Chystame sa na 2 tyzdne do Talianska. Povodne sme chceli Toskansko, ale
nakoniec ideme asi hodku od Benatok. Samozrejme chcemeochutnat aj z Talianskej
kuchyne, ale chceme skusat aj typicke Talianske produkty. Jasne, ze parmezan,
parmska sunka.....to bude urcite, ale co konkretne este ochutnat napr. aky druh
peciva (moj muz je zatazeny na cheby, strasne trpel v Egypte, kde boli
nasladle, tak snad v IT to bude lepsie). Aku znacku zmrzliny ochutnat
v Taliansku. Viem napr., ze Toskanska cokolada Amedei bola uznana za jednu
z najlepsich na svete, tak snad bude k mani aj tam, kde sa chystame
Budem rada, aj mi date vediet, ake mate skusenosti s vyrobkami v IT, co
kupovat, comu sa vyhnut
Vdaka
Co skusit v Taliansku
Já bych rozhodně nekupovala zmrzlinu značky xy, ale jedině tu z cukrárny, kterou vyrábí oni sami. Vybereš si podle chuti (oka) a oni ti ji „naloží“ buď do kornoutku, nebo papírové mističky. Věř mi, je těžké narazit na špatnou zmrzlinu.
Tak v to dufam, ze tam na zlu zmrzku nenarazim, pretoze o tom som bola
presvedcena aj v Chorvatsku, ved Jadranska zmrzlina bola vzdy vychyrena. Ale
cim sme isli juznejsie tym bola drahsia a vodovejsia. Tak zmrzku nesidia ani
u nas na Slovensku Fakt zleeeee. V Taliansku som zatial mala len
dobru zmrzku, tak snad nesklamu
Každého asi nenadchne, ale já kdybych tam byla, tak si určitě nakoupím několik sklenic pravého pesta z pravých ingrediencí, které tam patří.. (v ČR jsem zatím neviděla)
Zkuste třeba MOSTARDA:
http://www.meliorashop.com/…20frutta.jpg
Firma FERRERO přes léto stahuje z prodeje část svých čokoládových
výrobků, takže tento POCKET COFFEE asi nebude k mání:
http://www.cerinicoffee.com/…t_coffee.jpg
Loni dělali na jihu Itálie průzkum trhu POCKET ESPRESSO, takže letos už
by toto mohlo být celoplošně. Tímto výrobkem právě přes léto chtějí
nahradit ten první: Balení po 3 kusech je ideální jako pozornost při mnoha
příležitostech (sestřičky, sekretářky:-)
http://2.bp.blogspot.com/…IMG_0238.jpg
ale ja bych si koupila poradny EVOO, Balsamic ocet alespon 15 let stary,
alespon jeden lanyz ve sklenicce, poradnou morskou sul, kusanec Parmezanu, suchy
salam (tech maji plno), treba panchetta steccata, Panforte, Torrone, vyborny med
treba levandulovy, kastany nalozene v grapa/rumu, kastanovou mouku ( z te se
mohou upect vyborne moucniky),
V Benatkach si davat Gelato, Prosecco, Pannini a vecer, kdyz je chladneji, tak
si zajit na veceri.
Murano sklo?
Preji Vam prijemne chvile na cestach!