Recept Tuňákovo špenátový koláč - Torta tal-Ispinaci u t-Tonn

Maltská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tuňákovo špenátový koláč - Torta tal-Ispinaci u t-Tonn

Úvod

Opět maltský recept, který jsem podědila od své skvělé tchyně a ráda se o něj podělím!
Koláč je možné upéct z domácího těsta, nebo můžete klidně použít kupované křehké těsto na koláč a chutná taky výborně!!!

Recept na domácí těsto:
420 g hladé mouky
180 g másla nebo tuku na pečení
100 g vody
trocha soli

Prosátou mouku dáme do mísy, utřeme z tukem, dokud těsto neudělá lupínky, přidáme sůl a znovu propracujeme, pomalu přidáváme vodu a propracováváme. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočívat při pokojové teplotě a poté vyválíme jak potřebujeme.

Postup

Na vyšší pánvi s olivovým olejem opečeme dozlatova cibulku s česnekem, poté přidáme špenát, jakmile trošku povolí, přidáme tuňáka, ančovičky, kapary, pórek, hrášek , rajčatový protlak, pepř, sůl, mátu a curry, provaříme, dokud se kompletně ze směsi neodpaří všechna tekutina. Poté směs necháme vychladnout. Vymazanou koláčovou formu vyložíme těstem (kupovaným nebo domácím), navršíme vystydlou směs, kterou trošku uplácneme lžící a vyrovnáme a poté překryjeme druhým dílem těsta, propícháme vidličkou a dáme péct zhruba 45min na 180 oC.
Pokud nemáte těsta dost (jako se to právě dnes povedlo mě), stačí těsto přehnout přes okraj a nechat prostředek koláče volný :-)

Nahlásit recept

  • 13.08.13 vloženo
  • 1938x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 velká cibule nakrájená na jemno
  • 4 stroužky rozdrceného česneku
  • 200g tuňáka z konzervy (okapaného)
  • 1 balení sekaného špenátu (mraženého nebo čerstvého)
  • 6 plátků ančoviček nakrájených na kousky
  • 15 černých oliv nasekaných na kousky
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 pórek nakrájený na tenké plátky
  • 1 velká plechovka zavařeného hrášku /400g/ - okapaného
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • čerstvě umletý pepř
  • sůl
  • 3 lístky čerstvé máty nasekané na kousky
  • 1 čajová lžička curry koření
  • 4 lžíce olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Gzira 13.08.13 21:17

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Tuňákovo špenátový koláč - Torta tal-Ispinaci u t-Tonn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3839 příspěvků 15.08.13 17:20

Jo, diabetické komplikace potencované alkoholem a nikotinem jsou sviňa…ale…většinou dost pozdní… :cert: :zed:
To se někdo odrazil ode dna bazénu, nebo co to četli?? :mrgreen: :mrgreen: :mavam:

casino
4485 příspěvků 14.08.13 20:57
Proč emigrovat???

Zrovínka dnes hlásali, že jsme se odrazili ode dna! 8)
A gggdyž zohledníte, že mortalita nikotinem impregnovaných aloholistů je vysoká…, tak není proč emigrovat :mrgreen:

Eja
3839 příspěvků 14.08.13 17:28
Stěhuju se na Maltu
:mrgreen: :mavam:
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Tatranské kuře Tatranské kuře
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz