Lovečák

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Wolfg
583 příspěvků 06.07.10 20:56
Lovečák

kdo by si nepamatoval na placatej salám. Sedmdesát kaček tenkrát stál a nebyl k sehnání. Dnes je všude, bohužel, podle toho i chutná. A přece! Jednomu se vede. Jan Prantl. Na nálepce je bílý nápis v červeném poli a zelené pozadí. Je vážně dobrý, vysušený s mírně svíravou chutí.

Reakce:
bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.07.10 21:36
Ano ...Lovečák,

koncem sedmdesátých let minulého století nám jej vozil šéf ze služebky z Vysočiny… plnou přepravku. Ještě dnes mám chuť této pochoutky na jazyku, jemně nakrájený, bez chleba … no co budu psát. Bohužel už nekupuji, nechutná nám, ale Jana Prantla si budu pamatovat, teď bude záležet na tom, kdo jeho výrobky odebírá. Mohu se přeptat … je uvedena lokalita výroby? Díky.

Alis
2617 příspěvků 06.07.10 22:14
Trefila jsem se?

Možná je to tato firma:

http://www.janprantl.cz/index.php

A.

hafca
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.07.10 10:16
Lovečák a jeho zrychlená výroba

se negativně podepisuje na kvalitě a chuti. Kdysi jsem dělal v masokombinátu a ješti si trochu pamatuji, jak se vlastně dělal. Základem těchto salámů je uzení STUDENÝM kouřem a to trvá dlouho. Přesnou dobu si už nepamatuji, ale určitě to bylo víc jak měsíc, kdy ty přejeté salámy visely v obzvlášť dobře zajištěné udírně.
Tohle si dnes dovolí málokdo z výrobců. Trvá to dlouho a tím je to drahé. Většinou to projde jen klasickou udírnou s teplotou kolem 75ºC a za pár hodin je hotovo. Pak je to vlastně obyčejný salám, jen prošel mezi dvěma válečky co z něj udělaly pseudo lovečák. Má to společný jen tvar, jinak nic. A to nevíme, jak moc je ošizená receptura proti té původní.
Je to stejné jako uherák a jeho chuť dnes. Jako dítě si jí pamatuji a to co se tady a teď za něj vydává, to je taky kapitola sama za sebe.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.07.10 15:45
Lovečák - hafča,

máš naprostou pravdu … za starých dob se dal krájet, protože do obchodu byl distribuován vysušený. Pokusy v tomto století … dal by se na chléb i mazat, chuť nevalná. To si raději zajedeme do Německa, kde je výběr a % masa ve výrobcích o hodně větší jako u nás.
Alis díky za odkaz.

Alice_G
505 příspěvků 07.07.10 18:00
Alis,

výrobce jsi trefila, tak teď jen, kde na ten lovečák můžeme narazit.

Manana
1515 příspěvků 07.07.10 18:23
Lovečák

Dobrej lovečák mi přivezla Soňa s Blankou, až teď jsem konečně zjistil, co to bylo zač. Byl to tenhle lovečák z Kroměříže a byl moc dobrej. Nebyl sice tolik vysušenej, jako bejval ten za bolševika, ale byl výbornej.

Soňo a Blanko ještě jednou moc děkuju!

noskovice
1322 příspěvků 07.07.10 18:57
Maňánku,

na Šumavu ti přivezeme další, když na nás počkáš. Hlavně teď, když je takové horko. Nám chutnaly moc ty tvoje dobrůtky.
Zdravíme vás všechny a těšíme se na příští setkání.
Umberťáci a docela určitě i Blanka.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz