Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mycag Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. těsto: mouku se ztuhlým máslem rychle zpracujeme, uděláme plochý čtverec a uložíme do chladu. 2. těsto: na vál prosijeme mouku, osolíme, přidáme změklé máslo či tuk, žloutky, ocet a mléko a zaděláme závinové těsto, které musí být velice vláčné, aby se dobře rozválelo. Pak je zpracujeme dohromady obvyklým způsobem, tedy zabalíme tučné do druhého a rozválíme na tenký plát a přeložíme co nejvícekrát. Po prvním společném zpracování necháme těsto půl hodiny odpočinout, potom je převálíme ještě dvakrát bez opočívání. Vyválíme je na placky, plníme jablky promíchanými s cukrem, skořicí a hrozinkami, kde pod jablka podsypeme mleté ořechy a na jablka take dáme mleté ořechy. Placky jen přes sebe přehneme s tím, že jsme nejdříve přehnuli konce dovnitř. Pomažeme rozpuštěným máslem, tukem a nebo i jen mlékem. Pečeme ve velmi horké troubě (cca 200°C) asi 20 minut. Lístkové těsto se má vždy péci v horké troubě. Toto těsto se dá s úspěchem použít ve všech receptech, at‘ již slaných či sladkých, kde se má použít lístkové těsto. Jak známo v Austrálii komerční lístkové těsto chutná jako papír i když se přetře máslem ve vrstvách. Toto domácně dělané je mnohem lepší.
Recept je z kategorií: Záviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlý lístkový závin