Recept Zapékané papriky s rýží po maďarsku

pepicek Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékané papriky s rýží po maďarsku

Postup

1. Rýži vaříme 10-12 min. v 1 a 1/2 l osolené vo­dy, slijeme, necháme okapat. Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeník, omyjeme, nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. 2. Žampiony očistíme, rozčtvrtíme. Cibuli olou­peme, rozpůlíme, nakrájíme na jemné plátky a zesklovatíme na rozehřátém másle. Přídáme žampiony a krátce osmahneme. Přilijeme vývar ­z kostky. 3. Přidáme salám pokrájený na plátky silné 2 cm a papriky. Osolíme, opepříme a ochutíme mle­tou paprikou. Vše mírně dusíme asi 7 min., až se tekutina odpaří. 4. Okapanou rýži vmísíme do houbové směsi a podáváme posypané čerstvou majoránkou.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 09.11.01 vloženo
  • 6596x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • sůl
  • 1 červená, žlutá a zelená paprika
  • 250 g žampionů
  • 2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 šálku masového vývaru z kostky
  • 300 g točeného salámu
  • pepř
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžíce čerstvé majoránky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané papriky s rýží po maďarsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapékané papriky s rýží po maďarsku

JanP
141 příspěvků 18.4.11 13:42

No, môže byť.
Keď som pracoval ako konštruktér vo firme Poclain Hydraulics - Francúzi. Raz za mesiac chodil šéf z Fr. na hospitáciu a my sme prezentovali naše nápady. Po takej prezentácii vždy kývol hlavou a povedal: Yes, but… a nadlho zostal ticho. (Úradným jazykom vo firme bola angličtina.)
Tiež by som povedal, Yes, but.....
Nebohá pani Stančíková nás neraz na „Dolniakoch-Rastislavice“ pohostila plnenou pečenou paprikou. Plnku tvorila ryža a mlete mäso. Samozrejme ochutené. Ako, bolo treba uhádnuť. Paprika bola plnená klasickým spôsobom - od skrojenej stopky a jadierka boli vykuchané.
K tomu v omáčniku pridávala rajčinovú omáčku. Jedlo sa to s chlebom. Mne to vždy veľmi chutilo a preto si tu rád na také jedlo pripomeniem. A ja som bol ten, čo vyjedol všetku omáčku! :lol:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na medu Kuře na medu
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz