Recept Zbouchnutý brambory

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tak začneme tou lahvinkou - necháme si jí otevřít a nalít. Vzhledem k tomu, že se o ni tentokráte nebudeme dělit s baštou (pokud děláme jen tyto brambory), můžeme nabídnout sklenku i hladovcům. Bramborky ve slupce polouvaříme ve slané vodě. Troubu rozehřejeme na 220 C a nakrájíme si bylinky. Brambory slijeme, osušíme a každou zvlášť položíme na prkýnko a zbouchnem ji (praštíme jí pěstí lehce do placata - ne úplně na placku), přendáme do sádlíkem vymazaného pekáčku. Prosypeme bylinkama, chilli a solí a lehce promastíme roztopeným sádlíkem. Pekáček vrazíme do trouby na cca 15min normálně a pak přepneme na gril - zase cca 15min, ale hlídáme. Jak budou ogrilované vršky bramborek je hotovo (nebo podle chuti). Sypeme petrželkou nebo nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 17.03.07 vloženo
  • 4026x zobrazeno

Ingredience

  • láhev bílého vína, tentokráte jenom pro kuchařku
  • nové menší bramborky
  • čerstvé bylinky (tymián, majoránka...)
  • sádlo
  • sůl, pepř, sušené chilli papričky

Doporučená příloha

  • flákota z krávy, pečené kuře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zbouchnutý brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
anickav
2904 příspěvků 02.04.13 13:56
Keď sa pečú v rúre

A nešetrí sa masťou, olejom, sú vypečené až do červena a chrumkava…

gmp
1603 příspěvků 02.04.13 13:49
-

Dost bylo feminismu! Proč maskulini nemají mít nárok na lahvinku?

Sylvie
2302 příspěvků 02.04.13 13:17

Lahvinka vypita včera. Vařím je nasucho. :-(

casino
4488 příspěvků 02.04.13 09:44
Já to vařilo nedávno, ale trošííínu jinak

Byly sice po uvaření taky uvedeny do jiného stavu, ale pak, bohatě sypaný petrželkou byly udělaný na másle v pánvi… Je to meteleskublesku :)

anickav
2904 příspěvků 02.04.13 09:00
Tieto zemiaky

U nás miluje celá rodina. Robím aj z pekných starých, nielen z nových. Po uvarení dávam na peč. papier, tam pritlačím paličkou na mäso, alebo tým „šťouchadlom“ na zemiaky, dobre omastím, osolím, niekedy bez korenia a krásne do chrumkava upečiem, čím viac, tým lepšie. Robila ich už moja babička, k tomu kyslé mlieko. Velikánska dobrota!

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbouchnutý brambory

Anci, bezva recept. Pro mne bez toho vínky, protože to by pak ty brambůrky vypadaly úplně jinak, než do zlata ogrilované :-). Ale určitě zkusím a možná jen jako jarní mňamku bez masa a třebas s jogurtovou zálivkou. Dík za recept.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz