Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kombinace chuti žampionu a celeru je skvělá.
Očištěné, neloupané hlavičky žampionů, kterým vyříznu nožičku co nejvíc. Nastrouhám eidam a celer ve stejném poměru, smíchám v míse, trošku osolím a opepřím. Přidala jsem pár lístků petrželky. Kloboučky naplním hodně, aby náplň udělala větší kopeček. Vyskládám do pekáčku a při 180°C horkovzduchem peču cca 20 min. Není-li 45% eidam, použijeme 30% a přidáme do směsi máslo. Výborné náplň je ještě s přidáním mletého, kuřecího masa. Výborná chuťovka za studena, nebo horké s bramborem. Dnes byly s tureckým pide.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Houby
nic, pečivo, vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
23.3.15 18:25
Ne že by to bylo úplně top, ale povedlo se. Je pravda, že netuším, co jsem tam dával za sýr. Možná s jiným by to bylo lepší. Taky plynová trouba to trošku vysušila. Zajímavé by to určitě bylo se slaninkou nebo s kuřecím masíčkem. Každopádně oceňuji rychlost. Je to opravdu za moment hotové.
Líbí se mi29.3.12 21:13
Žampiony použity hnědé, celer 8 minut předvařený a vše zapečeno na cizrně.
Líbí se mi26.3.12 21:15
Tak som tento recept vyskúšal. Ako som už avizoval, dal som stopkatý celer. Dopadlo to vynikajúco, ledva som ich pár zachránil na zajtrajší obed (pôvodne mali byť len na obed a boli aj na neskoršiu večeru.). Nožičky húb som posekal a pridal do plnky. Ak sa niekedy u nás stretne hľuzový celer a šampiňóny, vyskúšam aj pôvodnú variantu. Určite bude dobrá.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Žampiony s celerovo sýrovou náplní
Wydro, i já mohu syrový, jemně nastrouhat, nakrájed suš. rajčátko, špetku bílého pepře, soli a pár kapek oleje, nic víc


Jsem sama komu takto chutná, předvaření je kompromis.
Prosadit tady jídlo bez sosíku, omáčky a klasické přílohy bývá těžké,
zatím vyhrávám
Máš pravdu, je báječné čerpat inspiraci, a že jí tu je
Glamo, už bylo vysvětleno, zní to podivně, vím. Nedaří se mi použít čerstvý, častěji ukrajuji, nebo dloubu lžičkou. Zmrzlý usekávám, když je třeba jen trochu. V tomto případě jsem použila uzený /ten tmavší/
glamo, zrejme ho mela v podobe amarounu !
2905, mne zadn yceler neutikal a mam rada i syrovy, tak zadny predvar. Ale jsi napadita a kreativni, i ja mam mnoho receptu, ktere mam jen jako voditko. Kazda jdeme ale na opacnou stranu. Ja z receptu spis ubiram, ty pridavas. No neni to krasa? Fotka dela radost nejen tobe, bude inspiraci treba i jinym labuznikum
521 příspěvků 29.3.12 22:41
Glama na kostky prece.....
Jak se krájí vývar…?

Příspěvek upraven 29.03.12 v 22:34
Wydro, malé úpravy byly. Celer i sýr strouhaný na větších slzách. Náplň jemně strouhanou jsem zkoušela do rajčete, utíkala ven. Snad tučným sýrem. Šlo o oběd, proto poduška z cizrny, předvařené, mírně opečené.

Před posledním zapečením jsem nakrájela kousky uzeného vývaru, žampionům jsem udělala čepičku.
Zbylo trochu náplně, přidala jsem sušená rajčata, pár bobulek cizrny, 3 lžíce oleje z rajčat, bílý pepř, kousek zeléno z cibulky. Bašta veliká, luštěniny jsou vhodnou poduškou pro podobné zapékání. Jak jinak, pochvala
Cuso, potesi kdyz i jinde chutna
Wydro, chvála celeru, na tento taky dojde
, a to jsem si říkala že nejdříve uložím
vše, co jsem navařila. Hromadím foto dva roky, pracně dohledávám komu
patří
. 
Cuso, na me je rapikaty celer moc aromaticky, jestli ty rad, urcite vycpi zampiony tim a syrem. Mozna zkus i obyc. celer, jaky bude rozdil?
Jsem zvedava, co tomu reknes. Kdo ma rad celer, jiste si pochutna.
Příspěvek upraven 19.03.12 v 22:28
Toto vyzerá dobre. Určite to uvarím, len mám v pláne použiť stopkatý celer. Ten mi chutí viac.