Recept Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané cibule povaříme 15 minut v osolené vodě (přidávám kostku masoxu a následně vyrobím i polévku). Necháme vychladnout tak, abychom s nimi mohli manipulovat, odřízneme vršek (asi 1,5 cm) i malou část spodku (tak, aby bylo možné cibuli postavit do pekáčku) a vnitřek vydlabeme - ponecháme asi 1 cm okraj. Dbáme na to, abychom z cibule vytvořili mističku, z níž nebude vytékat náplň.
Odřezky a výřezky najemno posekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky a společně se snítkami rozmarýnu opečeme na olivovém oleji. Šlehačku promícháme s parmezánem, přidáme opečenou cibuli a osolíme. Touto směsí naplníme cibule, obalíme je plátky slaniny, spíchneme (respektive propíchneme) větvičkou rozmarýnu, posypeme parmezánem, umístíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 220°C asi 35 minut, nebo až bude cibule opečená lehce dohněda.

Zdroj: Podle napůl nečitelného písma, kterým jsem si tento recept zapsala, usuzuji, že byl opisovaný z TV… Mám neurčitý pocit, že něco podobného vařil Jamie Oliver, ale zcela jistá si tím nejsem, tudíž se omlouvám.
Každopádně je to pochoutka…

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 01.10.07 vloženo
  • 2780x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 středně velkých cibulí
  • 12 dlouhých tenkých plátků parmské šunky nebo anglické slaniny
  • 12 větviček čerstvého rozmarýnu na protknutí cibule
  • dalších pár snítek rozmarýnu do náplně
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g strouhaného parmezánu + 30 g na posypání
  • olivový olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • bílé pečivo a víno stejné barvy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní-Jolanko,

tak to určitě vyzkouším…pravda je, že obvařování cibule nepatří k nejoblíbenějším fázím přípravy… Děkuji za radu a doplnění… možná, že takto bude cibulka ve výsledku i křupavější… Uvidíme. Děkuji a taktéž dobrou noc B.

jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní

Boni..ak sa dakomu nechce obvarat cibulu ( robi aj trosku smradik) staci ak pri korienku nezrezujeme-len slabulilinko zrezeme.
Zrezeme vrsok, ktory osolime a nechame vypotit aspon dve hodiny.Cibula zmakne, ma lepsiu chut, a navyse si ju jednoducho len lyzickou vylupneme alebo ak je mansia len stlacime v ruke prstami a to srdiecko vyskoci samo-aspon by malo-ostane nam len cibulova misticka…nie moja sikovnost, strasne prastary z kolisky ludstva-Iraku.. dobrou noc..;)

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní-Teo,

v tom případě to urychleně spáchej, zachráníš rozmarýnku před zkázou a ještě si pochutnáte…

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní- Boni

pamatuji si to podle toho, jak cibuli zabalil do plátku slaniny a pak propíchl věvičkou rozmarýnu. To se mi líbilo. Myslím, že bych měla něco takového urychleně spáchat, protože rozmarýn mám krásný na balkoně, ale po prostudování zdejší dizkuze o přezimování této voňavěnky si nejsem jistá, zda přežije do jara, v paneláčku.:-)

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní-Teo,

já mám takový malý umaštěný papírek (jak jsou k telefonu), po obou stranách popsaný, zčásti téměř nečitelně… Prvně jsem to nějak zrekonstruovala a od té doby (pekla jsem již několikrát - když si vzpomenu koupit rozmarýn) vylepšovala… Je to fakt moc dobré…alespoň já myslím…
Teď mám recept hezky v počítači a můžu si to i vytisknout, ale pozdě…už si ho totiž pamatuji…:-)))))

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Voňavé pečené cibule se smetanovo-sýrovou náplní- Boni:-))

Já to viděla!!!!… Je to Jamie Oliver, někde mám také takové nejasné poznámky na papírku. Tak teď už konečně vím, jak na to.:-) Díky. T.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz