Recept Kuře na hokkaidó pečené Dia

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře na hokkaidó pečené

Úvod

Do drápů se mi (od gmp) dostal tento recept: http://www.kwestiasmaku.com/…/piersi-kurczaka-w-pysznym-so…/
Moc práce, moc nádobí, dušené kuře … tak jsem se to rozhodla upéct.
A nemohu to popsat jinak, než - lahodné!

Postup

Malé brambůrky omyjeme a dáme je vařit do horké osolené vody.
Oloupeme šalotku nebo cibuli, velmi jemně ji nakrájíme a nasypeme na dno pekáčku.
Dýni zbavíme semínek, oloupeme ji a pokrájíme na kostky, které vložíme na šalotku (cibuli).
Kuřecí nožky (hezky vypadají kuřecí paličky) očistíme, opláchneme, trochu osušíme papírovým ubrouskem a osolíme. Poté je položíme do pekáčku, kolem nich zastrkáme větvičky tymiánu, přilijeme vývar (a chcete-li i trochu bílého vína a špetku bílého pepře), na nožky položíme plátky másla a dáme odkryté péci.
Pečeme zhruba 30 minut při teplotě do 200°C. Během pečení občas podlijeme šťávou.
Očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a vložíme do pánve, kde jsme si rozpálili kousek másla. Žampiony rychle orestujeme, aby chytily barvu. (Očištěné žampiony nemusíme restovat, lze je přidat do pekáčku zároveň s dýní a upéci vše společně.)
Uvařené brambory zcedíme, oloupeme a přidáme je ke kuřeti společně s osmaženými žampiony.
V tomto okamžiku přilijeme smetanu a společně krátce zapečeme, aby kuře mělo zlatou barvu.
Ve variantě II. -
anglickou slaninu nakrájíme na proužky a vložíme ji na rozpálenou pánev. Přihodíme blanšírované kapustičky, na plátky nakrájený česnek, posypeme hrubě mletým pepřem a společně prohřejeme.
Budeme-li přidávat i houby, pak plátky hříbků nejprve osmažíme na slanině, pak přidáme kapustičky a česnek, opepříme a společně prohřejeme.
Tuto směs vsypeme do pekáčku, přilijeme smetanu a dopečeme, jako ve variantě I.
Nemáme-li malé, roztomilé brambůrky, pak brambory, které máme, oloupeme, uvaříme jak jsme zvyklí a přiložíme k hotovému jídlu.
Jako přílohu je možno zvolit i tagliatelle.

Recept je z kategorií: Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.10.14 vloženo
  • 8636x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • I. varianta:
  • 2 kuřecí stehna
  • 1/2 kg dýně hokkaidó (očištěné)
  • 3 malé šalotky nebo 1 malá cibule
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • 2 dl kuřecího vývaru
  • 2 plátky másla
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • sůl
  • 4 - 5 čerstvých žampionů
  • kousek másla na osmažení žampionů
  • II. varianta:
  • 2 kuřecí stehna
  • 1/2 kg dýně hokkaidó (očištěné)
  • 3 malé šalotky nebo 1 malá cibule
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • 2 dl kuřecího vývaru
  • 2 plátky másla
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • sůl
  • 2 hrsti blanšírovaných kapustiček
  • 10 dkg tučnější anglické slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka pepře
  • možno přidat i:
  • 2 čerstvé hříbky nebo 2 pol. lžíce dušených hříbků z mrazáku
  • Na přílohu:
  • Malé brambůrky vařené ve slupce, které je možné i upéct.

Doporučená příloha

  • malé brambůrky, tagliatelle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 21.10.14 18:32

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře na hokkaidó pečené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1204 příspěvků 21.10.14 23:21

Stačí omyté, nebo rovnou odmaštěné? Aby nevzniknul nějaký renonc!

 
hippolyta
394 příspěvků 21.10.14 22:33

Ale trvám na tom, že musí být předem omyté :- )). To bude foto!

 
tlustá bába
1204 příspěvků 21.10.14 22:25

A já si zas představila, jak sypu z pytlíku do horké vody brambůrky nejmenované značky. :lol: To sem propašuju jako sváteční recept! :lol: :lol: :lol:

 
hippolyta
394 příspěvků 21.10.14 22:03

To nebyla kritika. Já jsem tuhle nenapsala, že se má dát pečící prášek do mouky a mám z toho výčitky, poněvadž jsem možná někomu zkazila koláč. Takže preciznosti zdar!

 
tlustá bába
1204 příspěvků 21.10.14 21:37

… a za stálého míchání vlijeme do záchodu. I tak možno. :lol:
K těmhle brambůrkám mám citový vztah. Ohýbala jsem hřbet a vlastníma rukama je vybírala z hlíny, tak to na ně musím ťuťu a ňuňu!
A že jsem je vysypala do horké? No, mohla jsem si to odpustit, ale někde jsem kdysi vyčetla, že čerstvě vykopané brambory nemají nějak usazený škrob nebo co, nejsou zatažené… ale možná v tom mám dokonalý zmatek.
Tak prostě nějak uvařte brambory, že jo? :mavam:
Též Tě ráda vidím!

 
hippolyta
394 příspěvků 21.10.14 21:24

Má milá bábo, jak ráda tě vidím :- ). a hned se musím usmívat nad první precizní větou v postupu - představa, jak vařím brambůrky ve studené vodě, mě prostě rozesmívá! Hezký recept.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz