brouk

Registrován od: 17.09.10, naposledy on-line 13.02.16 20:10
Počet příspěvků v diskusích: 46 Praha
 

Božský perník

Odkaz na uvaření

brouk 21.09.13 11:40

Udělala jsem trochu modifikaci: dva hrnky hladké celozrnné a jeden hladké bílé mouky. Povidel jsem dala trochu méně - už došly. A mléka taky trochu méně, zdálo se mi to docela řídké. Po upečení se perník docela dost drobil. Asi to bude chtít se příště držet přesně receptu.

Švestkový koláč jinak

Odkaz na uvaření

brouk 01.09.13 13:36

Koláč jsem pekla večer a jedli jsme až ráno, takže o tu famózní krustičku jsem přišla - druhý den byl koláč už vlhčí od použitých švestek. Těsto bylo dobré, i když asi záleží na druhu použitého oleje.

Tuňáková variace s těstovinami (pro Eju :-), ale i všechny ostatní)

Odkaz na uvaření

brouk 12.01.13 19:17

Tento recept dělám taky poměrně často, je nenáročný na suroviny - konzervu tuňáka a rajčat mám většinou doma. Občas dělám i veganskou variantu, kdy dám místo tuňáka na slzičky nastrouhané tofu a vynechám parmezán na posyp. Je to taky moc dobré.

Chléb bez hnětení

Odkaz na uvaření

brouk 12.01.13 18:59

Vyzkoušela jsem a přidám svoji zkušenost. Použila jsem celkem 800g mouky, hrnky byly trochu větší 4 á 200g, 2 větší lžičky soli. Nakombinovala jsem 2 hrnky pšeničné chlebové, jeden hrnek žitné chlebové a jeden grahamové. Vodu dle oka, těsto jsem se snažila spíš udělat trochu hustší. Postupovala jsem dle návodu a pekla klasicky 20min. na 230C, 20min. na 180C a bez poklice 20 min. na 230C. Chléb byl chuťově dobrý, jenom kůrku bych raději ještě trochu víc vypečenou (pekla jsem v misce z varného skla, kterou jsem nahřála). Poradíte mi někdo, jak na tu kůrku ? Mám těsto příště rozdělit na dva menší bochníčky nebo péct ještě trochu déle ? Zvlášť ta spodní kůrka by ještě trochu chtěla :-) Pekla jsem na pečícím papíru, takže to při pečení nebylo úplně vidět. Děkuji za rady a komentáře zkušenějších!

Mrkvovo-jáhlový makovec

Odkaz na uvaření

brouk 30.01.12 09:04

Vyzkoušeno a dopadlo líp než jsem čekala. Udělala jsem jen drobné změny - neměla jsem džus, tak jsem dala trochu vody a místo špaldové mouky celozrnnou jemně mletou pšeničnou. Dobrý a zdravý dezert. Určitě ještě někdy zopakuji.

Mrkvovo-rajčatová polévka s červenou čočkou aneb Rudá paráda

Odkaz na uvaření

brouk 28.11.10 19:12

Polévka výborná, vařila jsem již několikrát a vždy s úspěchem. Oceňuji absenci jíšky. Díky za recept.

Napsat uživateli brouk zprávu   Přidat uživatele brouk do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz