Recept Staročeský hovězí jazyk po královsku

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jazyk uvaříme s kořenovou zeleninou, medem, solí, kořením doměkka v menším množství vody (jen aby byl jazyk ponořen). Pak jej vyjmeme a ve vývaru rozvaříme housku, vše propasírujeme přes síto, přidáme smetanu smíchanou se žloutky a už jen prohřejeme a nevaříme. Jazyk oloupeme, nakrájíme ho na plátky a přelijeme omáčkou. Nakonec jej posypeme strouhaným křenem a strouhanými mandlemi.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 13257x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g hovězího jazyku
  • 300 g křenu
  • 4 žloutky
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 30 g medu
  • 40 g mandlí
  • 70 g bílé housky
  • 3 hřebíčky
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • špetka zázvoru
  • 3dl smetany
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Staročeský hovězí jazyk po královsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz