Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Doba postní je doba postní! Bando, s hlavami skleslými, tváří šedých se má člověk v tomto čase nadít. Ne tukem se tváře lesknoucí, očima truňkem zakalenýma…
Zeleninu uvařím do poloměkka s kuřecími prsy. Vejce na tvrdo. Pokud chci přísně postní výtvor tak maso vynechám. Vývar si odložím na vytvoření želatiny. Zeleninu pokrájíme na kousky, vejce na plátky. Poukládám do formiček s dbalostí na fakt – co je dole, bude nahoře. Přisypu lehce rozinek a hořčičného semínka. Zaliju želatinou, kterou vyrobím dle návodu.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Jednotlivé chody Studená kuchyně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zeleninová galaretka s hořčicí a rozinkami
Milošu, jeden recepis lepší než druhý
4813 příspěvků 28.2.13 00:39
Milošku, hezký recept.
Nevěděla jsem co je galaretka. Google mi jaksi naznačil že jde o ovocné želé.
Snad mě omluví to, že v ČR nějakou dobu nežiji a v tom novém českém názvosloví mám někdy zmatek.
Se slovem -půst- si spojuji hladovění, nebo při nejmenším nežrání.
Pakliže je ale tvá galaretka půstní, postím se kdykoliv.
Naštěstí jsi taktně opomenul zmínit velikost formiček.
Příspěvek upraven 28.02.13 v 00:40
SULC