Recept Zapékané žemle se zeleninou a žampiony

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Květák uvaříme do měkka a rozebereme na růžičky. Na oleji podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na proužky pokrájené papriky a na plátky nakrájené žampiony. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, dobře povaříme na hustou omáčku, do níž zamícháme strouhaný sýr. Omáčku osolíme, okořeníme a přidáme do ní papriky, žampiony, vařený květák a na kostičky pokrájené maso. Žemle rozpůlíme, trochu vydlabeme a naplníme nádivkou. Povrch pokropíme máslem a posypeme sýrem. Žemle poskládáme na plech a zapečeme. PS: Muze se pouzit i jine zeleninove nadivky, jako treba LECO.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 12.05.02 vloženo
  • 4265x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 malý květák
  • 4 zelené papriky
  • 200 g zbytků pečeného nebo dušeného masa
  • 50 g žampionů
  • sýrová omáčka ze 30 g másla, 20 g mouky, 1/8 l vývaru a 80 g sýra
  • 50 g oleje na dušení zeleniny
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 5 žemlí
  • máslo na pokropení žemlí
  • 80 g sýra na posypání žemlí

Doporučená příloha

  • Zelený salát z LABUŽNÍKA.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané žemle se zeleninou a žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz