Recept Vepřová svíčková v paprikové smetanové omáčce

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřová svíčková v paprikové smetanové omáčce

Úvod

Jednoduchý recept.

Postup

Maso nakrájejte na 12 medailonků. Každý obalte plátkem slaniny. Dejte je do plochého pekáče, shora osolte a opepřete. Smetanu nalejte do kastrolku, přivedte ji do varu a vmíchejte do ni papriku a rajčatový protlak. Osolte, opepřete, 1-2 minuty povařte a nalejte na maso v pekáči. Pečte při 200°C 25-30 minut. Tip: Obalené maso lze opéct po okrajích na pánvi na 2 PL oleje. Na snímku je je toto jídlo připraveno jen z asi poloviční dávky a přílohou je rychlý knedlík z toastového chleba (bez mouky) upečen/uvlněn v mikrovlnné troubě.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 02.02.13 vloženo
  • 4535x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g vepřové svíčkové (panenky)
  • 12 tenkých plátků slaniny
  • 400 ml smetany
  • 1 PL mleté papriky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 PL rajčatového protlaku

Doporučená příloha

  • Těstoviny, rýže ale i knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 2.2.13 15:56

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřová svíčková v paprikové smetanové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz