Včéra jsme si s tou mou vyrazili… Po krásném jídle jsme si dali
cibetkovou kávu; člověk má ochutnat všechno Byla dobrá! Nepíši výborná. Byla jiná!
Při svém blbém zvyku, porovnávat vše s něčím, jsme si vedle
„cibetky“ dali ještě ristretto a piccolo z arabiky. S paní jsme se
shodli (kupodivu
že ta „cibetka“ nám chutná nejvíce. No,
porovnávat s ristretto by asi nebylo objektivní, protože „cibetky“ bylo
tolik co piccolo. Neumím to popsat: byla jemnější, kávové aroma bylo
výraznější, byla méně hořká, a vůbec nebyla „kyselá“ (čaj ani
kávu nesladím). Zkrátka JINÁ
Proč to tady vůbec píši? Kromě toho, že bych Vám rád cibetkovou kávu
doporučil, mi v hlavě leží uváděná světová produce cibetkové kávy.
Prý za rok 250 až 500 kg!!! Nevěřím!!! Když v malém provinčním
městě prodá jedna restaurace „zážikové gastronomie“ podle majitele
2 kg této kávy, tak na zbytek světa už zbývá, v lepším případě jen
498 kg!!! Ledaže… Ledaže to baristé „řežou“ normální kávou! Ale jak potom chutná čistě cibetková
kává??? To musí být MASO
Závěr:
Platil jsem 135,– za šálek… Proti normální kávě ten požitek nebyl 4×
větší, jak by odpovídalo poměru cen… Ale stálo to za to!!!
P. S.
Za chvíli jedeme do té restaurace pro kytičku, kterou jsme tam zapomněli.
Už bez jídla si dáme jako včera Crêpes Suzette a hádejte co? Tři kila za
dvě kávy, možná naposledy v životě, není zase až tolik…
http://www.padesatpetplus.cz/…vou_kavu.htm
Edit:
opraven překlep v nadpisu
Příspěvek upraven 20.01.13 v 20:31