Recept Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem
sveva Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Snadný předkrm nebo trochu neobvyklá příloha, třeba k teplému uzenému. Gmp nám vložil pěkný sladký recept - "Hrušky v kávovém sirupu":https://www.labuznik.cz/recept/hrusky-v-kavovem-sirupu/, tak mu věnuji tuto slanou verzi. Z mých fotek je patrné, že jsem tentokrát použila dva druhy sýrů. Koupila jsem Gran Moravia a to jsem neměla dělat. Sýr je něco jako mazlavý tvrdší eidam, s parmazánem to opravdu nemá nic společného. Druhý sýr je Romadůžek, dobrý na chuť, teď vím, který italský sýr by se dal tímto nahradit. Při zapékání se ale neroztekl, jak jsem očekávala.
Postup
Hrušky rozřízneme podélně napůl, odstraníme jádřínce, položíme na plech řezem nahoru, pomažeme zahřátým máslem a v předem vyhřáté troubě (180°C) asi 5 minut zapečeme dorůžova.
Na zbylém másle osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu a cibulku. Mimo plotnu přidáme strouhanku, pepř a sůl (opatrně) a dobře zamícháme. Směsí naplníme hrušky, posypeme sýrem a znovu zapečeme v troubě – asi 10 minut. Podáváme teplé nebo vlažné.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
- 08.10.11 vloženo
- 24662x zobrazeno
Čas přípravy
- 25 min
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 3 ks velké hrušky (zralé ale tvrdší)
- 2 ořechy másla
- 2 malé jarní cibulky (bílá část)
- 120 g slaniny (6 malých plátků)
- 3 PL jemné strouhanky
- 3 PL strouhaného parmazánu
- sůl, pepř
Doporučená příloha
křupavé pečivo a dobré červené víno
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku4.10.12 18:17
Báječné jako samostatný předkrm i jako příloha k uzenému, oboje
vyzkoušeno. Oloupáním hrušek nic nezkazíte )
Diskuse k receptu Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem
Ale já jsem chtěla vyzkoušet sýr Romadůžek, který jsem neznala. Zdá se mi jemnější než Romadúr. Všechny sýry, které uvádíte jsou s hruškami dobré, ale asi zůstanu toho názoru, že tento teplý recept je s parmazánem opravdu jemný, nepřebije chuť slaniny.
4812 příspěvků 10.10.11 07:15
Romadůru mi by asi bylo líto. Gorgonzola se mi na to zdá vhodnější.
Hrušky a sýr je vynikající kombinace.
Někdy dělám na zakončení jídla jen sýrový talíř s ovocem. Hrušky nesmí chybět.
Obywatel Casino - pokud se má nehodná osoba může vyjádřit - tak já bych se držel své oblíbené „Żołądkowa Gorzka Czysta de Luxe“, leč jsa postižen pokročilou artritidou, vytrčily se mi malíčky do stran, tudíž musím držet s „high society“. Pročež připadá do úvahy pouze „Cheval-Blanc ročník 1947“. Pokud mě to v nejbližší době nepřejde, budu muset požádat Bakalu (maj.OKD) o zvýšení renty
Hezké. Dobré jsou také s gorgonzolou nebo roquefortem. Ale udivuje mě špatná zkušenost s Gran Moravia - já měla vždycky dobrý, pěkně vyzrálý. Možná špatná šarže? Říká se to tak?
gmp, žádná odvaha, pod nosem už není na talíři nic cítit! No, téměř nic
sveva,
já to vidím s košilkou z Lardo di Colonnata…, a jen němě zírám, že gmp nedoporučuje Krug! Samozřejmě ročník 1928
Tedy dívko, zapéct s romadůrem, tomu se říká odvaha.