Recept Topinka :-)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Topinka :-)

Postup

Vyrobíme topinku (topinky) klasické, v oleji , na másle, na sádle ..... Teplé, zlatavé topinky počesnekujeme . Rozkrojíme dobré, sladké rajče a šťávou z něj potřeme celou topinku. Zvláční a dostane příjemnou chuť.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 16.11.10 vloženo
  • 10578x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • krajíčky chleba, ne silné
  • tuk na smažení
  • česnek
  • sůl
  • rajče

Doporučená příloha

  • sýry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 06.12.10 12:33

Topinka na sádle, řádně očesnekována, vpravena šťáva z poloviny rajčátka, druhá polovina nakrájena. Sýr po focení rozvrsten po celé ploše a pár minut nahřáto v troubě, jak jinak, dobrota. Velmi chutné pořadí, díky:)

Diskuse k receptu Topinka :-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
2905
753 příspěvků 06.12.10 12:33

Topinka na sádle, řádně očesnekována, vpravena šťáva z poloviny rajčátka, druhá polovina nakrájena. Sýr po focení rozvrsten po celé ploše a pár minut nahřáto v troubě, jak jinak, dobrota. Velmi chutné pořadí, díky:)

babi
6360 příspěvků 18.11.10 01:39

esme, tak tak, na rozdil od Italu jenom z jineho chleba a se sadlem, misto oleje. Ale co my vime po tech 40 letech 8-o

esmeralda
4813 příspěvků 18.11.10 01:03

Babi i tady to Italové dělají bruschettu jak popisuješ.

U nás se „klasická topinka“ nedělala na sádle ale v topinkovači nasucho. Sádlem a česnekem se mazala ještě teplá dodatečně.

babi
6360 příspěvků 17.11.10 23:26

‚neco skoro jako‘ :-D Italove take rozkroji stavnate rajce a potiraji s nim otoustovany krajicek italskeho chleba…

Příspěvek upraven 18.11.10 v 01:40

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 23:07

Těžko babi ! :lol: Pravá, v omastku opečená topinka z českého bochníku je naprosto ojedinělý , s ničím nesrovnatelný, kulinářský zážitek ať na ní dáš cokoliv! Od tataráku po šťávu z rajčete, česneku nebo sýra .

Příspěvek upraven 17.11.10 v 23:08

babi
6360 příspěvků 17.11.10 22:55

:-D neco skoro jako italska bruschetta…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 22:17

Speciality - topinky ! :-P

casino
4485 příspěvků 17.11.10 22:04

Zajímavý název… TOPINKA a tento zabávajúci sa smajlík :-)
Jsem zvědavej, kam v seznamu kategorií admin recept zařadí?
Zda do SPECIALITY-TOPINKY či o řádek níž :-P

2905
753 příspěvků 17.11.10 00:54

Další hezká rychlovka, a ten popis …Teplé, zlatavé topinky počesnekujeme . Rozkrojíme dobré, sladké rajče … Dávala jsem jemně strouhaný sýr + tenké plátky rajčat, obráceně vyzkouším:) :palec:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Cuketové placky Cuketové placky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz