Recept Vepřové kotlety zabalené ve slanině, obalené v sýrovém těstíčku

šušlinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové kotlety zabalené ve slanině, obalené v sýrovém těstíčku

Postup

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme plátky anglické slaniny, v míse si rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr a řádně promícháme. Kotlety zabalené ve slanině obalíme v mouce a pak v sýrovém těstíčku. Dáváme rovnou smažit do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Osušíme od oleje na papírové utěrce, podáváme z různě upravenými bramborami.

Recept je z kategorií: Kotlety

Nahlásit recept

  • 08.11.13 vloženo
  • 6076x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 2 vejce
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • hladká mouka na obalení
  • 100 g anglické slaniny
  • 80 g sýra Grangusto, (je nastrouhaný, koupeno v Globusu)
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

šušlinka 8.11.13 13:57

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové kotlety zabalené ve slanině, obalené v sýrovém těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové kotlety zabalené ve slanině, obalené v sýrovém těstíčku

di
2452 příspěvků 9.11.13 10:51

Dadooa: já o ní vím, právě od P. B., ale přeci jen je to už dýl. Nicméně, velká legrace to tenkrát byla, to ano.

tlustá bába
1212 příspěvků 8.11.13 23:11

Dostala jsem se k tomu pozdě a musím konstatovat, že se tu pilo beze mě. :cert:

hippolyta
395 příspěvků 8.11.13 23:07

Nejdřív jsem to ani nechtěla číst, ale pak jsem se začetla a doporučuji. Ještě teď slzím. Dáky.

di
2452 příspěvků 8.11.13 22:30

Ještě jsem se vrátila, takže - já zas tak proti kečupu nic moc nemám, třeba k párku klidně, tak jednu láhev za rok koupím (vlastní nevařím, z té naší pidiúrody rajčat by to ani nešlo), jen jej prostě nepoužívám na vaření.
P. S. Přeju příjemnou zábavu při čtení diskuse k tomu citovanému receptu. A teď už fakt dobrou.

hippolyta
395 příspěvků 8.11.13 22:08

Tak vám teda pěkně děkuju - to mi doma poděkujou, až budu zítra servírovat rajčatový tatarák, něčí rozřezanou nohu dušenou v kaHoru a pak kečupový koláč. Co bych ale neudělala pro legraci. Dobrou!

di
2452 příspěvků 8.11.13 22:03

Hippolyto, ano prosím, jsem pro každou špatnost.
Gmp: není to moc sladké? Ten můj Kagor je sladký moc, nějaké maso na něm pečené si moc nedokážu předtsavit.
No nic, dobrou, jedna stačila, dobrého pomálu.

gmp
1603 příspěvků 8.11.13 21:56
+

Nohu podélně rozříznout, prosolit, bílý pepř, snítku tymiánu dovnitř. Svázat, zalít Kahorem - když je ukrajinský - a dusit do změknutí. Koláč z kečupu - přebíjím tatarákem z rajčat. Aby se lepší dumalo to dumka

http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 08.11.13 v 22:08

hippolyta
395 příspěvků 8.11.13 21:50

Kagor! Mám tři láhve, dostáváme to darem od ukrajinských přátel, ale nemáme dost sil to odpíjet v tom tempu. To osobuko si tedy nedovedu představit, hu.

A di, dneska jsem si na vás vzpomněla - našla jsem recept na koláč z kečupu! Jenom kvůli vám ho snad upeču a přidám recept :- ).

gmp
1603 příspěvků 8.11.13 21:43
+

Přidám se - jesli můžu. Wodka. Kagor je skvělý lék, na všechno. Osobuko dušené v kagoru… škoda řeči i mrtvola se vyléčí

di
2452 příspěvků 8.11.13 21:35

Hippolyto: tak jo, přesvědčila jste mě, taky si jdu nalít. Mám tu Kagor, jestli to znáte. Strašně silné a strašně sladké lepidlo, mě ale chutná. Naštěstí se toho dá vypít jen tak sklenička, dobré to ale je (normálně piju bílé, toho i víc než skleničku). Tož na Vaše!

hippolyta
395 příspěvků 8.11.13 21:20

Ano, zabijačkového guláše jsem viděla také kousek, ten oblak umně rozemnuté majoránky. Zahalila jsem se hned radši do jiného oblaku a dnes v něm celý večer setrvám (barvu jsem zvolila červenou, ve vztahu k tomu, co se mi dělo před očima). Dámy, na zdraví!

di
2452 příspěvků 8.11.13 20:54

Tlustá bábo: :-))))))))))))))))))))!!!
(a že fakt smajlíky z duše nesnáším)
P. S. „Pejsci“ jsou tady - ale radši si to vážně nepouštějte, to by bylo horší než ta zelená.

Příspěvek upraven 08.11.13 v 20:57

tlustá bába
1212 příspěvků 8.11.13 20:47

Dneska jsem při experimentování se „zelenou“ (zželíruje-li, nebo nezželíruje-li) zahlédla Ditu P. jak vaří zabíjačkový guláš. Tím pádem jsem k počítači přijela pod vlivem alkoholu, což se mi nemuselo vyplatit. Předpokládám ale, že by to u soudu vzali jako polehčující okolnost. Nejsem žádný odborník, jen okresní béčko, leč… asi to nějak nechápu.

di
2452 příspěvků 8.11.13 19:00

Hippolyto: víte co, pusťe si radši Ditu P., spraví se Vám nálada. Onehdy takhle Dita smažila „pejsky“, jen bez té slaniny;-)
P. S. Samozřejmě, že si dělám legraci, mrkněte do příslušné diskuse zde, Kamil Fila to napsal za mě.

hippolyta
395 příspěvků 8.11.13 18:34

Řízek, sýr, slanina, osmažit… Zkusila jste si někdy prohlídnout recepty, které tu už jsou? Třeba od pepíčka? Co je tohle za recept? Čím je přínosný, nový? Tou slaninou??? Teď váhám, jestli svůj komentář nesmazat, jestli se na to nevykašlat, ale nesmažu, nevykašlu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz