Recept Slaná roláda z červené řepy Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slaná roláda z červené řepy

Úvod

Výborný studený předkrm, stojí za to ji vyzkoušet.

Postup

Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme na jemno. Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme červenou řepu, okořeníme provensálským kořením, česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladnout.

Do vychladlé směsi vmícháme dva žloutky, nastrouhaný sýr, mouku a promícháme.

Z bílků ušleháme sníh a do směsi pomalu vmícháme. Hotovou směs rozprostřeme na plech na pečící papír a pečeme při 180°C cca 20 minut.

Mezitím si připravíme náplň z pomazánkového másla, sýra, rozmačkaného česneku a křenu. Vše dobře vyšleháme.

Náplň klademe na upečenou a vychladlou placku, posypeme pažitkou nebo naťovou cibulkou, placku zarolujeme do rolády a dáme vychladit.

Recept je z kategorií: Chuťovky Rolády Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.11.12 vloženo
  • 12445x zobrazeno

Ingredience

Roláda:

  • 3 středně veliké červené řepy, asi jako menší pomeranč (uvařené a oloupané) - 700 g
  • 1 červená cibule, nemáte-li stačí obyčejná
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky provensálského koření
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • 100 g tvrdého sýra

Náplň:

  • 2 pomazánková másla (po 200 g)
  • 100 g taveného sýra
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • čerstvý strouhaný křen dle chuti
  • lžíce pažitky nebo naťové cibulky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

DanaS 25.11.12 12:07

Uvaření se již líbí 12 labužníkům

Diskuse k receptu Slaná roláda z červené řepy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
DanaS
38 příspěvků 30.11.12 20:02

Neláme se, zavinovala jsem ji hned jak zchladla, je to celkem pružné, asi jako bramborák, občas se udělala trhlina, ale při opatrném zavinování, se zacelila. Dnes jsem ji pro velký úspěch dělala znovu. Po zavinutí ji obalím alobalem a zformuji. Fakt je moc dobrá, lepší nechat proležet do druhého dne.

 
gmp
1603 příspěvků 30.11.12 19:51
-

Pokud to dáváš na studenou placku, nepoláme se při zavinování?

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 25.11.12 15:51

To vypadá super :palec:
Díky za upravení té řípy - takže moje ze zahrady budou stačit dvě, jsou asi jako pomelo… :D
Hned ukládám, podobných receptů není nikdy dost, díky moc :kytka:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.11.12 13:48

Krasa :- ).

 
DanaS
38 příspěvků 25.11.12 13:39

Už jsem to upravila v receptu, střední - asi jako menší pomeranč.

 
danae
2 příspěvky 25.11.12 13:01

Jj, kolik té řepy, jinak príma nápad :dance:

 
Eja
3820 příspěvků 25.11.12 12:56

No to je nádhera :potlesk: Řepy jak asi velké?? velikost mandarinky, pomeranče, melounu?? :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz