Recept Topinka :-)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Topinka :-)

Postup

Vyrobíme topinku (topinky) klasické, v oleji , na másle, na sádle ..... Teplé, zlatavé topinky počesnekujeme . Rozkrojíme dobré, sladké rajče a šťávou z něj potřeme celou topinku. Zvláční a dostane příjemnou chuť.

Recept je z kategorií: Topinky


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.11.10 vloženo
  • 10247x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • krajíčky chleba, ne silné
  • tuk na smažení
  • česnek
  • sůl
  • rajče

Doporučená příloha

  • sýry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 06.12.10 12:33

Topinka na sádle, řádně očesnekována, vpravena šťáva z poloviny rajčátka, druhá polovina nakrájena. Sýr po focení rozvrsten po celé ploše a pár minut nahřáto v troubě, jak jinak, dobrota. Velmi chutné pořadí, díky:)

Diskuse k receptu Topinka :-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 06.12.10 12:33

Topinka na sádle, řádně očesnekována, vpravena šťáva z poloviny rajčátka, druhá polovina nakrájena. Sýr po focení rozvrsten po celé ploše a pár minut nahřáto v troubě, jak jinak, dobrota. Velmi chutné pořadí, díky:)

 
babi
6360 příspěvků 18.11.10 01:39

esme, tak tak, na rozdil od Italu jenom z jineho chleba a se sadlem, misto oleje. Ale co my vime po tech 40 letech 8-o

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.11.10 01:03

Babi i tady to Italové dělají bruschettu jak popisuješ.

U nás se „klasická topinka“ nedělala na sádle ale v topinkovači nasucho. Sádlem a česnekem se mazala ještě teplá dodatečně.

 
babi
6360 příspěvků 17.11.10 23:26

‚neco skoro jako‘ :-D Italove take rozkroji stavnate rajce a potiraji s nim otoustovany krajicek italskeho chleba…

Příspěvek upraven 18.11.10 v 01:40

 
wydra  17.11.10 23:07

Těžko babi ! :lol: Pravá, v omastku opečená topinka z českého bochníku je naprosto ojedinělý , s ničím nesrovnatelný, kulinářský zážitek ať na ní dáš cokoliv! Od tataráku po šťávu z rajčete, česneku nebo sýra .

Příspěvek upraven 17.11.10 v 23:08

 
babi
6360 příspěvků 17.11.10 22:55

:-D neco skoro jako italska bruschetta…

 
wydra  17.11.10 22:17

Speciality - topinky ! :-P

 
casino
4466 příspěvků 17.11.10 22:04

Zajímavý název… TOPINKA a tento zabávajúci sa smajlík :-)
Jsem zvědavej, kam v seznamu kategorií admin recept zařadí?
Zda do SPECIALITY-TOPINKY či o řádek níž :-P

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 00:54

Další hezká rychlovka, a ten popis …Teplé, zlatavé topinky počesnekujeme . Rozkrojíme dobré, sladké rajče … Dávala jsem jemně strouhaný sýr + tenké plátky rajčat, obráceně vyzkouším:) :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz