Recept Smažené šalvějové lístky s ančovičkou - Salvia fritta con acciughe

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené šalvějové lístky s ančovičkou -  Salvia fritta con acciughe

Úvod

Úplně nejjednodušší recept na něco malého k aperitivu, vínu či pivu od italského šéfkuchaře Antonia Carluccia.

Postup

Umícháme vaječné těstíčko, ne moc řídké, ale ani ne moc husté :-)
Omočíme v něm lístek šalvěje, přilepíme kousek ančovičky, přiložíme druhý lístek, aby ančovička byla schovaná a celé znovu namočíme v těstíčku.
Smažíme do zlatova po obou stranách, jde to rychle.
Odkládáme na kuchyňskou utěrku.
Podáváme teplé, ale studené jsou taky moc dobré.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.10.15 vloženo
  • 1465x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • Mladé čerstvé listy šalvěje
  • ančovičky
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • lžička škrobu
  • mléko
  • špetka prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka bílého pepře
  • olej na smažení.

Doporučená příloha

  • víno, pivo, aperitiv

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 27.10.15 19:22

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Smažené šalvějové lístky s ančovičkou - Salvia fritta con acciughe

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 03.11.15 21:33

@daduuja Takhle je to OK. ;-)

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 03.11.15 14:34

@jau Já ji kupuji jen občas, do omáček či do pomazánky, ale ono jí stačí vždy tak maličko, že tu tubičku mám co dělat stihnout spotřebovat do data spotřeby :)
Ale jinak raději celé kousky ančoviček - já je ráda i jen tak… nakrájené na proužky na chléb s máslem :)
V těch listech jsou dobré - já znám zatím jen v jitrocelových, ale vyzkouším co nejdříve i tyto - s šalvějí :mavam:

 
jau
457 příspěvků 03.11.15 14:13

@Zuzka1973 :roll: jo, honem mi to nedocvaklo :D znám ji, ale už asi 15 let jsem ji nekoupila, používám v jídle ty celé sardelky

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 03.11.15 11:06

@jau Pasta z ančoviček je u nás známá jako Sardelová pasta.
Ta nejlevnější se sežene v každém obchodě, v tubě. Ale dá se sehnat i ve skleničce.
Ančovičkám se říká též sardelky, sardele (pozor - ne sardinky ;) to už jsou zase jiné čudly :):mavam:

 
jau
457 příspěvků 03.11.15 08:02

@daduuja pastu z ančoviček neznám, já používám celé, miluju je :mavam:

 
daduuja
1133 příspěvků 02.11.15 13:44

@di a co třeba takhle?

@jau může se použít i jen pasta z ančoviček a na těstíčko jen bílky… :mavam:

 
di
2451 příspěvků 02.11.15 12:36

Jenom pro upřesnění názvu (proti receptu jako takovému nemám nic, ani v nejmenším! a že jde jen o překlep) - šalvěj je v italštině ženského rodu - tudíž by i koncovka přídavného jména měla v tom ženském rodě být, čili salvia fritta nebo také foglie (to jsou ty listy nebo lístky, jsou taky v ženském rodě) di salvia fritte; celé by to mohlo být foglie di salvia con le acciughe, resp. alle acciughe (acciugha = ančovička, sradelka, taky je v italštině „ženská“), atd., atp.
Omlouvám se za vsuvku, recept se mi jinak líbí, taky dělám různé lístky smažené v těstíčku, třeba pro změnu pivním, asi nejlepší je mladý jitrocel nebo řebříček, šalvěj mi doma bohužel nejedí.

Příspěvek upraven 02.11.15 v 12:39

 
jau
457 příspěvků 02.11.15 11:40

Jů, já smažím v těstíčku samotné listy, spojit je s ančovičkami je super nápad :potlesk:

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 28.10.15 12:19

@birkana Já v kuchyni nemám ani rádio :D Zatím si vystačím s tím, že vedle sporáku si při míchání čtu :)
Ale při práci mívám zaplý noťas a když někdo dává na něco odkaz, ve chvilkách, kdy musím rukám na pár minut ulevit, najdu si něco na netu, ale přiznám se, že máloco dokoukám do konce… :oops:

 
birkana
1663 příspěvků 28.10.15 11:50

@Zuzka1973, já ty „vařicí“ show také nesleduji. V kuchyni mám malou čtrnáctipalcovou TV a stojím-li hodiny u sporáku a míchám a míchám a odpařuji… jako právě teď omáčku na pizzu k zavaření, je poslech (stojím-li u sporáku, mám ji za zády) televize vítaným odreagováním od jednotvárné činnosti ;).

Pořady o vaření (ty s opravdovými šéfkuchaři, bez celebrit a jiných „maňásků“) jsou pro mne velmi vhodným „pozadím“ - není tam vysoká politika, nemusím uvažovat nad dějem či sledovat každou scénu, aby mi něco neuteklo :D A když zaslechnu něco zajímavého, stačí otočit hlavu. Na Mňam TV program „jede“ dokola; nevysledovala jsem však, podle jakého schématu. Něco pak vidím 3× za sebou, některý pořad je novinka. Jako naschvál; když je zajímavé vysílání, já mám plno práce nebo ruce od těsta a nestíhám zmáčknout „čudlík“ pro nahrávání :zed:.

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 28.10.15 10:57

Já sice Antonia neznám - nesleduji v telce ani jeden pořad o vaření - nemám na to čas, telka se u nás zapíná jen na zprávy a večerní film :oops:
Ale tímto je mi velmi sympatický, jelikož u nás se dělá leta letoucí něco podobného:
Plátky ančoviček zabalené do listů jitrocele a obalené v těstíčku z vajíčka a mouky. :D
Díky za tip se šalvějí - vyzkouším zcela určitě :kytka:

 
birkana
1663 příspěvků 28.10.15 07:49

@daduuja, Antonia a jeho vaření sleduji na Mňam TV, nikdy jsem nestihla nahrát :cert:. Líbí se mi jeho nekomplikované vaření. Prostě umí :potlesk:. Sazeničky šalvěje mám za oknem; jistě potřebují sestřihnout :lol:, ančovičky nutno dokoupit. Báječný tip na rychlé, originální pohoštění :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz