Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
toast Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do většího igelitového pytlíku dejte mouku, sůl, pepř a papriku. Omyjte porce kuřete a otřete do sucha papírovým ubrouskem. Vložte je do pytlíku a protřepejte, aby se ve směsi obalily. Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej. Přidejte porce kuřete a smažte je 5-8 minut na středním plameni, dokud nezačnou po obou stranách hnědnout. Děrovanou lžící je z hrnce vyjměte a dejte stranou. Přidejte do hrnce cibuli a česnek a smažte pár minut, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte rajčata a papriku a poduste vše 2-3 minuty. Dejte zpět do hrnce porce kuřete. Přidejte víno, vývar a brambory a pak olivy a bobkový list. Přikryjte hrnec pokličkou a 1 hodinu nechte zapékat v předehřáté troubě při 190 °C. Je-li třeba, přisolte a připepřete.
Recept je z kategorií: Stehna
čerstvé pečivo a zbytek červeného vína
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Španělské dušené kuře
ajticko, souhlasim s Tebou, recept velice dobry
590 příspěvků 22.2.11 18:13
Roztomilý recept - jednoduchý a chutný… použila jsem kuřecí stehenní steaky a vřele doporučuji!!
8 příspěvků 1.4.10 00:32
mockrat dekuji za recept, vyzkousela jsem ho a vsem chutnalo opravdova mnamka!!!!
jedním slovem: vynikající!!! Excelentní by to bylo ještě o trošku víc, kdyby česká kuřata byla kuřata a ne opeřený vypasený bůček, slevala jsem snad dvě deci vypečeného tuku
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za vyzkoušení recepisu, jsem rád že chutnalo, tohle dušení je opravdu zázračné…
Přeji hezký pozdní večer Toast
232 příspěvků 25.1.09 03:43
dnes uvařeno na obědovečeři… nevěřila bych jak báječné může být dušené kuře… a perfektní je ten nápad s obalováním v igel sáčku, tuhle fintu použiju na žampiony, na vánočního kapra… touste, díky a těším se na další skvělé recepty
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem velice rád, že kuřátko chutnalo…
Krásný víkend přeje Toast
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle jsem včera vařila manželovi…sice bez vína a oliv, ale jen olizoval…
příště nesmím zapomenout koupit olivy! Díky za recept.
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Krásně to voní už během vaření…:o)
Veselý den přeji Toast
Toaste, nádhera......sobota je jasná…mňam…:)
171 příspěvků 25.1.09 03:43
z těch ingrediencí voní Španělsko. Už abych tam zase brzy zajela! Mezi tím si však uvařím tento recept a budu alespoň snít ;o)
Dobrou noc!
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Přeji radostné vaření…:o) A budu rád, když dáš vědět.
Hezký večer přeji Toast
Tak tohle vypadá hodně dobře!!! Vyzkouším a dám vědět
Ale zkusím stehna vyměním za kuřecí
špalíčky (a někdy i malá stehýnka) - používám je moc ráda, s tak
malými kousky se dobře zachází a je to vlastně spousta masa kolem jedné
kostičky 
P.