jak upéct dortový korpus, aby nevyběhnul? i když jej peču bez prášku
do pečiva, nikdy se mi jej nepodaří upéct rovný. seříznutí „kopce“
není ono, protože čoko poleva pak není hladká.
díky předem za radu.
dortový korpus
ve formě se snažím navrstvit směrem ke krajům, uprostřed tedy vznikne jakýsi dolík. Vždycky se stejně nepovede, aby dort byl rovný. V tom případě dávám dochladnout dort vzhůru nohama, aby trochu slehl. Ale ne ihned po vytažení z trouby, až po chvíli. Polevu pak tedy nanáším „na dno“.
že ještě pomáhá propíchání korpusu v troubě špejlí, že pak tolik
nevyběhne (ale nesrazí se…)…a nedávno jsem někde četla radu o tom, že
se má ten dort na něco položit, že se vyrovná…ale nemůžu si vzpomenout
ani na co ani kde jsem to četla. Většinou to řeším seříznutím. Budu
hledat tu radu. Pokud ji najdu, připíši ji. ;o)
P.S. Ale seřezává se přece spodní část dortu, ta nemá na polevu vliv,
nebo ty pečeš dorty v jiné než rozevírací formě?
tak jsem to našla:
Pokud nemá čerstvě upečený dort pěkný rovný povrch, překlopte ho
ještě ve formě na prkno. Asi po 15 minutách bude dort krásně rovný a
hladký.
Těsto bude rovnoměrně kynout, když na počátku pečení necháte troubu asi 10 minut pootevřenou (dejte např před dvířka vařečku) - tím docílíte rovného povrchu.
myslím, že každá(ý) z nás má nějaký takový kiks, co se nám
podařil a se kterým se radši nechlubíme…;o)))
Já třeba ve dvaceti upekla buchty svému vojáčkovi, které by - slovy naší
mamky, mohl použít do kanónu místo dělových koulí…anebo jsme se ségrou
pekly bublaninu, do které jsme zapomněly přidat sníh, zjistily jsme to, až
když už byla bublanina nějakou chvíli v troubě, ale srdnatě jsme těsto
zpátky přelily do mísy a nacpaly do něj ten sníh…hahahaa…po vytažení
jsme měly asi milimetrový korpus, ze kterého se kutálely
třešně…;o)))
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
