V posledni dobe se ke mne dostavaji recepty na salaty, ktere maj v sobe syrove zampiony a ja jsem trochu bezradna. Mate nekdo s tim zkusenosti?
Mam dotaz,
Klidně si žampiony očisti, nemyj je a neloupej. Nakrájej a požívej
s chutí. Větší množství léčí atopický ekzém.
Neboj se, jsem 35 let mykoložkou.
Samozřejmě jsou poživatelné za syrova. Ale před tím, než je někam přidáš, tak k nim čichni. Rádi nabírají vůně z prostředí, v němž rostly. A ono to někdy v pokrmu, který chceš vylepšit, působí díky zvláštní vůni opačně.
Dekuji moc za radi, mela jsem nejake zabrany to davat syrove, proste nejsem na to zvykla a hlavne je to pro mne novinka. Tak aspon jste me zbyvili obav
pre začiatok ich vlož do hotového teplého jedla a uvidíš ako ti budú chutiť. Moja dcéra ich dáva surové do smotanovej omáčky ku kuracim prsíčkam a veľmi nám chutia.
davame na stul jako prilohu stejne jako napriklad rajcata nebo okurky jenom
tak, nakrajene na platky. zkus to. jsou dobre, stavnate, vyborne. jen se
nebat
Dokud mají uzavřené kloboučky krájím je na tenké plátky a přidávám do míchaných zeleninových salátů. Je to lepší než přidávat k masu, tam používám raděj sušené hřiby. Mají výraznější vůni. Pokud jsou žampiony čerstvé, bílé, nemají žádné fleky nebo stopy plísně, není třeba se obávat jíst je v menším množství syrové.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
