Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V hlubší zapékací misce (nebo v menším pekáčku či běžném kastrůlku) necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za polovinu naříznemé, řez promázneme po obou stranách hořčicí a popaprikujeme malou špetičkou papriky či vložíme 1-3 proužky čerstvé papriky, dále do řezu dáme kolečko cibule a 2-4 slabé plátky česneku. Takto připravené buřty vložíme do nádoby se sklovatou cibulí řezem (náplní) nahoru. Buřty dáváme těsně k sobě, aby se nerozevíraly. Smícháme kečup a pivo, naskládané buřty tímto nálevem podlijeme, navrch přidáme zbylou syrovou cibuli a ke konci zapékání můžeme přidat (není nutné) i plátkový (i jiný) sýr. Zapékáme v předehřáté troubě 15-25 minut (podle velikostí buřtů, po 15 minutách ochutnáme, jestli jsou dostatečně prohřáté). Příloha - čerstvý chléb a pivo, šťávy se nám udělá dost, buřty na talířku jí i s cibulí podléváme či podáváme zvlášť a každý si nabere sám - je vynikající, vytíráme chlebem.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pikantní buřty pečené v pivě a kečupu