Recept Zelenina s klobásou a hořčičnou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme a vaříme asi 25 min. ve vroucí osolené vodě. Scedíme a až vyjde pára oloupeme. Uchováme v teple. 2. Květák a brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. V malém množstvi osolené vody vaříme asi 15 min. 3. Na pánví rozehřejeme olej a opečeme na něm klobásy. Bazalku omyjeme, osušíme lístky a nadrobno je nakrájíme. 4. Sladkou a zakysanou smetanu smícháme a v kastrolku povaříme. Osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a nakrájenou bazalku. 5. Vařený květák zalijeme hořčičnou omáčkou a podáváme s opečenými klobásami a bramborami.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 3420x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g brambor
  • sůl
  • 1 malý květák
  • 500 g brokolice
  • 3 lžíce oleje
  • 4 klobásy (po 350 g)
  • několik snítek bazalky
  • 200 ml smetany
  • 150 g zakysané smetany
  • hrubě mletý pepř
  • 1 lžíce hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenina s klobásou a hořčičnou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz