Zmrzlinovy pristroj

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gaburiatko
739 příspěvků 06.06.10 21:31
Zmrzlinovy pristroj

Labuznici, oplati sa kupit pristroj na vyrobu zmrzliny ? Ak ano, aka znacka ? Ja som vcera robila zmrzlinu podla Nigely Lawson a bola uzasna pred zmrazenim, po zmrazeni v nej boli citit krystaly vody, ktore boli z mlieka a z jahodoveho pyre. Aj napriek 4 premiesaniam pocas mrazenia bola zmrzlina krystalovej konzistencie:( Ake mate skusenosti s vyrobou zmrzliny ?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Wolfg
583 příspěvků 06.06.10 22:30
Zmrzliňák

mám asi patnáct let. Myslím Philips. Podle chudé nabídky v obchodech, lze usoudit, že příliš v oblibě není. Neprávem. Příprava je velmi jednoduchá. Stačí nádobu zmrazit aspoň dvacet hodin a skutečně dodržet postup, tedy nalévat studený obsah při otáčející škrabce. Za půl hodiny je hotovo, zmrzlina je hladká, bez krystalů. Obtížně tuhne za velkých hiců, pak dám přístroj do ledničky, kabel není nijak tlustý, snadno se zavře přes měkké těsnění dveří. Lahodné zmrzliny jsou s obsahem alkoholu nebo s přídavkem rozinek v lihu. I tady alkohol snižuje teplotu tuhnutí. Gastronomickej puntík dodá doma připravený přeliv (topping) z čokolády, vaječného koňaku a vůbec nejlepší je karamel se smetanou. Malé nádobky zmrzliňáků nemají velký smysl. Ta moje má asi litr, protože nemůže být plná, obsah postačí nejvýš pro čtyři mlsné jazýčky

 
Alis
2617 příspěvků 06.06.10 23:54
Mně se to určitě vyplatilo...

Tak tohle mě dostalo… Napsala jsem si do svých poznámek příspěvek k diskuzi, chtěla překopírovat, ale Wolfg mě předběhl. Možná se to bude zdát jako plagiát, ale vážně je to jen shoda náhod, ostatně posuďte sami:

… ač nejsem velký zastánce mnoha přístrojů v kuchyni, mám zmrzlinový stroječek Philips asi patnáct - osmnáct let. Když byli kluci malí, používala jsem ho velmi často, pro dva chlapečky postačující objem necelý litr, vnitřek se namrazí a za chvilku lahodná zmrzlina, o které víte, co obsahuje. Nechala jsem si ji tenkrát dovézt z Německa, dostala jsem k ní vázanou knihu se spoustou receptů, vyzkoušela jich hodně. Skvělé byly klasické smetanové, pro dospělé s rozinkami máčenými v rumu, s kapkou alkoholu, výborné jsou sorbety z čerstvého ovoce, nejlépe za humny natrhaného – malinové, borůvkové, jahodové z lesního ovoce. Děti odrostly, ale inspirace je na labu pořád, nejspíš dám nádobu do mrazáku a letos zase budou domácí zmrzliny :-) Tolik můj chystaný příspěvek :)

V parném létě to tuhlo hůře, Wolf je osoba přemýšlivá a nápaditá, mě nikdy nenapadlo nechat zmrzlinu rotovat v lednici. Wolfe, safra, proč ses tu objevil až teď?

 
gaburiatko
739 příspěvků 07.06.10 12:32
Wolfg,Alis

Dakujem za prispevky, pomohli :) Idem najst, ci teda ake nieco predavaju na nete a kolko to stoji :)

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.06.10 17:10
alis, Wolfg

to je tak, Wolfík sa nám motal okolo chemikov a to sú moc šikovní chlapci :o))) Veľa rokov dozadu som obdivoval kolegov, ktorí dokázali v chladničke riešiť mnohé náročné problémy chemickej syntézy (spojené s miešaním a dávkovaním do reakčných nádob), pretože niektoré mršky synézy prebehnú už pri laboratórnych teplotách veľmi rýchlo, alebo veľmi nežiadúco.
Na rozdiel od výroby zmrzliny však organická chémia pracuje občas aj s inými prchavými látkami a mrcha teplotný spínač je rovno v chladničkovej skrini… Po druhej vyhorenej chladničke a labáku dostali všetky klasické calexky teplotná spínač vyvedený na vonkajšiu časť. Ale mlieko, voda a cukor z výroby zmrzliny prchav a výbušnú zmes určite nevyrobia. Jedine ak tak, že chuť bude výbušne náramná a životnosť prchavo krátka


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz