strojček na výrobu cestovín

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
anickav
2904 příspěvků 14.03.06 19:43
strojček na výrobu cestovín

Prosím, kto vie a komu sa ozaj darí pracovať so strojčekom na domácu výrobu cestovín, aby mi poradil ako na to. Cestu si samozrejme viem pripraviť, iba to postupné vkladanie placiek medzi valčeky…a stenčovanie…trvá mi to neskutočne dlho a placky majú nerovnaký tvar. Asi tam bude nejaká finta, lebo v TV som videla - ale iba záverečnú fázu, ako Talian z takého istého strojčeka ako mám ja, vyťahoval asi polmetrový kus cesta. To moje kúsky vyzerajú úplne úboho. Niekde som videla návod /asi od Babi/ ale nie podrobný, ale možno ja som nechápavá.

Reakce:
 
buraci
1136 příspěvků 14.03.06 21:31
Placky

Anicko, ja taky taham pulmetrove kusy (ovsem pak nevim, kam si je mam polozit). Musis zacinat s pomerne velkym kouskem testa (jak velkym ti nereknu, to musis odzkouset) a dusledne protahovat a po kazdem protazeni prelozit a protahnout nanovo. Chce to cvik, pak to jde rychleji.

 
marmelada
1643 příspěvků 14.03.06 23:13
Porada odborníků

Na stejnou věc jsem se ptala nedávno, musím říct, že jsem to už zvládla, hlavní věc je správné těsto. tady je část minulé diskuse. Musím říct, že rady se osvědčily a strojek už neleží ladem. Dodatečně labužníkům děkuji.

 
anickav
2904 příspěvků 15.03.06 08:06
strojček na výrobu cestovín

Srdečná vďaka!
Ešte prosím:
1. treba kusy-placky cesta ešte sypať múkou pri vkladaní do strojčeka ?
2. zvládnem to iba sama, t.j. 2 rukami /aj kľuka - aj cesto/?

 
Florentyna
439 příspěvků 15.03.06 12:57
aničko,

1. ano (a to v podstatě při každém průchodu těsta mezi válci, alespoň po jedné straně a v dalším kroku zase po té druhé),
2. ano (i když zpočátku v tréninkové fázi má člověk pocit, že ani tři ruce nestačí… Chce to trochu trpělivosti a cviku a pak už to začne jít opravdu samo. Jednou rukou se stále točí za kliku, pokud přestaneš, tak se těsto velmi snadno a rychle přilepí na válce, a druhou rukou se musí zvládnout jak posunování těsta do přístroje, tak i vytahování ven. Osvědčilo se mi těsto v konečných fázích vyvalování, kdy už je hodně tenké a dlouhé, skládat do harmoniky zhruba po 30 centimetrech, pak se s ním celkem dobře manipuluje).
Domácím těstovinám zdar!

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz