Recept Staročeský hovězí jazyk po královsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jazyk uvaříme s kořenovou zeleninou, medem, solí, kořením doměkka v menším množství vody (jen aby byl jazyk ponořen). Pak jej vyjmeme a ve vývaru rozvaříme housku, vše propasírujeme přes síto, přidáme smetanu smíchanou se žloutky a už jen prohřejeme a nevaříme. Jazyk oloupeme, nakrájíme ho na plátky a přelijeme omáčkou. Nakonec jej posypeme strouhaným křenem a strouhanými mandlemi.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 12828x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g hovězího jazyku
  • 300 g křenu
  • 4 žloutky
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 30 g medu
  • 40 g mandlí
  • 70 g bílé housky
  • 3 hřebíčky
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • špetka zázvoru
  • 3dl smetany
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Staročeský hovězí jazyk po královsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz