Recept Žampiony s celerovo sýrovou náplní Veg

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žampiony s celerovo sýrovou náplní

Úvod

Kombinace chuti žampionu a celeru je skvělá.

Postup

Očištěné, neloupané hlavičky žampionů, kterým vyříznu nožičku co nejvíc.

Nastrouhám eidam a celer ve stejném poměru, smíchám v míse, trošku osolím a opepřím. Přidala jsem pár lístků petrželky.

Kloboučky naplním hodně, aby náplň udělala větší kopeček. Vyskládám do pekáčku a při 180°C horkovzduchem peču cca 20 min.

Není-li 45% eidam, použijeme 30% a přidáme do směsi máslo.
Výborné náplň je ještě s přidáním mletého, kuřecího masa.

Výborná chuťovka za studena, nebo horké s bramborem.
Dnes byly s tureckým pide.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.03.12 vloženo
  • 9094x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Ingredience

  • větší žampiony
  • 45% eidam
  • celer
  • zelená petrželka
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • nic, pečivo, vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.03.15 18:25

Ne že by to bylo úplně top, ale povedlo se. Je pravda, že netuším, co jsem tam dával za sýr. Možná s jiným by to bylo lepší. Taky plynová trouba to trošku vysušila. Zajímavé by to určitě bylo se slaninkou nebo s kuřecím masíčkem. Každopádně oceňuji rychlost. Je to opravdu za moment hotové.

Odkaz na uvaření

2905 29.03.12 21:13

Žampiony použity hnědé, celer 8 minut předvařený a vše zapečeno na cizrně.

Odkaz na uvaření

Cuso 26.03.12 21:15

Tak som tento recept vyskúšal. Ako som už avizoval, dal som stopkatý celer. Dopadlo to vynikajúco, ledva som ich pár zachránil na zajtrajší obed (pôvodne mali byť len na obed a boli aj na neskoršiu večeru.). Nožičky húb som posekal a pridal do plnky. Ak sa niekedy u nás stretne hľuzový celer a šampiňóny, vyskúšam aj pôvodnú variantu. Určite bude dobrá.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

wydra 18.03.12 21:47

Diskuse k receptu Žampiony s celerovo sýrovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 30.03.12 03:34

Wydro, i já mohu syrový, jemně nastrouhat, nakrájed suš. rajčátko, špetku bílého pepře, soli a pár kapek oleje, nic víc ;)
Jsem sama komu takto chutná, předvaření je kompromis.
Prosadit tady jídlo bez sosíku, omáčky a klasické přílohy bývá těžké,
zatím vyhrávám ;)
Máš pravdu, je báječné čerpat inspiraci, a že jí tu je :palec:

 
2905
753 příspěvků 30.03.12 01:13

Glamo, už bylo vysvětleno, zní to podivně, vím. Nedaří se mi použít čerstvý, častěji ukrajuji, nebo dloubu lžičkou. Zmrzlý usekávám, když je třeba jen trochu. V tomto případě jsem použila uzený /ten tmavší/ :mavam:

 
wydra  29.03.12 22:46

glamo, zrejme ho mela v podobe amarounu ! :lol:

2905, mne zadn yceler neutikal a mam rada i syrovy, tak zadny predvar. Ale jsi napadita a kreativni, i ja mam mnoho receptu, ktere mam jen jako voditko. Kazda jdeme ale na opacnou stranu. Ja z receptu spis ubiram, ty pridavas. No neni to krasa? Fotka dela radost nejen tobe, bude inspiraci treba i jinym labuznikum :kytka:

 
Anitta
521 příspěvků 29.03.12 22:41

Glama na kostky prece..... :lol:

 
glama  29.03.12 22:34

Jak se krájí vývar…? 8o
:mrgreen:

Příspěvek upraven 29.03.12 v 22:34

 
2905
753 příspěvků 29.03.12 21:32

Wydro, malé úpravy byly. Celer i sýr strouhaný na větších slzách. Náplň jemně strouhanou jsem zkoušela do rajčete, utíkala ven. Snad tučným sýrem. Šlo o oběd, proto poduška z cizrny, předvařené, mírně opečené.
Před posledním zapečením jsem nakrájela kousky uzeného vývaru, žampionům jsem udělala čepičku.
Zbylo trochu náplně, přidala jsem sušená rajčata, pár bobulek cizrny, 3 lžíce oleje z rajčat, bílý pepř, kousek zeléno z cibulky. Bašta veliká, luštěniny jsou vhodnou poduškou pro podobné zapékání. Jak jinak, pochvala :potlesk: :mavam:

 
wydra  27.03.12 08:19

Cuso, potesi kdyz i jinde chutna :lol:

 
2905
753 příspěvků 20.03.12 02:34

Wydro, chvála celeru, na tento taky dojde :potlesk: , a to jsem si říkala že nejdříve uložím vše, co jsem navařila. Hromadím foto dva roky, pracně dohledávám komu patří :mrgreen::mavam:

 
wydra  19.03.12 20:33

Cuso, na me je rapikaty celer moc aromaticky, jestli ty rad, urcite vycpi zampiony tim a syrem. Mozna zkus i obyc. celer, jaky bude rozdil?
Jsem zvedava, co tomu reknes. Kdo ma rad celer, jiste si pochutna.

Příspěvek upraven 19.03.12 v 22:28

 
Cuso
345 příspěvků 19.03.12 20:26
wydro,

Toto vyzerá dobre. Určite to uvarím, len mám v pláne použiť stopkatý celer. Ten mi chutí viac. :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Cibulačka Cibulačka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz