixování šťávy bylo nutno ředit, byla moc hustá. Aby to bylo super, tak jsem šáhnul po konvici na vaření kávy, kde je vždy převařená voda. Zředil jsem šťávu, provařil, přidal šlehačku, prohřál a protože se blížil čas podávání oběda, ochutnal jsem tu superšťávu. Ouha, byla velmi kyselá. Co teď? Cukr, rybízová zavařenina atd. no prostě záchranná akce. U jídla jsem si všiml pohledů strávníků, kteří mě jen tak ze zdvořilosti pochválili, no prostě né jako vždy. Slavnost se rozešla a mě to pořád vrtalo hlavou, kde jsem pochybil.
Večer se mě ženuška s potutelným úsměvem zeptala, čím jsem tu šťávu ředil, že to bylo nějak kyselé. No jako vždy, převařenou vodou z konvice, zněla má odpověď. S milým pohledem mi můj miláček oznámil, že chtěla, aby konvice na kávu byla zbavena všech vodních kamenů a jiného sajrajtu, takže do ní nalila během dopoledne ocet. Ale bohužel mi to zapomněla říct.
Takže jsme pojedli svíčkovou zalitou octem, vodním kamenem a jinými minerály. Super pokrm hodný kuchařského mistra!

 
danda  28.03.06 21:24
Nehoda,

tak tato byla hrozná a napravit se nedala. Tři generace Zdenků slavili svátek, přišli všichni i příbuzenstvo na oběd. Poslední dochucení polévky…a spadla tam celá slánka. Jíst se to nedalo a napravit také ne :-) Ale oslava se vydařila a já se konečně naučila solit z ruky :-)

 
danda  28.03.06 21:29
Kamilio, tak to mi ještě nedá...

Můj táta šel požádat o ruku a byl pozván na oběd. Babí, vyhlášená kuchařka měla ocet v lahvi na chodbě a vedle ve stejné petrolej. V rozechvění události popadla flašku, přikyselila a u stolu vyšlo na jevo, že petrákem. Jíst se to prý ale fakt nedalo :-)

 
Labužník Triss
160 příspěvků 28.03.06 22:06
...

mamka nedavno spalila caj, pred rokem zuhelnatela cockovou polivku, jindy zase polozila na horici plamem poklici od papinaku…
me se taky stalo veci…ale to spis neni nehoda, spis blbost, hodinu jsem pekla kure v nezapnute troube a tak…

 
penda
4752 příspěvků 28.03.06 22:34
hahahaa

Triss, to já zase obyčejně peru prádlo bez prášku ;o))) Ale abych zůstala v kuchyni. Když mi bylo 18, ležela jsem v nemocnici s jednou údajně velmi zkušenou kuchařkou, faktem bylo, že celé dny vyprávěla jen o jídle, a tak jsem se jí zeptala, jak na přesolenou polévku. Zarazilo mne, když řekla, že nijak, že je to na vylití. Když jsem jí oponovala a řekla, že stačí povařit syrový brambor (klidně i víc kousků pokrájených na čtvrtky), aby do sebe vtáhnul tu slanost a pak ho vyhodit a může se to i několikrát opakovat, tak se mi vysmála. Asi patřila k sortě kuchařek, které uznávají jen svoji pravdu.
Jinak v těch letech jsem dělala poprvé Malakov, s rumem. Jen jsem ty piškoty přehnaně máčela v rumu a výsledný dort mi neztuhnul a neztuhnul - ale i jako neztuhnutý dezert neměl chybu. ;o) ....... těch nepovedených pokrmů bylo víc, o některých jsem na Labužníku už psala, ale jak se říká - Chybami se člověk učí, i když je zajímavé, že některých chyb se člověk dopouští opakovaně a pořád ne a ne si z nich vzít ponaučení! ;o)))

 
penda
4752 příspěvků 28.03.06 22:51
Tipy a triky od Vali:

v deníčku ;o)

 
jau
457 příspěvků 29.03.06 06:31
Nehody v kuchyni

Tak já taky jdu se svou troškou…Když jsem byla na mateřské, několikrát jsem zapnula skleněnou konvici s vodou holkám na čaj a pak na ni zapomněla a voda se vyvařila a víčko z konvice se protavilo dovnitř. Když se to stalo asi potřetí, můj muž se naštval a koupil mi konečně konvici rychlovarnou. A byl pokoj. Jen vodu jsem vařila na čtyřikrát, než se holky dočkaly čaje.
A jednou, když k nám měla přijet návštěva, z které jsem měla velikou trému, připravovala jsem křehký jablkový koláč a těsně před finálem mi celý koláč spadl z kuchyňské linky, ve vzduchu se otočil o 180° a skončil na podlaze rozbitý na kaši. Musela jsem improvizovat, ale dopadlo to dobře Takových karambolů bylo ale víc, to bych se upsala…

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 29.03.06 10:49
vladko,

děkuji za odkaz na příjemné a užitečné počtení, sama bych to nenašla.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 29.03.06 14:59
kamilio,

.. při pročítání tvého příspěvku jsem si vzpoměla jak si dcera zcela nedávno zalila kávu vodou z rychlovarné konvice ve které byl roztok na odstranění vodního kamene… pravda, taky jí moc nechutnala…

… jinak se mi nehody v kuchyni docela úspěšně vyhýbají, ikdyž je to s podivem, neboť v kuchyni a u sporáku trávím poměrně dost času…

 
glama  29.03.06 19:33
A já...

si zase pamatuji tohle:
Mohlo mnš být tak okolo 12-12 let. sobotní dopoledne, v pračce se pere ložní prádlo,mamka vaří na sporáku gulášovku a vedle v hrnci bublá škrob na prádlo. |(tenkrát se nekupoval) z koupelny se ozvalo " Marcel, nalej tam ten škrob"
„Kam?! Do tý polívky“
" No neptej se tak blbě a nalej tam ten škrob!"
A tak jsem ho vrazila opravdu do té gulášovky!
Máma prádlo pověsila, zdálo se jí nějak málo škrobené a polívka tak divně klouzala do krku…
No ale já se přece ptala, neeee?!?!

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.03.06 06:02
Nehody v kuchyni

Žili jsme tenkrát v Bavorsku. Psal se rok 1970 a já byla čerstvě vdaná.
A řídíce se příslovím že láska prochází žaludkem, rozhodla jsem se udělat řízky.
Po známých jsem vyzvěděla jak se to vlastně obaluje a v čem. Mouku jsem doma měla, německá vajíčka se podobala českým, ale jak se řekne německy strouhanka jsem neměla „ahnung“. Zakoupila jsem tedy něco co se strouhance podobalo. Řízky jsem obalila a smažím..... Jenom mi bylo divné, že tam kde se dotýkaly pánve byly úplně černé, zato tam kde se nedotýkaly ani nezrůžověly.
No, když se z povrchu odloupalo to uhlí, tak se to i dalo jíst.
Naštěstí mi přišel druhý den balíček se slovníkem a tam jsem si vyhledala co je Grütze.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz