Recept Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané cibule povaříme 15 minut v osolené vodě (přidávám kostku masoxu a následně vyrobím i polévku). Necháme vychladnout tak, abychom s nimi mohli manipulovat, odřízneme vršek (asi 1,5 cm) i malou část spodku (tak, aby bylo možné cibuli postavit do pekáčku) a vnitřek vydlabeme - ponecháme asi 1 cm okraj. Dbáme na to, abychom z cibule vytvořili mističku, z níž nebude vytékat náplň.
Odřezky a výřezky najemno posekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky a společně se snítkami rozmarýnu opečeme na olivovém oleji. Šlehačku promícháme s parmezánem, přidáme opečenou cibuli a osolíme. Touto směsí naplníme cibule, obalíme je plátky slaniny, spíchneme (respektive propíchneme) větvičkou rozmarýnu, posypeme parmezánem, umístíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 220°C asi 35 minut, nebo až bude cibule opečená lehce dohněda.

Zdroj: Podle napůl nečitelného písma, kterým jsem si tento recept zapsala, usuzuji, že byl opisovaný z TV… Mám neurčitý pocit, že něco podobného vařil Jamie Oliver, ale zcela jistá si tím nejsem, tudíž se omlouvám.
Každopádně je to pochoutka…

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.10.07 vloženo
  • 2751x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 středně velkých cibulí
  • 12 dlouhých tenkých plátků parmské šunky nebo anglické slaniny
  • 12 větviček čerstvého rozmarýnu na protknutí cibule
  • dalších pár snítek rozmarýnu do náplně
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g strouhaného parmezánu + 30 g na posypání
  • olivový olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • bílé pečivo a víno stejné barvy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní-Jolanko,

tak to určitě vyzkouším…pravda je, že obvařování cibule nepatří k nejoblíbenějším fázím přípravy… Děkuji za radu a doplnění… možná, že takto bude cibulka ve výsledku i křupavější… Uvidíme. Děkuji a taktéž dobrou noc B.

 
jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní

Boni..ak sa dakomu nechce obvarat cibulu ( robi aj trosku smradik) staci ak pri korienku nezrezujeme-len slabulilinko zrezeme.
Zrezeme vrsok, ktory osolime a nechame vypotit aspon dve hodiny.Cibula zmakne, ma lepsiu chut, a navyse si ju jednoducho len lyzickou vylupneme alebo ak je mansia len stlacime v ruke prstami a to srdiecko vyskoci samo-aspon by malo-ostane nam len cibulova misticka…nie moja sikovnost, strasne prastary z kolisky ludstva-Iraku.. dobrou noc..;)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní-Teo,

v tom případě to urychleně spáchej, zachráníš rozmarýnku před zkázou a ještě si pochutnáte…

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní- Boni

pamatuji si to podle toho, jak cibuli zabalil do plátku slaniny a pak propíchl věvičkou rozmarýnu. To se mi líbilo. Myslím, že bych měla něco takového urychleně spáchat, protože rozmarýn mám krásný na balkoně, ale po prostudování zdejší dizkuze o přezimování této voňavěnky si nejsem jistá, zda přežije do jara, v paneláčku.:-)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní-Teo,

já mám takový malý umaštěný papírek (jak jsou k telefonu), po obou stranách popsaný, zčásti téměř nečitelně… Prvně jsem to nějak zrekonstruovala a od té doby (pekla jsem již několikrát - když si vzpomenu koupit rozmarýn) vylepšovala… Je to fakt moc dobré…alespoň já myslím…
Teď mám recept hezky v počítači a můžu si to i vytisknout, ale pozdě…už si ho totiž pamatuji…:-)))))

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní- Boni:-))

Já to viděla!!!!… Je to Jamie Oliver, někde mám také takové nejasné poznámky na papírku. Tak teď už konečně vím, jak na to.:-) Díky. T.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuře na medu Kuře na medu
Chilli con carne Chilli con carne
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz