Recept Srnčí hřbet s křenovou omáčkou, nakládanými hříbky a kandovaným rybízem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Srnčí hřbet očistíme a zbavíme blan. Zlehka opepříme čerstvým mletým pepřem a dáme na rozpálenou pánev s olejem. Zprudka opečeme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo, poté pánev stáhneme z ohně, na maso přidáme čerstvé máslo a vložíme do předem předehřáté trouby na 140°C. Maso pečeme cca 6 minut, anebo dokud nám teplota ve středu masa nedosáhne 52°C, čím docílíme toho, že maso bude při podávání růžové a pěkně šťavnaté. Vyndáme maso z trouby a necháme odležet cca 2 minuty venku. Poté krájíme na tenké plátky, klademe na předem připravený talíř a posypeme maldonskou solí.

Čerstvý křen nastrouháme a orestujeme na másle, přidáme cukr, necháme lehce zkaramelizovat a přidáme svařený ocet, mléko a smetanu. Vaříme na malém ohni, dokud nám omáčka nezhoustne. Dochutíme solí, popřípadě můžeme ještě přidat cukr a ocet pro výraznější chuť. Po dochucení omáčku přepasírujeme před jemný cedník. K masu přidáme nakládané hříbky a kandovaný rybíz, jemně přelijeme omáčkou a servírujeme.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Maso Zvěřina



Nahlásit recept

  • 15.02.13 vloženo
  • 1452x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g srnčího hřbetu
  • 50 ml oleje
  • 50 g másla
  • maldonská sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • nakládané hříbky
  • kandovaný rybíz

Křenová omáčka:

  • 100 g čerstvého křenu
  • 50 g másla
  • 20 ml octa
  • 70 g cukru
  • 200 ml smetany 33 %
  • 150 ml mléka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Srnčí hřbet s křenovou omáčkou, nakládanými hříbky a kandovaným rybízem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek


 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.02.13 11:54

Zajimave, obzvlast to nakladani s krenem. Ale 6 minut na 140° mi pripada strasne malo na takovy kus masa. Radsi budu hlidat teplomerem. A myslim, ze bez te hrubozrnné (nevím, jak líp to napsat, snad prirodne krystalizovane?) soli to jiste nebude ono. Podle me je mnohem zabavnejsi mit sul v ruzne velkych krystalcich rozesetou poruznu po pokrmu a obcas na ni narazit, nez mit flakotu jednolite posypanou jemne mletou soli. Ale jasne, ze nemusi byt zrovna maldonska.

 
ucitelas
328 příspěvků 16.02.13 09:34
vymazlený receptík

Už je v oblíbených, velmi děkuji.

 
tlustá bába
1210 příspěvků 15.02.13 21:40
Srnčí hřbet s křenovou omáčkou

Nic proti vysoké gastronomii… ale bez maldonské soli by to nešlo? Jestli dobře počítám, pak kilo této soli vyjde zhruba na 950 Kč. Myslím, že by mi to chutnalo i bez ní. Jinak velmi, velmi „labužnický“ recept. :potlesk:

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz