Recept Zapékané papriky s rýží po maďarsku
pepicek Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Rýži vaříme 10-12 min. v 1 a 1/2 l osolené vody, slijeme, necháme okapat. Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeník, omyjeme, nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. 2. Žampiony očistíme, rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na jemné plátky a zesklovatíme na rozehřátém másle. Přídáme žampiony a krátce osmahneme. Přilijeme vývar z kostky. 3. Přidáme salám pokrájený na plátky silné 2 cm a papriky. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Vše mírně dusíme asi 7 min., až se tekutina odpaří. 4. Okapanou rýži vmísíme do houbové směsi a podáváme posypané čerstvou majoránkou.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
- 09.11.01 vloženo
- 7369x zobrazeno
Čas přípravy
- 25 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 250 g dlouhozrnné rýže
- sůl
- 1 červená, žlutá a zelená paprika
- 250 g žampionů
- 2 cibule
- 1 lžíce másla
- 1/2 šálku masového vývaru z kostky
- 300 g točeného salámu
- pepř
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1 lžíce čerstvé majoránky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zapékané papriky s rýží po maďarsku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zapékané papriky s rýží po maďarsku
141 příspěvků 18.4.11 13:42
No, môže byť.
Keď som pracoval ako konštruktér vo firme Poclain Hydraulics - Francúzi. Raz za mesiac chodil šéf z Fr. na hospitáciu a my sme prezentovali naše nápady. Po takej prezentácii vždy kývol hlavou a povedal: Yes, but… a nadlho zostal ticho. (Úradným jazykom vo firme bola angličtina.)
Tiež by som povedal, Yes, but.....
Nebohá pani Stančíková nás neraz na „Dolniakoch-Rastislavice“ pohostila plnenou pečenou paprikou. Plnku tvorila ryža a mlete mäso. Samozrejme ochutené. Ako, bolo treba uhádnuť. Paprika bola plnená klasickým spôsobom - od skrojenej stopky a jadierka boli vykuchané.
K tomu v omáčniku pridávala rajčinovú omáčku. Jedlo sa to s chlebom. Mne to vždy veľmi chutilo a preto si tu rád na také jedlo pripomeniem. A ja som bol ten, čo vyjedol všetku omáčku!