Recept Zebry

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchejte dohromady mouku, máslo, cukr a vanilkový cukr. Rozdelte testo na dve poloviny a do jedné poloviny zapracujte kakao a dve polévkové lzíce vody. Obe testa vyválejte na obdélníky 30×20 cm a potrete je rozslehaným bílkem. Testa polozte na sebe a budto je prelozte nebo srolujte podle prání. Dejte je do chladnicky na nejméne dve hodiny.
Testo nakrájejte na plátky a ty polozte na plech s papírem na pecení. Pecte ve stredu trouby vyhráté na 210 st. C 8-10 minut a nechte vychladit na mrízce.
Uchovávejte v uzavrené plechovce na cukroví vylozené papírem na pecení.
Z tohoto mnozství je ca. 60 - 100 zeber, zálezí na velikosti.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 19.10.08 vloženo
  • 3027x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut+chlazenÄ

Ingredience

  • 500 psenicné mouky
  • 400 g zmeklého másla
  • 200 g mouckového cukru
  • 1 Kl vanilkového cukru
  • 50 g kakaa
  • 1-2 rozslehané vajecné bílky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zebry

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zebry.

Pěkně pruhované. :o) Určitě se bude líbit dětem a letos už moje holky dokážou péct, takže jim asi zadám moučník pro maminku na příští týden. :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz