Recept Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny ostatní)

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny ostatní)

Postup

Dáme vařit těstoviny a než se uvaří, stihneme v pohodě tuto tuňákovou omáčku: Na olivovém oleji (nesmí být moc rozpálený) osmahneme zlehka plátky česneku, přihodíme nakrájené feferonky, po chvíli také sušené nebo čerstvé bylinky. Neváháme s přidáním oliv a tuňáka (je-li v oleji, tak můžeme přidat tuňáka i olej), aby česnek nezhořkl. Na pánvi vše promícháme, orestujeme a vyklopíme plechovku rajčat. Přisolíme. Chvíli (můžeme i pod pokličkou) necháme dusit a bublat. Slijeme těstoviny, vše v hrnci promícháme a podáváme. Můžeme sypat parmazánem. Množství jednotlivých surovin se řídí výhradně chutí. Někdy je možné udělat omáčku jemnější, třeba s jednou feferonkou a černými olivami, jindy pikantnější se třemi feferonkami a třeba olivami plněnými ančovičkami. Také je možné přidat čerstvé oloupané nakrájené rajče - současně s olivami.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 16.09.04 vloženo
  • 25187x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g špaget (nebo jiných těstovin)
  • 1 plechovka tuňáka
  • 1 plechovka krájených rajčat s bazalkou (Valfrutta)
  • 1/2 palice česneku
  • 2-3 feferonky
  • olivy - libovolné, ale bez pecky :-)
  • bazalka a/nebo oregano
  • olivový olej
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Spike1 19.7.14 14:50

Jednoduché, rychlé, chutné. Nemám výhrady. Akorát pozor na ty feferonky, nepřehnat to s nimi.

Odkaz na uvaření

brouk 12.1.13 19:17

Tento recept dělám taky poměrně často, je nenáročný na suroviny - konzervu tuňáka a rajčat mám většinou doma. Občas dělám i veganskou variantu, kdy dám místo tuňáka na slzičky nastrouhané tofu a vynechám parmezán na posyp. Je to taky moc dobré.

Odkaz na uvaření

ajta 6.7.12 12:39

Musím říci, že komentáře pod receptem opravdu nelhaly… jde o výborný a rychlý recept na lehké jídlo hodící se do horkého počasí.

Diskuse k receptu Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny ostatní)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny ostatní)

Eja
3861 příspěvků 26.4.14 21:34
Vyzkoušená rychlovka
  • která nikdy nezklame. Sněhule :mavam: Dnes s vrtulemi, které po promíchání krásně pojmou základ. Výsledek souvisí s kvalitou tuňáka - kousky ve vlastní šťávě Giana nezklamou, rajčátka dnes valfruťácká, špetka hnědého cukru je ku prospěchu chuti. Zatím sušené oregano, čerstvá bazalka až doroste. Byla by škoda recept nechat zapadnout.
Eja
3861 příspěvků 23.9.12 19:36

Při čtení receptu na špagety po boloňsku jsem si vzpomněla…a jak to tak bývá, nejlepší je autorova/rčina první a základní verze…Sněhu :mavam:

Eja
3861 příspěvků 22.2.12 21:36

Vytahuji tento recept - byla by škoda kdyby zapadl. Jak ctěné diskutující dámy podotkly - prostor pro různé variace jistě ´je. Já dnes přidala na závěr sušená rajčata a nadroboučko řapíkatý celer. A místo špaget široké nudle. Česneku a feferonek hodně, čerstvou bazalku nakonec. Klasicky - do omáčky hotové nudle, přiklopit, 5 minut nechat. Dnes bez sýra.
Na Labu mám dvě stálice, možná to není prudké labužničení - tuto a Kopretinky jogurtovou dobrůtku.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Dámy, děvčata a milé přítelkyně, když jste u modifikování tohoto receptu, zkuste jednou kapary (bez paramazánu a bez cibulky) a rajčátka naředit trochou bílého vína…
Cibule by mi šla k tuňákovi spíš syrová - bílá nebo naťová.
To je hrozný, půlnoc pryč, musím jít strašit nebo budu bez honoráře ;).

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Ejo,
to přidání cibule je hlavně dílem mojí dcery, která od malička zbožňuje tuňáka a pizzu vyžaduje jedině tuňákovo-cibulovou. Takže i do tuňákovýc těstovin extra pro ni cibulku přidávám, musí být ale dokřupava osmažená (krájím ji velmi tence). Nemyslím si (a v tom s Tebou výjimečně nesouhlasím :-), že by kombinace tuňák - tedy konzerva.. - a osmažená cibule chuťově nekonvenovala.
Tento recept je fantastický právě tím, že je variabilní a otevřený experimentování a úpravám (nakonec i Ty přidáváš sýr, který není původně výše uvedený). V tom je jeho síla, nikoli v tom, že se na těstoviny vyklopí konzerva tuňáka a konzerva rajčat. To zvládne každý. Nebo se mýlím?

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Bono, zcela vyjímečně si dovolím s Tebou nesouhlasit stran cibule - nic proti ní, ale tady podle mne nemá chuťově co dělat. Tenhle Snehurčin klenot dělám dost často, na jednu pikslu rajčat dávám ještě jednu Passatu, o nějakém obtížném klouzání do krku nemůže být ani řeči. Část jemně strouhaného parmezánu ve fázi prolínání chutí po smíchání špaget a omáčky, druhá část ve formě hoblinek na talíře. Mňam.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Sněhurko, receptů z naší doby „hmotné nouze“ mám taky docela dost…:-)) Studovali jsme, měli dítě a chtěli bydlet sami a spolu… („a dělat všechno tak, jak to dělají velcí lidé…“) :-)))
Vkládala jsem sem například recept na těstoviny s tuňákem a mrkví, to je jeden z těchto případů - tuňáka jsem také dávala jen jednu konzervu a množství doplnila strouhanou mrkví (ty uvedené olivy jsou novodobější vylepšení :-)), ale také to bylo moc dobré…
Fígl z vodou z vaření těstovin jsem také dlóóuho neznala, poprvé jsem ho viděla v pořadu Jamieho Olivera.
Měj se krásně. Hezký nastávající víkend přeje Bona

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Bono, člověk se stálu učí a možná bych měla text receptu doplnit o různá vylepšení uvedená v komentářích, aby se vše hezky pohromadě vytisklo.
Přidávání vody po vaření těstovin do omáčky je bezvadná věc, kterou jsem však v době vzniku receptu neznala. Tuňáka samozřejmě reklamovala i Bali, že ho je v omáčce málo, ale abych pravdu řekla, tento recept vznikl v časech hmotné nouze, kdy i jedna piksla tuňáka byla až moc :-) Časy se mění, žádný recept není dogma a vylepšení se najde vždycky. Myslím, že hned v počátku vaření, kdy se dávkuje olivový olej, se bude množství velmi, velmi lišit :-)
Všem přeju dobrou chuť a spoustu nápadů pro obměny, díky kterým si doma pochutnáte.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Také jsem po veškeré té chvále realizovala (ne dnes, ale asi před půl rokem), tak bych jen doplnila: rozhodně omáčku zalijte sběračkou vody z vaření těstovin, jinak vytvoříte víceméně „do-krku-neklouzající“ hmotu.. Kvalita tohoto pokrmu se odvíjí od kvality použitých surovin. U nás jedna plechovka tuňáka na půl kila těstovin rozhodně nestačila. B.
A pro chuť doporučuji zamíchat jednu cibuli, nakrájenou na proužky a dohněda osmaženou…

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Ejo, zdravím Tě … zrovna včera jsem si říkala, že ses tady dlouho neozvala :-)
mrtvolo, uvař si, doufám, že si i pochutnáš ;-)

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Jo, tak tohle můžu. Zdá se, že si možná i uvařím.

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Posouvám opět dopředu - u nás zítra všednodenní večeře, už jsme je nějaký čas neměli.

Rybka
54 příspěvků 27.4.10 08:19
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Pridavam se ke chvale receptu, davam nekdy kapary misto oliv a pouzivam nekdy misto drcenych rajcat bolonskou omacku od Barilly, rikame temto testovinam Tuna Bolognese.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Ejo, dobře děláš. Ten recept je fajn; jednoduchý a chutný. Naposled jsme ho se Sněhurkou jedly minulý týden ;-)

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Novější labužníci možná tento recept neznají, takže ho opět vytahuji dopředu. Rychlé, jednoduché, zdravé - a NAPROSTO SKVĚLÉ. Za ty čtyři roky jsem ho vařila nesčetněkrát a i můj manžel, který těstoviny moc nemusí, mi občas připomene, že už jsem dlouho nedělala " tučňákové špagety" :)

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Stálice mezi oblíbenými recepty :-) Máte-li OLIVOVOU KUCHAŘKU , najdete v ní tento recept.
A chodíte na stránky DADALY?? I tam se ocitl, dokonce s povídáním od mého milého Dadaly ;-)

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Tahle skvělá tuňáková variace je u nás připravovaná docela často. Výborný a rychlý recept! Sněhurko děkuji!

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Tahle perla mezi rychlými recepty nesmí zaniknout, proto recept připomínám. Potřebné ingredience mám stále ve špajzu a skvělá mňamka je za chvíli na stole. Lze použít RioMare tuňáky na těstoviny již doplněné třeba ančovičkami apod. Chvilka odpočinku ve fázi špaget promíchaných s omáčkou v přiklopeném hrnci je pro konečný efekt důležitá - pro ty, co to ještě nevařili.

lin
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Ejo, děkuju za připomenutí. Tuňákovou variaci jsme měli dneska k obědu a všem chutnala, dokonce i našim pánům kteří jinak pokusům moc nefandí :o) Příště vyzkouším i to pesto.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace.... Eji,

díky za za doporučení bazalkového pesta, určitě vyzkouším. Tohle papáníčko jsem připravovala již vícekrát a ještě BUDU!

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Tato perla nesmí zapadnout, proto ji zase připomínám a přidávám inovaci - ve finále jsem tam přihodila lžíci bazalkového pesta, které jsem koupila hotové a je moc dobré. Doporučuji, to pesto je v tom VYNIKAJÍCÍ.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Potvrzuji naprostou vyjimecnost receptu. Nase zmlsane deticky nejedi cokoliv, kde se vyskytuji ryby. Tyhle testoviny bez reci zmizely a momentalne se vedou debaty, kdy je zase uvarim.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Sněhurko, pro úspěch zopakováno a zařazeno mezi rodinné mňamky. Opravdu nám moc chutnalo!!! Díky, díky!!!

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Děvčata, právě jsem dopekla cukroví pro kamarádku - peču pro ní ráda, udělám jí radost :-), tak jsem mrkla na Labužníka, co je nového. Jsem moc ráda, že si Scarlet pochutnala. My máme těstoviny moc rádi. A navíc, jejich příprava je velice rychlá a taková, řekla bych, příjemná.
A jestli můžu doporučit z jiného soudku, a ještě budete péct cukroví, tak můžete vyzkoušet tatrankové cukroví nebo ořechové dortíčky (ty by mohly chutna i Ejušině - jsou totiž spíš hořké, a ten ořech nahoře … mňam!). A na Silvestra třeba něco zdravého a dobrého: falešného humra .
Přeji vám krásný čas adventní :-))

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Scarlet, to jsem ráda, že chutnalo :)

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Přiznám se, že při vyslovení špaget mně pomalu běhal mráz po zádech. Když byly dcery doma, pomalu každý týden musely být špagety. Když přijedou vnučky, tak první co se vaří, jsou zase špagety. Ale tuňáková variace mně změnila názor. Fakt vynikající!!!!!!!!! Zařazuji mezi oblíbené rodinné recepty.

Děkuji Sněhurce za recept a Eji za připomenutí!!!

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny os

Jooo, je to vazne super basta, u nas temer kazdy tyden. Ja to jeste sypu strouhanym syrem, mnam a obcas to zjemnim sladkou smetanou, ale to uz jsou moje zmeny. A nebo take jsme zkusila rozpustit jemny taveny syr, ale pak uz jsem to nesypala syrem. To uz jsou ale obmeny, ktere ne kazdemu mohou chutnat.
Snehi, a vis, ze ja to i zkousela i se sardinkami, protoze doma nebyl tunak a take to bylo jedle.
Snehi, mej se moc hezky, at se dari a preji krasny vikend.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Sněhurko,

díky a zítra dám vědět, (z města K), jak nám chutnalo

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Ejo - díky, díky :-) Mám radost, že vám tato variace stále chutná a teď vidím, že tě musím, prostě musím přidat do názvu receptu ;-) A taky nechávám těstoviny chvíli pod pokličkou, taky nám to tak víc chutná.
Scarlet, když používám sušenou bazalku, tak jí přidávám hned po česneku, aby se olej pěkně ovoněl. A loupaná rajčata dodává na náš trh víc výrobců, ale zatím máme nejoblíbenější ta od Valfrutty. Některá rajčata jsou loupaná, ale nekrájená - taková před přidáním na pánev nakrájím, a to na větší kousky. Přeji dobrou chuť do mě dobře známého města :-)

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

To byla tedy blesková odpověď. Ejo děkuji!

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Scarlet, určitě, valfruťácká rajčata jsou dost běžně k mání, neochucená učitě, já dávám do nich bazalku z mrazáku, ale sušená taky může být. Tuňáka podle chuti buď ve vlastní šťávě nebo olivovém oleji, drceného, nemusíš shánět nic extra. A doporučuji nechat po smíchání omajdy se špagetami chvilku pod pokličkou rozležet. Je to fakt mňamózní.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Tolik chvály…přesvědčili jste mě, zítra bych to mohla zkusit, jen jestli seženu
Valfrutty. Je to prosím běžně ke koupi? A kdybych přidala sušenou balzalku?? šlo by to?
Děkuji

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Sněhule, s láskou na Tebe myslím tak aspoň 2× měsíčně, protože tahle mňamka se stala jednou ze stálic naší kuchyně - kdo jste ještě nezkusili, doporučuji. Manžel se dokonce občas ptá, kdy budou zase ty dobré špagety :)

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Včera jsem se ponořila do zásob a zjistila jsem, že nic moc a času málo. Uvařila jsem místo špaget fleky, na olej hodila česnek a pikslu sterilovaných žampionů na plátky, zamíchala, na to pleskla konzervu valfruťáckých rajčat, lžíci mražené bazalky, hrst oliv. zastříkla Tabascem, osolila, opepřila, podusila. Do mísy hodila fleky, na to sosík, parmezánu byl jen zbytek, tak jsem ještě rozdrobila trochu balkánu, zamíchala…za 15 minut bylo na stole a manžel, který těstoviny nerad, skoro mlaskal - tím chci hlavně připomenout tento úžasný Sněhurčin recept. S tuňákem je to lepší, ale když není.....a málo nádobí
Sněhule - díky!

Cuso
349 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Snehu, tutový tip. Použil som penne a všetci sa oblizovali. Vzhľadom k prítomnosti detí som musel vynechať feferónky, ale to vôbec neuškodilo výslednému produktu.:-) Paráda.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Upraveno :-)

Joska
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Všichni jste si libovaly ,ale nevím co s tunákem v oleji a plechovkou, jestli otevřít a nebo čekat až tunák vyplave.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Snehurko, Tvoje „tunakova variace s testovinami“ mela obrovsky uspech. Ja jsem pouzila spagety a chrochtali jsme blahem a jeste ted, temer pet hodin po veceri se nemuzeme hybat. Urcite co nejdrive tyto spagety zopakuji. Snehurko, dekuji.

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Sněhule, super. Vrtule pojmuly neskutečné množství toho sosíku a bylo to mňam. V hrnci trochu zbylo, tak jsem to večer nasypala do nízké zapékací misky, přidala nadrouboučko nakrájený kousek chorizza, posypala parmezánem a dala rychle zapéct - balada.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Jeno! Čerstvá bazalka je samozřejmě to úplně nejlepší, ale každý ji nemá k dispozici (já pěstuju na zahradě, koupila jsem si v Itálii semínka). A feferonky kupuju na Kladně ve stánku uvnitř Delvity, tam prodávají řecké specialitky. Pravidelně kupuju nakládané feferonky a nakládaný kozí sýr.
A jsem moc ráda, že jste si pochutnali :-)))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Tak Vám mohu sdělit, že jsem se od stolu jen odvalila. Móóóc dobré. Jen jsem udělala malou změnu - rozhodovala jsem se mezi feferonkovou pastou a sušenými feferonkami (čerstvé jsem neměla), dala jsem pastu. Sterilovaná rajčata byla jiné značky a bez bazalky, tak jsem přidala bazalku čerstvou. Což si myslím věci mohlo jen prospět. Navrch strouhla parmezán a k tomu salát a vínko a nemělo to chybu. Sněhurko, díky

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Supéééér … moc děkuji :))) … už jen při čtení ingrediencí jsem dostala na ně chuť, večer vyzkouším - už vidím, jak rychle zmizí z hrnce :)))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Děkuji mnohokrát, vyzkouším co nejdříve, máš asi pravdu, že k vrtulím by se tam ještě passata vešla (aby bylo víc té dobroty k vyplnění všech škvírek v těch vrtulích). Moc se těším.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Snehurko, mockrat Ti dekuji za super receptik. To bude mnamka, uz se moc tesim, az si ji udelam. To zase budeme „chrochtati blahem“.
Snehi, moc pekne dekuji za vlozeni Tvych oblibenych testovin s tunakovou variaci do Labuzniku.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Ejino!
Nežádalas variaci, nejsi v titulu ;-)))
Ale jestli budeš používat vrtule, přidej ještě trochu propasírovaných rajčat - prodávají se v krabičkách, např. v Globusu (v nouzi i rajčatový protlak), jinak to bude moc suché. Nechávám těstoviny s omáčkou tak minutku pod pokličkou v hrnci, tak nám to víc chutná.

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tuňáková variace s těstovinami (Pro Jenoféfu, Paraplíčko, Yve

Sněhule, můžu si to taky uvařit, když to není pro mne ??Prosííím- to musí být úžasná mňamka, místo špaget bych tam dala vrtule, ty se krásně tím sosíkem obalí.Mňaaaaaaaaaaam.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz