Recept Smažené šalvějové lístky s ančovičkou - Salvia fritta con acciughe

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené šalvějové lístky s ančovičkou -  Salvia fritta con acciughe

Úvod

Úplně nejjednodušší recept na něco malého k aperitivu, vínu či pivu od italského šéfkuchaře Antonia Carluccia.

Postup

Umícháme vaječné těstíčko, ne moc řídké, ale ani ne moc husté :-)
Omočíme v něm lístek šalvěje, přilepíme kousek ančovičky, přiložíme druhý lístek, aby ančovička byla schovaná a celé znovu namočíme v těstíčku.
Smažíme do zlatova po obou stranách, jde to rychle.
Odkládáme na kuchyňskou utěrku.
Podáváme teplé, ale studené jsou taky moc dobré.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.10.15 vloženo
  • 1629x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • Mladé čerstvé listy šalvěje
  • ančovičky
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • lžička škrobu
  • mléko
  • špetka prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka bílého pepře
  • olej na smažení.

Doporučená příloha

  • víno, pivo, aperitiv

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 27.10.15 19:22

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Smažené šalvějové lístky s ančovičkou - Salvia fritta con acciughe

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 03.11.15 21:33

@daduuja Takhle je to OK. ;-)

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 03.11.15 14:34

@jau Já ji kupuji jen občas, do omáček či do pomazánky, ale ono jí stačí vždy tak maličko, že tu tubičku mám co dělat stihnout spotřebovat do data spotřeby :)
Ale jinak raději celé kousky ančoviček - já je ráda i jen tak… nakrájené na proužky na chléb s máslem :)
V těch listech jsou dobré - já znám zatím jen v jitrocelových, ale vyzkouším co nejdříve i tyto - s šalvějí :mavam:

 
jau
457 příspěvků 03.11.15 14:13

@Zuzka1973 :roll: jo, honem mi to nedocvaklo :D znám ji, ale už asi 15 let jsem ji nekoupila, používám v jídle ty celé sardelky

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 03.11.15 11:06

@jau Pasta z ančoviček je u nás známá jako Sardelová pasta.
Ta nejlevnější se sežene v každém obchodě, v tubě. Ale dá se sehnat i ve skleničce.
Ančovičkám se říká též sardelky, sardele (pozor - ne sardinky ;) to už jsou zase jiné čudly :):mavam:

 
jau
457 příspěvků 03.11.15 08:02

@daduuja pastu z ančoviček neznám, já používám celé, miluju je :mavam:

 
daduuja
1140 příspěvků 02.11.15 13:44

@di a co třeba takhle?

@jau může se použít i jen pasta z ančoviček a na těstíčko jen bílky… :mavam:

 
di
2451 příspěvků 02.11.15 12:36

Jenom pro upřesnění názvu (proti receptu jako takovému nemám nic, ani v nejmenším! a že jde jen o překlep) - šalvěj je v italštině ženského rodu - tudíž by i koncovka přídavného jména měla v tom ženském rodě být, čili salvia fritta nebo také foglie (to jsou ty listy nebo lístky, jsou taky v ženském rodě) di salvia fritte; celé by to mohlo být foglie di salvia con le acciughe, resp. alle acciughe (acciugha = ančovička, sradelka, taky je v italštině „ženská“), atd., atp.
Omlouvám se za vsuvku, recept se mi jinak líbí, taky dělám různé lístky smažené v těstíčku, třeba pro změnu pivním, asi nejlepší je mladý jitrocel nebo řebříček, šalvěj mi doma bohužel nejedí.

Příspěvek upraven 02.11.15 v 12:39

 
jau
457 příspěvků 02.11.15 11:40

Jů, já smažím v těstíčku samotné listy, spojit je s ančovičkami je super nápad :potlesk:

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 28.10.15 12:19

@birkana Já v kuchyni nemám ani rádio :D Zatím si vystačím s tím, že vedle sporáku si při míchání čtu :)
Ale při práci mívám zaplý noťas a když někdo dává na něco odkaz, ve chvilkách, kdy musím rukám na pár minut ulevit, najdu si něco na netu, ale přiznám se, že máloco dokoukám do konce… :oops:

 
birkana
1671 příspěvků 28.10.15 11:50

@Zuzka1973, já ty „vařicí“ show také nesleduji. V kuchyni mám malou čtrnáctipalcovou TV a stojím-li hodiny u sporáku a míchám a míchám a odpařuji… jako právě teď omáčku na pizzu k zavaření, je poslech (stojím-li u sporáku, mám ji za zády) televize vítaným odreagováním od jednotvárné činnosti ;).

Pořady o vaření (ty s opravdovými šéfkuchaři, bez celebrit a jiných „maňásků“) jsou pro mne velmi vhodným „pozadím“ - není tam vysoká politika, nemusím uvažovat nad dějem či sledovat každou scénu, aby mi něco neuteklo :D A když zaslechnu něco zajímavého, stačí otočit hlavu. Na Mňam TV program „jede“ dokola; nevysledovala jsem však, podle jakého schématu. Něco pak vidím 3× za sebou, některý pořad je novinka. Jako naschvál; když je zajímavé vysílání, já mám plno práce nebo ruce od těsta a nestíhám zmáčknout „čudlík“ pro nahrávání :zed:.

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 28.10.15 10:57

Já sice Antonia neznám - nesleduji v telce ani jeden pořad o vaření - nemám na to čas, telka se u nás zapíná jen na zprávy a večerní film :oops:
Ale tímto je mi velmi sympatický, jelikož u nás se dělá leta letoucí něco podobného:
Plátky ančoviček zabalené do listů jitrocele a obalené v těstíčku z vajíčka a mouky. :D
Díky za tip se šalvějí - vyzkouším zcela určitě :kytka:

 
birkana
1671 příspěvků 28.10.15 07:49

@daduuja, Antonia a jeho vaření sleduji na Mňam TV, nikdy jsem nestihla nahrát :cert:. Líbí se mi jeho nekomplikované vaření. Prostě umí :potlesk:. Sazeničky šalvěje mám za oknem; jistě potřebují sestřihnout :lol:, ančovičky nutno dokoupit. Báječný tip na rychlé, originální pohoštění :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Květáková polévka Květáková polévka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz