Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z telecí pečeně nakrájíme 8 malých řízečků a naplocho je stlačíme hladkou stranou paličky na maso nebo širokým plochým nožem. Nikdy je přímo nenaklepáváme, protože by se potrhala tkáň a maso by při pečení vyschlo. Doprostřed každého řízečku položíme polovinu plátků parmské šunky a jeden lístek šalvěje, který k masu připevníme párátkem. Nezakryté maso trochu osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a při střední teplotě na něm opékáme řízečky z obou stran dohněda, celkem asi 5 minut. Aby se maso rychleji opeklo, přitlačíme je občas ke dnu pánve. Hotové řízečky pak ihned vyjmeme a upravíme na zahřáté talíře. Šťávu z masa krátce povaříme s bílým vínem, a když se část tekutiny odpaří, nalijeme ji na maso. K řízečkům skvěle chutná ve slané vodě uvařená brokolice, mladý hrášek, artyčoky a cukety. Zeleninu pokapeme rozpuštěným máslem a servírujeme s jemnou bramborovou kaší. Saltimbocca neznamená nic jiného než “skoč do pusy”- tak křehké a voňavé musejí být malé řízečky! Měly by se na másle opéct opravdu bleskově, aby přišly na stůl šťavnaté, pokud možno přímo z pánve. Tuto znamenitou pochoutku může...
Recept je z kategorií: Telecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Telecí řízečky se šunkou a šalvějí – Saltimbocca alla romana