Recept Brambory v troubě

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory v troubě

Postup

množství volte podle počtu hladovců, tyhle bramburky často připravuji jako samostatnou ňamku pro rozchlastanou společnost rozehřejeme troubu na cca 200°C brambory umyjeme, osušíme, neloupeme a nakrájíme podél na klínky, to samé provedeme s oloupanou cibulí. Palicím česneku uřízneme vršek a jinak necháme vcelku a neloupeme. Do hlubokého pekáče štědře nalejem olej, hodíme tam brambory s cibulí a koření, promícháme s olejem. Olej zakápneme i do palic česneku, ty posadíme mezi brambory a celé to vrazíme do trouby. Občas kontrolujem, promícháme, necháme kamarádům přivonět a zase zavřem. Jablka (nejlíp tvrdší nakyslá) odjádříme a neoloupaná také nakrájíme na klínky, ty vmícháme do brambůrek a podle stavu brambor dopečeme už na plný výkon trouby. Navrch můžeme dát plátky anglické slaniny na vyškvaření, to záleží na tom, jak mlsné máme kamarády. Výsledkem by měly být lehce dohněda bramburky, maličko sežehnutá cibulka, horká jablka a voňavý česnek, který se ze stroužků dá lehce vytlačit. Celé to vydatně posolíme čerstvě nahrubo drcenou mořskou solí (o hodně lepší než normální) a zlehka promícháme. Chilli papričku (čerstvou, pozor na sušené!) najmno nasekáme a dáme do samostatné misky. Brambory většinou nestihnu rozdělit na porce, takže jen rozdělte vidličky a plech šoupněte mezi hladové krky, ti co mají tlamy na ostřejší věci, si bramburky sypou chilli papričkami. Česnek se jí rukama.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 10.11.05 vloženo
  • 48247x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Ingredience

  • brambory (nové, čisté, nejlépe červené)
  • cibule červená - hodně
  • česnek - celé palice
  • jablka
  • anglická slanina
  • olivový olej
  • čerstvé chilli papričky
  • koření - pepř, bobkové listí, rozmarýn, šalvěj, co kdo rád

Doporučená příloha

  • bílé víno, co taky jiného, že…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Svenja 17.03.13 20:03

Tohle je úžasná záležitost!!!! Hlavně ten česnek!!!!! BOMBA!!!!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Brambory v troubě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
hella138
72 příspěvků 12.10.15 21:09
Brambory v troubě

Skvělé brambůrky. Jako zde v receptu je zásada, že se solí až když jsou hotové, jinak změknou a nejsou křupavé.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.10.11 21:33

Ach Alis..tohle mi nedělej…
Tenhle recept, osvědčený recept…hned dva jdou do Oblíbených.. :think:
Taky máte pocit, že se vám Labužník pomalu a nenápadně, ale o to jistěji, přesouvá do Oblíbených..? Tam se mi recepty hromadí, už jich mám stovky na desítkách stran..
Kdy já to budu všechno vařit?! :twisted:
Už bych potřebovala mít v Oblíbených Nejoblíbenější…Musím vařit!…Zajímavé.. Oslavy…Lahůdky… a jiné podkolonky.
Ztrácím nějak přehled… :-?
:mrgreen:

Příspěvek upraven 07.10.11 v 21:33

Alis
2617 příspěvků 07.10.11 20:59

Wolfgu, to je nedorozumění… Tyhle brambory jsou elementárně snadné a jednoduché. Přidej, co chceš a na co si vzpomeneš :-) (Pardon, už zase nevím, jestli preferuješ tykání či vykání, je v tom v poslední době nějaký binec).

S tím pršutem jsem se hodně blbě vyjádřila - slaninu ke konci, pršut jen prohřát. JO, byla to asi nějaká bohatýrská doba, když jsem ho dala do brambor, uznávám. :-)

Klínků se neboj, jestli nejsi příliš velký konzervativec, vyzkoušej něco nového, možná budeš příjemně překvapený (doufám).

Osvědčený recept

Sýr použij, jaký chceš :-)

Příspěvek upraven 07.10.11 v 21:00

Wolfg
584 příspěvků 07.10.11 20:27

Teda holčiny, recept je to supráckej, jen bych si nepamatoval, co všechno do něj. Trochu jako holka, co se moc navoní. Halt pro jednoduchý lidi, jednoduchý věci. Na jednoduchosti něco je… Jó pršut! Nejni to buržoazní nápad? V našem maloměstě se erteple krájej na plátky, páč klínky se pálí, tam kde jsou slabounký. Pak se zamíchá přepuštěný máslo se solí a česnekem, může přijít nadrobno pažitka. A když je po vejplatě, zamíchá se tvaroh s pažitkou a maže na ty bramborový topinky

Alis
2617 příspěvků 07.10.11 13:02

Takoví labužníci jako Anci a jejich recepty, co dokázaly provonět celý široširý internet, mi tu moc chybí:-(

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory v troubě

Také dělám v poslední době podobné brambůrky, jen brambory předem povařím ve slupce asi 10 minut (nesmí se uvařit). Bez vaření se mi nikdy moc nepovedly. Tento způsob jsem vyčetla z receptu na koření od Kotányi - Staročeské brambory. Tam se brambory krájí na plátky, ale to je zase jiný recept. Já jen kvůli nešikům jako já.

ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory v troubě

Nejenže tenhle recept nevypadá špatně, on vůbec není špatný! Je to veliká dobrota. Doporučuju všem!!! :-)))

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory v troubě

Dík za pěkný receptík; rozhodně to nevypadá špatně…

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory v troubě

Anci, dnes jsme tyhle Tvé brambůrky měli k večeři, jen k přírodnímu kuřecímu řízku a byla to obrovská bašta! Kvůli dětem jsem vynechala ten chilli posyp, ale okořenila tlučeným pepřem a čerstvým rozmarýnem, slaninu jsem dala hned zpočátku (z kusu vcelku jsem nakrájela klínky…).Super!
Připomnělo mi to jeden recept na pečené brambory, který jsem si vymyslela a často připravuji, za chvíli mám v plánu ho sem vložit.
Anci díky a všichni ostatní, kteří jste tyto brambůrky ještě nezkusili, upečte si je a nechte si chutnat!!!
Krásný večer Bona

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory v troubě

Anci, brambory opravdu výborné, s bobkovým listem a oreganem, slaninu a cibuli jsem vynechala. Děkuji za recept. :-)

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory v troubě

Včera byly brambůrky k večeři. Přidala jsem tyrolský sušený pršut, pár plátků anglické libové slaniny na závěr pečení. Vonělo to přímo manózně. Velký pekáč, o kterém jsem si bláhově myslela, že by mohla část zbýt na dnešek, byl vyluxován rychlostí světla :-)

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory v troubě

Brambory v troubě dělám poměrně často a jsou moc dobré. Jen ten česnek loupu - /odpusť estétovi, anci/. Určitě s ním ale nešetřím /a anglickou také ne, čert vem všechny kardiologyú.

anci
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Díky moc

Já to sem píšu spíš proto, abych si vůbec pamatovala co jsem vařila… : )

Eja
3857 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory v troubě

Cítíte tu vůni ??? Myslím, že Anciny recepty nějak unikají pozornosti a jsou nedoceněné, dělala jsem její Hovězí na skořici a je to úžasná lahůdka, doporučuji, stejně tak Slavnostní prase.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz