Jak zjistime, je-li trouba dobre vyhrata?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Pampeliska191
1075 příspěvků 07.12.03 18:53
Jak zjistime, je-li trouba dobre vyhrata?

Prouzek bileho papiru polozime na plech a vlozime do trouby na jednu minutu. Podle toho, jak se papir zbarvi, muzeme zacit pect.

VLAZNA TROUBA: 100 - 110°C - papir se jenom mirne zbarvi.Teplota je vhodna na peceni - suseni snehoveho peciva.

MIRNE VYHRATA TROUBA: 100 -150°C - papir je zbarveny nazluto. Teplota je vhodna na peceni moucniku z jemneho piskotoveho testa, dortu, jemnych druhu drobneho peciva apod.

STREDNE TEPLA TROUBA: 150 - 180°C - papir je svetlezluty. Teplota je vhodna na peceni drobneho peciva, moucniku z piskotoveho testa apod.

HORKA TROUBA: 180 - 220°C - papir svetlehnedy. Teplota je vhodna na peceni kynuteho testa.

VELMI HORKA TROUBA: nad 220°C - papir je hnedy. teplota je vhodna na peceni moucniku z odpalovaneho testa, listkoveho testa a na pecivo, ktere si vyzaduje rychle peceni.

Testo vkladame do predehrate trouby (troubu zapiname asi 10 -20 minut pred pecenim - zalezi na tom, jakou teplotu na peceni potrebujeme).


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 21.10.04 12:21
Vysvětlivky...

mírně vyhřátá trouba - zvolna vyhřívaná kratší dobu (10-20 minut)
středně vyhřátá trouba - vyhřívaná zvolna delší dobu (30-45 minut)
dobře vyhřátá trouba - vyhřívaná intenzívněji delší dobu (cca 30 minut)

 
glama  21.10.04 14:08
Jestlipak víte, že....

v období mezi válkami, byla součástí praktických kuchařských zkoušek (a že to byly opravdu zkoušky, ne žádná fraška!!!) i otázka:
Jak se peče vítr???

Tak pokud to někdo z vás, labužníků neví, znamenalo to odhadnout teplotu v troubě pouhým vložením ruky!
A věřte mi, že mistři kuchaři byli takoví profíci, že to určovali po zkušenostech a praxi už naprosto přesně!
A nepotřebovali tak žádné složité teploměry, které tenkrát ani neexistovaly!
A jak se vařilo…!

 
Eja
3740 příspěvků 21.10.04 15:12
Glamo,

hehe, do své nové trouby jsem vložila ruku a prst se mi hojil skoro měsíc- já do trouby ruku strkat nemůžu, potože si vždycky ublížím

 
habana  31.10.04 01:00
...

No, možná by se dalo postupovat podle té zlé baby Jagy, když kontrolovala teplotu v peci, než jí do ní šoupli samotní Jeníček s Mařenkou, ne?


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz