Recept Srnčí řízek

teddybear Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Vidím, že podzim pokročil a začíná se tu vařit zvěřina. Rád bych přidal jednu švýcarskou specialitu, výbornou a vcelku jednoduchou.

Postup

Řízky naklepeme, lehce osolíme a obalíme ve směsi mouky, čerstvě mletého bílého pepře, rozemnutého rozmarýnu a trošky sladké papriky. Na másle opečeme do hnědozlata. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Ve výpeku opečeme jemně pokrájenou cibuli a když je opečená do žluta, vložíme zpět řízky, zalijeme vínem a na malém ohni necháme velmi zvolna dusit cca 3/4 hodiny nebo déle, hodně záleží na stáří a stavu masa. Když je maso měkké, vyndáme, do šťávy vlejeme smetanu a necháme přejít var. Je-li třeba přisolíme. Mezi dušením masa opečeme na další panvi v troše másla oloupaná, rozpůlená a odjadřincovaná jablka. Maso na talíři polijeme omáčkou a obložíme půlkou dušeného jablka, které jsme naplnili brusinkovou zavařeninou.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 16.11.09 vloženo
  • 18745x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g odleželých srnčích řízků (z kýty, ze hřbetu), menších, tenčích
  • bílý pepř
  • sůl
  • rozmarýn
  • sladká paprika (koření)
  • 2 PL hladké mouky
  • 2 cibule (střední)
  • 2 dl červeného vína (burgundské)
  • 2 dl husté sladké smetany
  • 2 jablka, kousek másla, brusinková zavařenina

Doporučená příloha

  • Spätzli nebo kaštanové spätzli, případně kaštanové pyré.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

sidous 9.12.12 16:44

Rychlé na přípravu, jednoduché na vaření a výborné na talíři!

Diskuse k receptu Srnčí řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Srnčí řízek

Makade
1 příspěvek 14.10.11 08:05

Včera jsme zkusili, moc nám chutnalo. Nakonec jsme použili více vína (bergundské nebylo, musel stačit sklepmistr) a jako přílohu opečené brambory. Srnčí míváme často, takto upravené ale zatím nikdy. Určitě zopakujeme :palec: . M.

gmp
1603 příspěvků 18.11.09 13:29
Re: Srnčí řízek - Alis

Alisku, mam Tě rád, ale na srnčí a jelení má lépe vybavené auto Máneku - san. Miloš

mrtvola
1394 příspěvků 18.11.09 03:36
Re: Srnčí řízek

Moc dobrá úprava srnčího, takořka klasická. Také vyzkouším, jen co mně někdo z přátel podaruje kusem srnce.

Alis
2617 příspěvků 18.11.09 02:25
Re: Srnčí řízek

i já děkuji, i já bych ráda realizovala… ale kde vzít srnčí? A.

zlata
1200 příspěvků 18.11.09 02:18
Re: Srnčí řízek

Už je v oblíbených, děkuji za hezký recept.

teddybear
89 příspěvků 18.11.09 01:28
Re: Srnčí řízek

Alis, Zlato, děkuji za upozornění.
Miloši, doufám, že bude chutnat.

zlata
1200 příspěvků 17.11.09 20:58
Re: Srnčí řízek ...

také jsem psala zprávu, nedalo mně to :D

gmp
1603 příspěvků 17.11.09 18:27
Re: Srnčí řízek

Já si dávám rovnou do voblíbenejch. Miloš

Alis
2617 příspěvků 17.11.09 17:07
Re: Srnčí řízek, Teddy...

poslala jsem ti soukromou zprávu :-)
Hezký den
Alis

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Chilli con carne Chilli con carne
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz