Recept Kuře na hokkaidó pečené Dia

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře na hokkaidó pečené

Úvod

Do drápů se mi (od gmp) dostal tento recept: http://www.kwestiasmaku.com/…/piersi-kurczaka-w-pysznym-so…/
Moc práce, moc nádobí, dušené kuře … tak jsem se to rozhodla upéct.
A nemohu to popsat jinak, než - lahodné!

Postup

Malé brambůrky omyjeme a dáme je vařit do horké osolené vody. Oloupeme šalotku nebo cibuli, velmi jemně ji nakrájíme a nasypeme na dno pekáčku. Dýni zbavíme semínek, oloupeme ji a pokrájíme na kostky, které vložíme na šalotku (cibuli). Kuřecí nožky (hezky vypadají kuřecí paličky) očistíme, opláchneme, trochu osušíme papírovým ubrouskem a osolíme. Poté je položíme do pekáčku, kolem nich zastrkáme větvičky tymiánu, přilijeme vývar (a chcete-li i trochu bílého vína a špetku bílého pepře), na nožky položíme plátky másla a dáme odkryté péci. Pečeme zhruba 30 minut při teplotě do 200°C. Během pečení občas podlijeme šťávou. Očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a vložíme do pánve, kde jsme si rozpálili kousek másla. Žampiony rychle orestujeme, aby chytily barvu. (Očištěné žampiony nemusíme restovat, lze je přidat do pekáčku zároveň s dýní a upéci vše společně.) Uvařené brambory zcedíme, oloupeme a přidáme je ke kuřeti společně s osmaženými žampiony. V tomto okamžiku přilijeme smetanu a společně krátce zapečeme, aby kuře mělo zlatou barvu. Ve variantě II. - anglickou slaninu nakrájíme na proužky a vložíme ji na rozpálenou pánev. Přihodíme blanšírované kapustičky, na plátky nakrájený česnek, posypeme hrubě mletým pepřem a společně prohřejeme. Budeme-li přidávat i houby, pak plátky hříbků nejprve osmažíme na slanině, pak přidáme kapustičky a česnek, opepříme a společně prohřejeme. Tuto směs vsypeme do pekáčku, přilijeme smetanu a dopečeme, jako ve variantě I. Nemáme-li malé, roztomilé brambůrky, pak brambory, které máme, oloupeme, uvaříme jak jsme zvyklí a přiložíme k hotovému jídlu. Jako přílohu je možno zvolit i tagliatelle.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 21.10.14 vloženo
  • 9809x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • I. varianta:
  • 2 kuřecí stehna
  • 1/2 kg dýně hokkaidó (očištěné)
  • 3 malé šalotky nebo 1 malá cibule
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • 2 dl kuřecího vývaru
  • 2 plátky másla
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • sůl
  • 4 - 5 čerstvých žampionů
  • kousek másla na osmažení žampionů
  • II. varianta:
  • 2 kuřecí stehna
  • 1/2 kg dýně hokkaidó (očištěné)
  • 3 malé šalotky nebo 1 malá cibule
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • 2 dl kuřecího vývaru
  • 2 plátky másla
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • sůl
  • 2 hrsti blanšírovaných kapustiček
  • 10 dkg tučnější anglické slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka pepře
  • možno přidat i:
  • 2 čerstvé hříbky nebo 2 pol. lžíce dušených hříbků z mrazáku
  • Na přílohu:
  • Malé brambůrky vařené ve slupce, které je možné i upéct.

Doporučená příloha

  • malé brambůrky, tagliatelle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 21.10.14 18:32

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře na hokkaidó pečené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1212 příspěvků 21.10.14 23:21

Stačí omyté, nebo rovnou odmaštěné? Aby nevzniknul nějaký renonc!

hippolyta
394 příspěvků 21.10.14 22:33

Ale trvám na tom, že musí být předem omyté :- )). To bude foto!

tlustá bába
1212 příspěvků 21.10.14 22:25

A já si zas představila, jak sypu z pytlíku do horké vody brambůrky nejmenované značky. :lol: To sem propašuju jako sváteční recept! :lol: :lol: :lol:

hippolyta
394 příspěvků 21.10.14 22:03

To nebyla kritika. Já jsem tuhle nenapsala, že se má dát pečící prášek do mouky a mám z toho výčitky, poněvadž jsem možná někomu zkazila koláč. Takže preciznosti zdar!

tlustá bába
1212 příspěvků 21.10.14 21:37

… a za stálého míchání vlijeme do záchodu. I tak možno. :lol:
K těmhle brambůrkám mám citový vztah. Ohýbala jsem hřbet a vlastníma rukama je vybírala z hlíny, tak to na ně musím ťuťu a ňuňu!
A že jsem je vysypala do horké? No, mohla jsem si to odpustit, ale někde jsem kdysi vyčetla, že čerstvě vykopané brambory nemají nějak usazený škrob nebo co, nejsou zatažené… ale možná v tom mám dokonalý zmatek.
Tak prostě nějak uvařte brambory, že jo? :mavam:
Též Tě ráda vidím!

hippolyta
394 příspěvků 21.10.14 21:24

Má milá bábo, jak ráda tě vidím :- ). a hned se musím usmívat nad první precizní větou v postupu - představa, jak vařím brambůrky ve studené vodě, mě prostě rozesmívá! Hezký recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz