Recept Zapékané žemle se zeleninou a žampiony

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Květák uvaříme do měkka a rozebereme na růžičky. Na oleji podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na proužky pokrájené papriky a na plátky nakrájené žampiony. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, dobře povaříme na hustou omáčku, do níž zamícháme strouhaný sýr. Omáčku osolíme, okořeníme a přidáme do ní papriky, žampiony, vařený květák a na kostičky pokrájené maso. Žemle rozpůlíme, trochu vydlabeme a naplníme nádivkou. Povrch pokropíme máslem a posypeme sýrem. Žemle poskládáme na plech a zapečeme. PS: Muze se pouzit i jine zeleninove nadivky, jako treba LECO.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 12.05.02 vloženo
  • 4497x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 malý květák
  • 4 zelené papriky
  • 200 g zbytků pečeného nebo dušeného masa
  • 50 g žampionů
  • sýrová omáčka ze 30 g másla, 20 g mouky, 1/8 l vývaru a 80 g sýra
  • 50 g oleje na dušení zeleniny
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 5 žemlí
  • máslo na pokropení žemlí
  • 80 g sýra na posypání žemlí

Doporučená příloha

  • Zelený salát z LABUŽNÍKA.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané žemle se zeleninou a žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz