Recept Zbouchnutý brambory

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tak začneme tou lahvinkou - necháme si jí otevřít a nalít. Vzhledem k tomu, že se o ni tentokráte nebudeme dělit s baštou (pokud děláme jen tyto brambory), můžeme nabídnout sklenku i hladovcům. Bramborky ve slupce polouvaříme ve slané vodě. Troubu rozehřejeme na 220 C a nakrájíme si bylinky. Brambory slijeme, osušíme a každou zvlášť položíme na prkýnko a zbouchnem ji (praštíme jí pěstí lehce do placata - ne úplně na placku), přendáme do sádlíkem vymazaného pekáčku. Prosypeme bylinkama, chilli a solí a lehce promastíme roztopeným sádlíkem. Pekáček vrazíme do trouby na cca 15min normálně a pak přepneme na gril - zase cca 15min, ale hlídáme. Jak budou ogrilované vršky bramborek je hotovo (nebo podle chuti). Sypeme petrželkou nebo nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 17.03.07 vloženo
  • 4027x zobrazeno

Ingredience

  • láhev bílého vína, tentokráte jenom pro kuchařku
  • nové menší bramborky
  • čerstvé bylinky (tymián, majoránka...)
  • sádlo
  • sůl, pepř, sušené chilli papričky

Doporučená příloha

  • flákota z krávy, pečené kuře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zbouchnutý brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
anickav
2904 příspěvků 02.04.13 13:56
Keď sa pečú v rúre

A nešetrí sa masťou, olejom, sú vypečené až do červena a chrumkava…

gmp
1603 příspěvků 02.04.13 13:49
-

Dost bylo feminismu! Proč maskulini nemají mít nárok na lahvinku?

Sylvie
2302 příspěvků 02.04.13 13:17

Lahvinka vypita včera. Vařím je nasucho. :-(

casino
4488 příspěvků 02.04.13 09:44
Já to vařilo nedávno, ale trošííínu jinak

Byly sice po uvaření taky uvedeny do jiného stavu, ale pak, bohatě sypaný petrželkou byly udělaný na másle v pánvi… Je to meteleskublesku :)

anickav
2904 příspěvků 02.04.13 09:00
Tieto zemiaky

U nás miluje celá rodina. Robím aj z pekných starých, nielen z nových. Po uvarení dávam na peč. papier, tam pritlačím paličkou na mäso, alebo tým „šťouchadlom“ na zemiaky, dobre omastím, osolím, niekedy bez korenia a krásne do chrumkava upečiem, čím viac, tým lepšie. Robila ich už moja babička, k tomu kyslé mlieko. Velikánska dobrota!

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbouchnutý brambory

Anci, bezva recept. Pro mne bez toho vínky, protože to by pak ty brambůrky vypadaly úplně jinak, než do zlata ogrilované :-). Ale určitě zkusím a možná jen jako jarní mňamku bez masa a třebas s jogurtovou zálivkou. Dík za recept.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz