Recept Zapékané papriky s rýží po maďarsku

pepicek Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékané papriky s rýží po maďarsku

Postup

1. Rýži vaříme 10-12 min. v 1 a 1/2 l osolené vo­dy, slijeme, necháme okapat. Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeník, omyjeme, nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. 2. Žampiony očistíme, rozčtvrtíme. Cibuli olou­peme, rozpůlíme, nakrájíme na jemné plátky a zesklovatíme na rozehřátém másle. Přídáme žampiony a krátce osmahneme. Přilijeme vývar ­z kostky. 3. Přidáme salám pokrájený na plátky silné 2 cm a papriky. Osolíme, opepříme a ochutíme mle­tou paprikou. Vše mírně dusíme asi 7 min., až se tekutina odpaří. 4. Okapanou rýži vmísíme do houbové směsi a podáváme posypané čerstvou majoránkou.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 09.11.01 vloženo
  • 7369x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • sůl
  • 1 červená, žlutá a zelená paprika
  • 250 g žampionů
  • 2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 šálku masového vývaru z kostky
  • 300 g točeného salámu
  • pepř
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžíce čerstvé majoránky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané papriky s rýží po maďarsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapékané papriky s rýží po maďarsku

JanP
141 příspěvků 18.4.11 13:42

No, môže byť.
Keď som pracoval ako konštruktér vo firme Poclain Hydraulics - Francúzi. Raz za mesiac chodil šéf z Fr. na hospitáciu a my sme prezentovali naše nápady. Po takej prezentácii vždy kývol hlavou a povedal: Yes, but… a nadlho zostal ticho. (Úradným jazykom vo firme bola angličtina.)
Tiež by som povedal, Yes, but.....
Nebohá pani Stančíková nás neraz na „Dolniakoch-Rastislavice“ pohostila plnenou pečenou paprikou. Plnku tvorila ryža a mlete mäso. Samozrejme ochutené. Ako, bolo treba uhádnuť. Paprika bola plnená klasickým spôsobom - od skrojenej stopky a jadierka boli vykuchané.
K tomu v omáčniku pridávala rajčinovú omáčku. Jedlo sa to s chlebom. Mne to vždy veľmi chutilo a preto si tu rád na také jedlo pripomeniem. A ja som bol ten, čo vyjedol všetku omáčku! :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz