Sádlo versus ostatní produkty na smažení

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
habana  09.01.05 23:33
Sádlo versus ostatní produkty na smažení

I když se nepočítám mezi úplný začátečníky, jedna věc mne dovede naprosto zničit: nedokážu pochopit, proč na normální (na nerezové, železné, anebo na ojeté teflonce), kde se prostě vše v podsatě chytá, tak proč se vše přestane přichytávat po přidání malé kapky sádla ????
Sem z toho úplně Jelena a chtěl bych znát logické vysvětlení.
Homosexualitou králíků v Jižní Biafře, anebo výnosy kukuřice v Kazachstánu za poslední pětiletku to rozhodně nebude.
TAK PROČ ??? ;-)


Reklama

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 10.01.05 08:59
Sádlo versus ostatní produkty na smažení

Habano, já si nemyslím že je to tím sádlem, ale tím jak je pánev rozpálená než se do ní něco dá. Lidé dělají chybu, že dají olej do studené pánve. Vždyť ti Asijci tady vaří na obyčejném, laciném železném woku a nic se jim nepřichytí.

 
habana  11.01.05 02:50
Sádlo versus ostatní produkty na smažení, ESME:

Nene, esme, to je tutáč, vyzkoušený. Zkus plácnout do nerez pánve běžný olej a zkus an něm něco udělat. S naprostou jistotou se to přilepí. Když do oleje plácnu trochu sádla, všechno je jinak.
Zkus tak udělat třeba vajíčka (volská oka)… je to tak evidentní, že mě udivuje, že to nikoho nezaráží. Nebo sem blbej…

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.01.05 07:50
Sádlo versus ostatní produkty na smažení

Habano, tak to musím vyzkoušet. Ale můj wok na asijské vaření je nerezový a používám olej z buráků a opravdu se nic nepřilepí. Ale musí se rozfajrovat na plynu. Elektrika na to halt nestačí.

 
Kari
545 příspěvků 11.01.05 09:10
Habano, to je fakt pravda!

Včera jsem smažila bramboráky-zelňáky od Glamy a nalila velkou vrstvu rostlinného oleje, aby se dobře a rychle prosmažily. Používám, pravda, velkou hliníkovou pánev (Jsem v tomto směru nemoderní, ale postupně se zařizuji. Koneckonců u traperského nádobí bylo ještě donedávna jediné dostupné provedení v nezdravém hliníku. Ale už mám nerez ešus a nerez kotlík, nicméně v domácí kuchyni ještě hliník nebo smalt.) Šíleně se to lepilo, ale šíííleně. Pořád jsem odškrabovala, hrůza. Je pravdou, že v první várce bylo málo mouky, no ale co. Vzpomenula jsem si na Tvůj příspěvek, jenž jsem včera přečetla, a vytáhla z lednice sádlo. No a pohoda. V klídku bez jediného přílepu jsem tu hromadu bramboráků dosmažila. Navíc sádlo dodalo plackám velmi dobrou chuť.

 
habana  11.01.05 23:19
Sádlo versus ostatní produkty na smažení

No vidiš, Kari, SLÁVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
FUNGUJE TO !!!!!!!!!!!!!!!
Já vim! …ale furt nevim, čim to je. Asi nás je víc (těch blbejch)…ale funguje to dobře, co ????
Stále sem z toho Jelena.
No expalin, no future.

 
habana  11.01.05 23:19
Sádlo versus ostatní produkty na smažení

No vidiš, Kari, SLÁVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
FUNGUJE TO !!!!!!!!!!!!!!!
Já vim! …ale furt nevim, čim to je. Asi nás je víc (těch blbejch)…ale funguje to dobře, co ????
Stále sem z toho Jelena.
No expalin, no future.

 
Labužník Kafka02
41 příspěvků 13.01.05 05:58
Jo to se mate

V USA je tolik tloustiku, ze by se reklo ty vedi co je :,-(lo. No vedi, ale o jinem. Kdyz chci detem predvest jak chutna chleba se :,-(le, musim upect chleba /to se dela skoro kazdy den/ avsak vyskvarit :,-(lo. Poprve jsem skvarila asi pred rokem a pul za internetove pomoci od Babi. Od te doby to obcas opakuji, ale je to tak draha mazacka, ze peci na tom bramborak proste nemuzu. Tak si dejte a slava :,-(lu.

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.01.05 11:30
Sádlo versus ostatní produkty na smažení, Kafko.

Vidím že se debata stočila na sádlo. Kafko, píšeš že je to drahá mazačka. Nevím zda jsem správně pochopila. Mám tomu rozumět tak že v US je syrové sádlo drahé? To mě totiž dost překvapuje, protože tady v Oz je za babku. Nikdo to totiž nechce a neví se co s tím. Co se týče vyškvaření, i to se mi zdá velice jednoduché. Dělám to totiž v mikrovknce. Je to za chvíli hotové, jeden u toho nemusí stát a míchat a nakonec i zbudou náramné škvarečky.
Snad chci ještě dodat: za kilo syrového sádla tady platím $1,–, což je u vás (podle dnešního kurzu) 76 centů.

 
Eja
3783 příspěvků 13.01.05 12:13
Esme,

Ty jsi mikrovlnná královna - existuje vůbec něco, co v mikrovlnce neděláš? Tento přístroj je mi odjakživa z hloubi duše protivný a nemám ho, ale začínáš mne viklat. Ale nicméně dnes cestou z práce koupím sádlo a jdu na to - tak jsi naladila mé chuťové buňky, že se bude škvařit. Rozpuštěné sádlo postupně odebírám, těsně před dokončením odeberu všechno a švarečky zaleji troškou mléka a už jen" prohodím" a vyndám. Mňáááám.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 13.01.05 12:29
Taky jsem si uvědomila,

že sádlo doma došlo a měla bych vyškvařit. Esme, jak dlouho to mikrovlníš a na jaký výkon? A nezacáká to sádlo celou mikrovlnku, abych ji pak hodinu nemusela drhnout?

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.01.05 13:45
Sádlo versus ostatní produkty na smažení - Jeno

Vlním ze začátku na plný výkon, aby to pustilo trochu tuku. Asi tak pět až deset minut. Pak zamíchám. A potom tak na 40% a kontroluju každých 10 minut. Když je dost sádla, sleju a pokračuju. Až mi zůstanou krásné křupavé škvarečky. A když mi je nikdo nesežere, udělám z toho náramnou pomazánku. Škvarečky dám do sekacího mixéru, přidám syrovou cibuli, hořčici, natvrdo uvařená vejce, sůl a pepř a je to. Dobrou chuť. S tím čistěním mikrovlnky to je jednoduché. Nic není napečené, tak to stačí otřít hadříčkem.

 
Eleeen
1127 příspěvků 13.01.05 14:50
Ejo,

do září jsem nechtěla o mikrovlnce doma ani slyšet a razila jsem teorii, že: rodina má večeřet společně a proto nepotřebujeme mikrovlnku. Až jedna moje známá mi začala otvírat oči. Zjistila, jsem, JAK bezvadně v ní můžu vařit a hlavně, že je skvělá, pokud má dobré rozmrazovací programy. Mikrovlnku jsme si přála k Ježíškovi a dostala ji s předstihem, abychom se vyhnuli předvánočním náporům. Večeříme doma pořád společně, ale já mám ušetřenou velkou část času a hlavně nemám pořád zapařenou kuchyň z vaření brambor, rýže a polévek. A díky kvalitnímu rozmrazovacímu systému už dnes nemusím vymýšlet den dopředu, co budu vařit a jaké maso, polévku nebo přílohu mám vytáhnout z mrazáku.
Ta původní debata se tady trošku zvrhla, co?
Rozhodně až budu dělat něco v obyčejném smaltovaném hrnci, zkusím habanovu radu se sádlem. Uvidíme.

Víte, že: když smažíte něco na sádle dlouho (třeba vepřové řízky), má se přidat několik špalíčků oloupané mrkve??? A proč? Podle mé babičky sádlo déle vydrželo než se začalo přepalovat.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 16.01.05 18:45
Škvaření sádla v mikrovlnce - Esmeraldo, díky

Sádlo zakoupeno, nakrájeno, vyškvařeno - nemá to chybu. Škvarečky zlatavé, mikrovlnná trouba bez poskvrnky, manžel naladěn … Všechno v naprostém pořádku. Jen poznámka: můj muž vyžaduje škvarečky měkké, ne příliš vykřupané, takže tu poslední operaci s mlékem nedělám (i když já je mám tak ráda - ale já na ty škvarky budu jenom koukat). Ale vyškvařené sádlo používám do některých pokrmů, kde zkrátka olej není to pravé.

 
esmeralda
4813 příspěvků 16.01.05 21:42
Škvaření sádla v mikrovlnce - Jeno

Jsem ráda, že se to povedlo. Já mám, jako ty, ráda škvarky křupavé. Měkké jsem tedy nikdy nezkoušela. Ale myslím si že je to jenom třeba nakrájet na větší kusy a přestat vlnit o trochu dříve. Mnoho zdaru!!

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 16.01.05 22:34
sadlo

Ja preferuji skvarky primo ze zabijacky. Taky :,-(lo, ale jen domaci. Zabijacka je sice paplacka, ale konecny vysledek stoji za to

 
Pilka
113 příspěvků 18.01.05 08:35
Vždycky

jsme doma škvařili sádlo (i kupované i domací, když jsme ho sehnali) a vždycky jsme na něm i všechno smažili. A náš cholesterol je přímo vzorový. Teď jíme dost často kuřecí maso a smažím někdy jen na oleji, jindy na směsi sádla (jen doma vyškvařeného, kupované smrdí jak z opic) a oleje a cholesterol jede mému muži nahoru jako vlak. Taky nedám na sádlo dopustit. Jen se mi poslední dobou nedaří udělat škvarky „jedlé“, tedy křehké až křupavé. Jsou jak guma. Každému tvrdím, že je to proto, že syrové sádlo je z malých prasat kolem 100 kg a je nevyzrálé. Dřív mívala přece prasata mezi 150-180 kg, tedy hlavně ta domácí. Možná jen já dělám někde chybu. Nenapadá Vás někoho něco? Nějaká dobrá rada?! Škvařím moc pomalu nebo moc rychle? Taky sádlo odebírám a pak zbytek škvarků dodělávám, abych nepřipálila všechno. Sádlo se mi daří vynikající. Jenže teď už i mně dochází a budu muset škvařit, a ráda bych konečně po delší době přeložila i vynikající škvarky. Víte? Poraďte!

 
Bradicka
163 příspěvků 18.01.05 09:40
Pilko,

k tomu stoupajícímu cholesterolu - nedávno mi doktorka řekla, že kuřata jsou cholesterolová bomba - pokud je jíte s kůží.

 
habana  20.01.05 01:22
Sádlo versus ostatní produkty na smažení: LIDI, ZASE VIM PRDLAJS

NO, TAK VÁM VŠEM DĚKUJU, ZASE VIM PRDLAJS ;-)
Snad se ale někdo časem ustrne a já se konečně dozvim, proč se věci smažený na sádle nechytaj na žádnej povrch.

 
habana  20.01.05 01:22
Sádlo versus ostatní produkty na smažení: LIDI, ZASE VIM PRDLAJS

NO, TAK VÁM VŠEM DĚKUJU, ZASE VIM PRDLAJS ;-)
Snad se ale někdo časem ustrne a já se konečně dozvim, proč se věci smažený na sádle nechytaj na žádnej povrch.

 
babi
6360 příspěvků 20.01.05 13:14
...

jednoduché vysvětlení. Sádlo má tz. vysoký bod kouře, což znamená, že se začne připalovat při vysokých teplotách, kterých v kuchyni ani nepoužíváme. Proto se sádlo nechytá/nepřipaluje na jakýkoliv povrch a vše se na něm osmaží dříve, než by se mohlo připálit. Sádlo však není jediné, které má tyto vlastnosti. V zemích, kde se nepěstují prasata a tím pádem tam neprodukují sádlo, tak jako v Indii, se pak používá máslo GHEE. Potřebuješ-li vědět co to je a jak se připravuje, tak jen řekni.

 
habana  23.01.05 19:37
Sádlo versus ostatní produkty na smažení

Babi, babi, zní to sice věrohodně, ale nemůže to bejt tak…totiž: TŘEBA když na pánev vylitou jen olejem krdnu těsto např. na bramboráky, tak se to přichytne HNED, vůbec nemusí dojít k nějakýmu kritickýmu bodu přepalování, fak je to asi v něčem jinym…

 
habana  29.01.05 12:14
Sádlo versus ostatní produkty na smažení

… a zase vim prdlačku a starou belu…

 
habana  29.01.05 12:14
Sádlo versus ostatní produkty na smažení

… a zase vim prdlačku a starou belu…

 
Alu
147 příspěvků 12.02.05 19:09
Sádlo versus ostatní produkty na smažení - ESME DÍKY

Habánku, sice nevím, proč se po přidání sádla na pánev nic nelepí, ale začla jsem ho takto používat, ale protože, jak tu kdosi psal, opravdu kupované sádlo SMRDÍ, použila jsem zde esmeraldou popsaný postup na škvaření sádla v mikrovlnce a jsem naprosto NADŠENÁ!!! Takové krásné sádlíčko a křupavé škvarečky jsem nikdy předtím nedokázala (ani trikem s mlékem). Za 20 minut jsem měla vyšKvařeno bez zapářené a zapáchající kuchyně. Esmeraldo DÍKY!!!!!!!!

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.02.05 07:39
Sádlo versus ostatní produkty na smažení - Alu§ko
 
esmeralda
4813 příspěvků 13.02.05 07:39
Sádlo versus ostatní produkty na smažení - Alu§ko
 
esmeralda
4813 příspěvků 13.02.05 07:46
Sádlo versus ostatní produkty na smažení - Alu§ko

Mám nový program, tak v tom tak trochu bruslím. Chtěla jsem jenom podotknout: kupované sádlo tady v Oz taky není moc dobré.
A někdo mi říkal, že je to tím že není vyškvařené, ale jenom lisované za studena. Jako důvod to zní docela věrohodně.

 
Alu
147 příspěvků 13.02.05 15:10
Esme

Díky za stádo uchechtaných smajlíků, ale „vychechtaná“ jsem teď díky Tvému návodu spíš já , už Tvůj postup „rozkecávám“ kdekomu, hihi, ale nikdo mi moc nevěří. Zapomněla jsem ještě podotknout, že jsem původně myslela, že to v mé „předpotopní“ mikrovlnce ani nepůjde, má jen tři jakési stupně, jeden na vaření, jeden na ohřívání a jeden na rozmrazování. A co hlavně, vůbec nemá otočný talíř a v tom jsem viděla hlavní problém, ale kdepak, všechno dopadlo více než O.K., takže se nikdo nebojte použít jakoukoliv mikrovlnku, když to šlo v té mojí, tak nemůže být na světě taková, ve které by to nešlo!!

 
kltko  14.02.05 11:16
habana

Hm, človek je jeden z mála cicavcov, pre ktorého je metanol jedovatý. Neviem prečo. Ale aj tak metanol nepijem.
Niektoré veci jednoducho fungujú, tak ich využívaj a používaj, netreba sa trápiť tým, prečo tak fungujú
mimochodom, v Kazachstane majú kukuricu ako telegrafné stĺpy, ani nie tak vysokú, ale tak riedko siatu

 
Pilka
113 příspěvků 21.02.05 16:37
...

Habano, zase se nic nedozvíš, ale já asi taky ne. Nejčerstvější zkušenost mě dorazila. Poslala nám tety z Moravy škvarky v sádle. Sádlo normálka kupované v obchodě, vyškvařené taky údajně zcela normálně. Jenže ty její škvarky se prostě ROZPLÝVAJÍ na jazyku a dají se lehounce rozmazat. (Poslala k tomu taky kousíček dokonalé slivovičky, tak jsem to trošínku spláchla, ale tím to nebylo, nebyl to jen sen.) Bratr krmí vlastní prasata ale nad těmito škvarky taky jen vrtěl hlavou. Snad je to vzduchem a ti čuníci u nás na severozápadě jsou tak těžce zkoušeni životem, že z toho mají mizerné sádlo. Řekněte mi někdo na to svůj názor. Mikrovlnku nemám, abych to zkusila v ní. Mějte se.

 
cofola
71 příspěvků 24.02.05 12:43
Sú veci medzi zemou a nebom...

to by musel vysvetliť asi nejaký chemik. Radu s kúskom :,-(la do oleja som dostal od jedného profíka - kuchára /ten to tiež nevedel vysvetliť/ a je to to pravda. Pokým som to nevedel, tak som vždy pri vysmážaní nadával ako pohan, ničil panvice oškrabovaním. Taký istý problém mám, keď dusím huby, nech dám koľkolvek vody, vždy sa prichytia, vždy musím pri tom stáť a miešať. A to pri tom je hríb z vyše 90% len voda. Máš pravdu, Habana, tiež som niekedy Jelena.

 
Florentyna
439 příspěvků 11.03.05 16:33
Habano - mám to!!! (možná...)

V jedné knížce jsem narazila na vysvětlení, že použitý tuk na smažení smaží lépe než tuk čerstvý (třeba ještě nepoužitý olej). Je to údajně tím, že při smažení vznikají přirozené molekuly charakterem podobné mýdlu, které umožňují tuku a vodě dostat se do bližšího kontaktu než obvykle. Úplní profíci si prý proto nechávají část použitého přefiltrovaného oleje k dalšímu smažení, kdy ho smíchají zase s novým. No a tak mě napadá, že sádlo je vlastně vyškvařený tuk, ve kterém se de facto už jednou něco smažilo, takže může fungovat jako dodavatel těchto hodných a potřebných „mýdlových“ molekul. Ale možná se taky pletu a všechno je úplně jinak

Nicméně by třeba stálo za pokus nechat si trochu oleje na příště a pak ho zkusit místo sádla, jestli to taky bude fungovat a nic se nepřichytí…

 
ejin
24 příspěvků 12.03.05 00:12
Florentyno

a proč myslíš, že naše babičky smažily jen na sádle, nebo na popuštěném, čili přepuštěném a zcezeném másle? A jak se jim to vedlo a jak to chutnalo! :-)))

 
habana  14.03.05 20:38
Sádlo versus ostatní produkty na smažení: AHÁÁÁ, Florentýno...

no to sem fak netušil, že v tom hrajou takovou roli moje kuly .. he,he,he

 
habana  14.03.05 20:38
Sádlo versus ostatní produkty na smažení: AHÁÁÁ, Florentýno...

no to sem fak netušil, že v tom hrajou takovou roli moje kuly .. he,he,he

 
habana  19.03.05 00:08
sádlo versus ostatní produkty na smažení, Florentyno:

Teda fak klobouk dolu: zkusil sem to a funguje to. Po přidání použitého oleje se stalo neuvěřitelné: bramborák se přestal chytat. Teda fak bys měla dostat Nobelovku, práce madam Curie nebyla tak záslužná jako ta tvoje. díky.

 
habana  19.03.05 00:08
sádlo versus ostatní produkty na smažení, Florentyno:

Teda fak klobouk dolu: zkusil sem to a funguje to. Po přidání použitého oleje se stalo neuvěřitelné: bramborák se přestal chytat. Teda fak bys měla dostat Nobelovku, práce madam Curie nebyla tak záslužná jako ta tvoje. díky.

 
Florentyna
439 příspěvků 19.03.05 15:32
Úplně

se teď dmu pýchou, jak jsem šikovná, taková pochvala potěší :-)))) To víš, nemohla jsem dál vidět to tvoje zoufalství nad diskusí stáčející se od sádla ke škvarkům. Co ale budem řešit teď?

 
habana  22.03.05 21:30
Sádlo versus..., FLORENTÝNO:

No, už to vidim, jak seš nafouklá, jak holub na báni.
Zasloužíš si tu slávu ale, šla si přímo na věc a nesnažila si se na to jít oklikou.
DĚKUJI !!!

 
MilenaD
126 příspěvků 30.03.05 06:29
...

Tak mě napadlo - když jsem spokojeně pojídala škvarky, vyškvařené v MW - že by ta skvělá funkce sádla při smažení (ale v podstatě jakéhokoliv použitého tuku) mohla být způsobena tím, že sádlo, resp. už jednou použitý tuk, neobsahují v podstatě žádnou vodu. Takže, podle laického rozumu, voda z brambor či jiných pochutin se „spojí“ s tukem a netropí neplechu na pánvi… No, je to nevědecké, ale mně se to líbí. A toho, kdo tady zveřejnil postup na škvaření sádla v mikrovlně, jedním dechem oslavuji i proklínám; jestli já naberu těch osm kilo, kterých jsem se zbavila…

 
1irena
593 příspěvků 30.03.05 07:33
MilenoD

vítej do klubu škvaření sádla! Neboj, až budeš mít litry sádla a pořád žádné škvarky na placky, trochu tě to přejde. Já teď zkouším zpracovávat vyškvařené sádlo :)

 
MilenaD
126 příspěvků 30.03.05 09:37
...

Vyškvařené sádlo dílem rozdávám a dílem konzumuji (na čerstvě upečeném, domácím chlebu, tenoučký krajíček a jen tak lehce namazat a posolit . . .) Šmarjápanno!

 
habana  05.04.05 22:27
Sádlo versus ostatní produkty na smažení, MILENAD:

Ne,ne tim to určitě nebude, tim nedostatkem vody. To sádlo se tak chová, když ho dáš třeba JEN KOUSÍČEK třeba do oleje, ve kterém chceš smažit…a vono to přestane lepit…

 
iva  21.04.05 15:16
Sádlo versus ostatní produkty

U nás by třeba nikoho ani nenapadlo vymazávat plech nebo formu k pečení sladkého pečiva něčím jiným než sádlem. A ty plněné buchty pořádně promaštěné a po upečení ta kůrčička…
Pořád mám ve sklenici sádla zabořenou mašlovačku. Stačí pánvičku jen zlehýnka potřít a po chvíli potřást palačinkou, bramborákem, vejcem a podobně.
Zkrátka sádlo budiž pochváleno…
Ještě k tomu škvaření: u nás se škvaří v kotli z polní kuchyně, přikládá se pod tím dřevem a jediné, co se dělá zvláštního na úvod - podlévá se vodou. Lépe pak pustí ten tuk

 
Jenofefa
1315 příspěvků 21.04.05 16:27
Sádlo - Ivo

U nás se nakrájené sádlo na začátku škvaření vždycky podlévalo vodou - tak mne překvapuje, že to je něco zvláštního. Jinde se to tak nedělá????

 
Ivo
1045 příspěvků 21.04.05 16:33
Já sice nejsem Iva...

…ale dovolím si se do toho vmísit. Mám za to, že syrové sádlo se na začátku škvaření podlévá proto, aby se náhodou nepřipálilo ke dnu nádoby - zřejmě by to mohlo ve finále být nahořklé. Kdosi mě učil, že pokud chci sádlo ke konzumaci (k namazání na chléb), tak je příjemné tam vhodit chvíli před koncem škvaření nějaký ten stroužek česneku, případně cibuli vcelku, ale pak se nedoporučuje sádlo dlouho skladovat.
Dobrou chuť.

 
iva  22.04.05 14:44
Podlévání sádla

Mějte prosím na paměti, že pocházím z Prahy. Problematika zabíjaček a dalšího zpracování mi byla asi tak vzdálená jako ti králíci v Jižní Biafře a kukuřice v Kazachstánu. Např. - když jsem se prvně účastnila zabíjačky u tehdy ještě budoucí tchýně, dali mi za úkol uvařit kůže. Odešla jsem tedy ze dvorka do kuchyně v domě (jinak se vše odehrávalo v tzv.černé kuchyni) a vařila. Když jsem dostala pokyn přinést kůže, tak jsem tu vodu zcela samozřejmě slila… Nechtějte vědět, jak dlouho jsem poslouchala uštěpačné poznámky.
Takže mi podlévání syrového sádla přišlo zvláštní.
Je ale fakt, že když připravuji mleté maso na špagety, tak ho rozmíchám s vodou, solí a kořením, pak začnu zahřívat, aby pustilo tuk.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 22.04.05 15:56
Ivo

já jsem taky z Prahy a zabíječku jsem viděla jen u Lady na obrázku, tak vůbec nevím, co je normální a co ne. Já to dělám tak, jak mne to naučila maminka.

 
Tulkas
3 příspěvky 14.10.09 20:10
no ja sem asi blbej :D

tak sem to taky zkousel na vajickach, ale oni se mi prichytli ja uz nevim asi sem taky blby dale jsem tam asi 5PL slunecnicoveho oleje a necelou kavovou lzicku :,-(la a stejne se to prichytilo…
snad nekdo odpovi po ctyrech letech mlceni v tematu

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz