Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Rýži vaříme 10-12 min. v 1 a 1/2 l osolené vody, slijeme, necháme okapat. Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeník, omyjeme, nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. 2. Žampiony očistíme, rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na jemné plátky a zesklovatíme na rozehřátém másle. Přídáme žampiony a krátce osmahneme. Přilijeme vývar z kostky. 3. Přidáme salám pokrájený na plátky silné 2 cm a papriky. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Vše mírně dusíme asi 7 min., až se tekutina odpaří. 4. Okapanou rýži vmísíme do houbové směsi a podáváme posypané čerstvou majoránkou.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapékané papriky s rýží po maďarsku
141 příspěvků 18.4.11 13:42
No, môže byť.
Keď som pracoval ako konštruktér vo firme Poclain Hydraulics - Francúzi. Raz za mesiac chodil šéf z Fr. na hospitáciu a my sme prezentovali naše nápady. Po takej prezentácii vždy kývol hlavou a povedal: Yes, but… a nadlho zostal ticho. (Úradným jazykom vo firme bola angličtina.)
Tiež by som povedal, Yes, but.....
Nebohá pani Stančíková nás neraz na „Dolniakoch-Rastislavice“ pohostila plnenou pečenou paprikou. Plnku tvorila ryža a mlete mäso. Samozrejme ochutené. Ako, bolo treba uhádnuť. Paprika bola plnená klasickým spôsobom - od skrojenej stopky a jadierka boli vykuchané.
K tomu v omáčniku pridávala rajčinovú omáčku. Jedlo sa to s chlebom. Mne to vždy veľmi chutilo a preto si tu rád na také jedlo pripomeniem. A ja som bol ten, čo vyjedol všetku omáčku!