Recept Srnční hřbet ve smetanové omáčce (pro Střelce)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Srnčí hřbet vykostíme a maso odblaníme. Hřbet ze všech stran potřeme mletým pepřem a v kastrolu na rozehřátém másle na masité straně opečeme. Kastrol vložíme do mírně předehřáté trouby, srnčí hřbet otočíme masitou stranou nahoru a asi 15-20 minut pečeme. Pak troubu vypneme, maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, v němž je znova vložíme do už vypnuté trouby. Dvířka zajistíme měchačkou tak, aby byla trouba maličko pootevřená a v této zvolna chladnoucí troubě maso ještě 20 minut ponecháme, aby tzv. "došlo". Mezitím setřeme a oškrábeme příškvarek, který se vytvořil na dně kastrolu, zalijeme jej trochou vývaru ze srnčích kostí, krátce jej na malém ohni povaříme, přelijeme do malého kastrolku, přidáme kysanou smetanu, společně prohřejeme. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 02.11.04 vloženo
  • 6563x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1500 g srnčího hřbetu
  • mletý pepř
  • 2 PL přepuštěného másla
  • 1 kelímek (250 ml) kysané krémovité smetany (18 %)
  • 1 PL rybízového rosolu, trochu vývaru ze srnčích kostí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Srnční hřbet ve smetanové omáčce (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz