Guláš

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
Stránka:  « Předchozí 1 2
Labužník housenka02
609 příspěvků 8.11.08 18:05
Manano, taky jsem to četla...

… a také zá:,–(ně dělám všechny omáčky den dopředu a nejlepší jsou až třetí den, 2× ohřívané…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.11.08 19:02
Maňánku, no jo pořád,

ohřívanej je ohřívanej… Ale HLAD JE SVIŇA!!!

Manana
1515 příspěvků 8.11.08 19:12
Máš-li hlad

jako sviňa, dej si uleželej syreček, nemáš-li syreček a pospícháš, dej si tatarák. Ten ani nemusíš vařit!

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.11.08 16:08
...

Manano, aj ten tatarák je lepší, keď si hodinu - dve v chladničke poleží ;o)

A trikrát ohrievaný guláš som nikdy nevaril, každý čo som kedy spravil sa nedožil neskoršieho ohrievania ako druhého :o) (a to som ho musel variť deň vopred, aby sa dožil aspoň prvého)

ridiox
1 příspěvek 14.1.10 12:10
ridionx

ahojky

Takze pravy hospodsky gulas?

Na oleji osmahnout cibulku do tmavsi hnede (kousky pripalene az tak nevadi, hlavne kdyz ti nezcerna vic jak 1/3 :o)
jakmile zacnes videt ze to je hnede dostatecne tak pridas mletou papriku (sladkou) trosinku orestujes - musis tam mit dostatek oleje jinak se ta paprika spali a bude to horke.
Orestovat papriku vazne jen chvilicku tak 5-10 sekund pak pridat rajsky protlak zamichata zalit vodou.
Az zacne voda varit tak tam hodis na kousky nakrajene hovezi maso trosku osolene (muzes nahradit i veprovym pokud chces ale pravy hospodsky je ze zadniho hoveziho).
Maso nechas dusit do mekka, zahusti jiskou a pak jen osolit (muzes i trochu pepre) podle chuti.

nezapomen nechat proadne provarit po zahusteji jinak budes citit chut zasmazky (ci vody s moukou - ja radeji zasmazku z oleje a mouky).

hodne stesti pri vareni

casino
4497 příspěvků 20.1.13 00:57
Pěkné počtení…

…ale nikdo se nezmínil o guláši z NALOŽENÉHO masa.
Když mi to čas dovoluje, promnu na kostky pokrájené maso s česnekem (stačí 2 -3 zoubky/kg masa) utřeným s troškou soli a nechám pár dní uležet v chladu.
To potom není jen dobrý guláš, ale dokonce i maso má jakousi chuť a troufám si říci, výýýbornou chuť :palec: :potlesk: :)
Platí jak pro podle mě ten nejlepší guláš z hověziny, tak i pro tento se zelím z vepřoviny:
No, možná už to není „recept na klasicky nefalšovaný hospodský guláš“ ale než napíšete, že je to hovadina, nebo dokonce prasárna, maso na guláš dopředu nakládat, tak to vyzkoušejte!
Nebudete banovať :)

georgehradec
394 příspěvků 4.4.13 08:29
@misapoho píše:
Chtěla jsem se zeptat na recept na klasicky nefalšovaný hospodský guláš. Nevím, jak dosáhnout jeho užasné chuti. Prolezla jsem spousty receptu, zkoušela jsem několik druhů, ale pořád to není ono. Můžete mi někdo poradit. Díky

Cibule!! To je základ gulášů! Cus!

bocianka
528 příspěvků 5.4.13 13:32
hospodský guláš

Misapoho, zkus tento recept.

http://www.labuznik.cz/…podsky-gulas

georgehradec
394 příspěvků 24.5.13 07:48

Každé jídlo a guláš obzvlášť se musí dělat srdcem a pak si můžeš dovolit cokoli přidat co jazýčku lahodí. Hlavně základ je všechno. Já dávám tolik cibule (na objemu) kolik masa. A restovat a restovat, přidávat další ingredience a dílo se podaří. Dobrou chuť! :lol:

esmeralda
4813 příspěvků 29.5.13 02:56

Ano, vařit se srdcem a polovina úspěchu je zaručena.

Jiříku, na rozdíl od tebe si nemyslím že by se mělo „restovat a restovat“.
Nejlepší zkušenosti mám zatím s tímto gulášem:

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

Ale jak se říká: Proti gustu žádný dišputát.
Nebo že by to bylo: Každý jen tu svou???

birkana
1716 příspěvků 29.5.13 11:45
Ten pravej hospodskej...

Tuto diskusi sleduji dost dlouho a musím se zapojit. „Hospodskej guláš“ se za totáče musel vařit podle norem (Receptury teplých pokrmů - receptura č.11101 Hovězí guláš, č. 11102 Uherský guláš, atd.). Jak víme, co kuchař, to jiné dochucení, jeden tu cibuli smaží dozlatova, někdo ji nechá zhnědnout. ;) Ten má česnek poctivý, druhý jen nějaký asijský, o kvalitě majoránky se nezmiňuji. I tyto drobnosti přispívají k dobré gulášové chuti, o paprice nemluvě ;) A zase na druhou stranu se říká: „Kolik lidí, tolik chutí!“.

Najít ten PRAVÝ? To bude oříšek. :lol:

georgehradec
394 příspěvků 31.5.13 12:10

Zajímavé a musím to zkusit. Díky za inspiraci. :P

casino
4497 příspěvků 1.6.13 00:06
Mám za to, že kolega

@georgehradec svým: A restovat a restovat chtěl patrně (poněkud nepřesně) zdůraznit: A dusit skoro nasucho a dusit skoro nasucho :)

@esmeralda i na LABU máme od @babi JEDEN výborný recept na GULÁŠ …a když ještě přidáte česnek, tak nemá chybu :palec:

georgehradec
394 příspěvků 2.6.13 13:09

Restovat a restovat beru jako vařit, kořenit, ochucovat a co já vím, prostě dělat svůj dobrý gulášek! :P

birkana
1716 příspěvků 2.6.13 14:39

@georgehradec, co je restování se dozvíš například zde Nicméně, pokud je tvůj gulášek dobrý, je zcela jedno, jak té úpravě říkáš :jazyk: @casino to jen chtěl upřesnit :mavam:

dag
544 příspěvků 30.9.20 11:48
rajský protlak

Do guláše se dává velké množství cibule na kg masa až 3/4kg cibule…výsledek je poněkud sladký a tak je třeba trochu kyselosti, buď rajské jablíčko, nebo trochu rajského prot
laku

Stránka:  « Předchozí 1 2
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz