Recept Topinka :-)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Topinka :-)

Postup

Vyrobíme topinku (topinky) klasické, v oleji , na másle, na sádle ..... Teplé, zlatavé topinky počesnekujeme . Rozkrojíme dobré, sladké rajče a šťávou z něj potřeme celou topinku. Zvláční a dostane příjemnou chuť.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 16.11.10 vloženo
  • 10432x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • krajíčky chleba, ne silné
  • tuk na smažení
  • česnek
  • sůl
  • rajče

Doporučená příloha

  • sýry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 06.12.10 12:33

Topinka na sádle, řádně očesnekována, vpravena šťáva z poloviny rajčátka, druhá polovina nakrájena. Sýr po focení rozvrsten po celé ploše a pár minut nahřáto v troubě, jak jinak, dobrota. Velmi chutné pořadí, díky:)

Diskuse k receptu Topinka :-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
2905
753 příspěvků 06.12.10 12:33

Topinka na sádle, řádně očesnekována, vpravena šťáva z poloviny rajčátka, druhá polovina nakrájena. Sýr po focení rozvrsten po celé ploše a pár minut nahřáto v troubě, jak jinak, dobrota. Velmi chutné pořadí, díky:)

 
babi
6360 příspěvků 18.11.10 01:39

esme, tak tak, na rozdil od Italu jenom z jineho chleba a se sadlem, misto oleje. Ale co my vime po tech 40 letech 8-o

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.11.10 01:03

Babi i tady to Italové dělají bruschettu jak popisuješ.

U nás se „klasická topinka“ nedělala na sádle ale v topinkovači nasucho. Sádlem a česnekem se mazala ještě teplá dodatečně.

 
babi
6360 příspěvků 17.11.10 23:26

‚neco skoro jako‘ :-D Italove take rozkroji stavnate rajce a potiraji s nim otoustovany krajicek italskeho chleba…

Příspěvek upraven 18.11.10 v 01:40

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 23:07

Těžko babi ! :lol: Pravá, v omastku opečená topinka z českého bochníku je naprosto ojedinělý , s ničím nesrovnatelný, kulinářský zážitek ať na ní dáš cokoliv! Od tataráku po šťávu z rajčete, česneku nebo sýra .

Příspěvek upraven 17.11.10 v 23:08

 
babi
6360 příspěvků 17.11.10 22:55

:-D neco skoro jako italska bruschetta…

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 22:17

Speciality - topinky ! :-P

 
casino
4479 příspěvků 17.11.10 22:04

Zajímavý název… TOPINKA a tento zabávajúci sa smajlík :-)
Jsem zvědavej, kam v seznamu kategorií admin recept zařadí?
Zda do SPECIALITY-TOPINKY či o řádek níž :-P

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 00:54

Další hezká rychlovka, a ten popis …Teplé, zlatavé topinky počesnekujeme . Rozkrojíme dobré, sladké rajče … Dávala jsem jemně strouhaný sýr + tenké plátky rajčat, obráceně vyzkouším:) :palec:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz