Recept Závin jablečný rychlý

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Závin jablečný rychlý

Postup

Na vyválené těsto potřené máslem, nasypeme nakrájené jablíčka, skořicový cukr, rozinky předem namočené ve vodě a nasekané vlašské ořechy. Těsto svineme do závinu, potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou. Pečeme 20 - 25 minut při teplotě asi 150°C. Kdyby povrch závinu příliš rychle tmavl, přikryjeme jej papírem na pečení.

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 08.07.02 vloženo
  • 29035x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g listového těsta
  • 1 vejce na potření
  • 500 g jablek
  • 80 g skořicového cukru
  • 30 g rozinek
  • 50 g vlašských ořechů
  • máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 21.11.15 15:18

Probírala jsem zásoby v mrazáku a našla dva malé balíčky listového těsta, které tam mívám „pro strýčka Příhodu“ (když se mi nechce nebo nemám čas dělat se s vlastním těstem).

Pod jablka jsem dala strouhané cukrářské piškoty a ořechy, tím pádem se „brousek“ nekonal, ale osobně mám raději „závin“ jen tak přeložený… nezavinovaný… :)
Ale chtěla jsem vyzkoušet, zda přeci jen občas nedat šanci i zavinuté verzi :)
Tentokrát to klaplo na jedničku - hodně se mi ulevilo, že těsto uprostřed se upeklo také. Je fakt, že záviny jsem stočila jen tak lehce, nemačkala jsem je, ani nijak nestlačovala.
Ale stejně jsem se bála, jak to uvnitř dopadne… :)

K teplotě: 150 se mi zdá jako počáteční teplota málo… Na listové mívám vždy troubu na 200 (i více) a ztlumím až v polovině či ke konci pečení (podle toho, jak velké kousky či jakým způsobem plněné těsto mám).
Takže jsem si dovolila teplotu upravit podle svého a s výsledkem jsme byli spokojeni ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Joris 2.4.13 16:59

Potřeboval jsem nějakou rychlovku, a z toho mála co bylo doma po ruce jsem udělal tento jakoby štrůdl.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Závin jablečný rychlý

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Závin jablečný rychlý

esmeralda
4813 příspěvků 23.4.13 03:42

Casino, já brousek taky néé.
Proto dělám takové miništrůdlíčky. Používám už vyválené místní čtverce listového těsta o rozměru 26×26 cm. Jablíčka dávám už podušená. Při těchto rozměrech se konce jen tak tak překryjí.
Konce vzniklých válečků nepodkládám, jen je stisknu k sobě vidličkou.
Péct listové těsto při 150°C, slyším poprvé. Vždy používám tu nejvyšší možnou teplotu (cca 250°C).

casino
4491 příspěvků 22.4.13 23:24
Svinuté listové moc nemusím...

… anžto nemám rád „brousek“ 8)
Opravdu ho (toho štrúúúdla) sušíte v peci při 150°C :?: :nevim: :cert:

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Závin jablečný rychlý

taky sypu kokos místo strouhanky, jindy rozinky a sekané vlašské ořechy, ale Ivana to ještě vylepšila rumem.......sakrááá, rum i rozinky mám, lístkové těsto taky, i ořechy, akorát jabka nee :-( …no tak bude ořechovo-rumový štrůdl, to jde taky ne? :-))

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Závin jablečný rychlý

Já k jablíčkům sypu mletý mák. Vyzkoušejte!

Labužník junior02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Závin jablečný rychlý

ja k nastrouhanym jablickum davam na kousky pokrajeny banan - vyborne :-)

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Čokoláda

Já jsem jednou zkoušela dát k jablíčkům nahrubo nastrouhanou čokoládu a bylo to super :o)

Labužník ivana
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Závin jablečný rychlý

já zase na těsto dávám rozdrcené dětské piškoty. Jablíčka potom už nemusím tolik sladit, jen trochu skořicového cukru, ořechy a v rumu (ve vodě) namočené rozinky.

Pampeliska191
1075 příspěvků 8.7.02 19:46
Verim,

ze kokos muze byt vyborny. Ja zase hodne let jiz sypu na testo strouhanku a na to kladu jablicka a ostatni pri:,–(y.

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Kokos

Já dávám na těsto potřené máslem strouhaný kokos a potom ten zbytek. Je to moc a moc dobrý. Opravdu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz