Prouzek bileho papiru polozime na plech a vlozime do trouby na jednu minutu. Podle toho, jak se papir zbarvi, muzeme zacit pect.
VLAZNA TROUBA: 100 - 110°C - papir se jenom mirne zbarvi.Teplota je vhodna na peceni - suseni snehoveho peciva.
MIRNE VYHRATA TROUBA: 100 -150°C - papir je zbarveny nazluto. Teplota je vhodna na peceni moucniku z jemneho piskotoveho testa, dortu, jemnych druhu drobneho peciva apod.
STREDNE TEPLA TROUBA: 150 - 180°C - papir je svetlezluty. Teplota je vhodna na peceni drobneho peciva, moucniku z piskotoveho testa apod.
HORKA TROUBA: 180 - 220°C - papir svetlehnedy. Teplota je vhodna na peceni kynuteho testa.
VELMI HORKA TROUBA: nad 220°C - papir je hnedy. teplota je vhodna na peceni moucniku z odpalovaneho testa, listkoveho testa a na pecivo, ktere si vyzaduje rychle peceni.
Testo vkladame do predehrate trouby (troubu zapiname asi 10 -20 minut pred pecenim - zalezi na tom, jakou teplotu na peceni potrebujeme).