Recept Pikantní buřty pečené v pivě a kečupu

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V hlubší zapékací misce (ne­bo v menším pekáčku či běž­ném kastrůlku) necháme na tuku zesklovatět větší část ci­bule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty po­délně až za polovinu nařízne­mé, řez promázneme po obou stranách hořčicí a popapri­kujeme malou špetičkou papri­ky či vložíme 1-3 proužky čerstvé papriky, dále do řezu dáme kolečko cibule a 2-4 sla­bé plátky česneku. Takto při­pravené buřty vložíme do ná­doby se sklovatou cibulí řezem (náplní) nahoru. Buřty dáváme těsně k sobě, aby se neroze­víraly. Smícháme kečup a pivo, na­skládané buřty tímto nálevem podlijeme, navrch přidáme zby­lou syrovou cibuli a ke konci zapékání můžeme přidat (není nutné) i plátkový (i jiný) sýr. Za­pékáme v předehřáté troubě 15-25 minut (podle velikostí buřtů, po 15 minutách ochutná­me, jestli jsou dostatečně pro­hřáté). Příloha - čerstvý chléb a pi­vo, šťávy se nám udělá dost, buřty na talířku jí i s cibulí pod­léváme či podáváme zvlášť a každý si nabere sám - je vy­nikající, vytíráme chlebem.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 30.12.03 vloženo
  • 16138x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 10 buřtů (špekáčků)
  • až 3/4 láhve (o váze 300-310 g) pi­kantního kečupu (výborný je Gurmán-pikant)
  • 1 větší cibu­le
  • 3 dl černého piva
  • 8 stroužků česneku
  • hořčice (doporučuji pepřovou, pří­jemně pikantní je i v Benešo­vě vyráběná Francouzská hořčice, ale dobrá je i plnotučná, chufově zajímavá kremžská)
  • 2 špetky sladké mleté papriky nebo proužky čerstvé
  • tuk (olej)
  • kdo chce ostřejší, přidá do buřtu i kou­sek feferony.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní buřty pečené v pivě a kečupu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz