Recept Rýžové nudle s kuřečími nudličkami v kari omáčce

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýžové nudle s kuřečími nudličkami v kari omáčce

Úvod

Miluji Asijskou kuchyni, bohužel ne však jejich smysl pro „pořádek a čistotu“. Co mi vadí možná ještě více je, že asijské restaurace začaly ve velkém používat mrkev, ke které mé srdce také moc nepřirostlo.

Postup

Maso naložíme do sojovky, sezamového oleje, kari, chilli a solamylu, zakapeme tabascem, Poté směs důkladně pormícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme minimálně na 4 hodiny v lednici.

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli a následně orestujeme za stálého míchání (nejlépe na pánvi wok) marinované maso společně s ořechy.
Když se vám zdá, že maso bude brzy hotové, přidejte nakrouhané zelí, papriku na nudličky, houby, propraný pórek a podlijte směs vývarem. Po cca. 7 minutách smícháme směs u nudlemi.

P.S.: Pro normální strávníky to je nejspíše více porcí… Ale u nás doma se hodně papá =)) Fotky budou, až budu opět vařit =D


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.06.13 vloženo
  • 6468x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 - 20 minut + 4 hodiny naložení masa

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g Kuřecích prsou
  • 3 PL Sojové omáčky
  • 1 PL Kari
  • 2 KL Chilli
  • 2 KL Solamylu
  • 2 KL Sezamového oleje
  • Tabasco dle chuti
  • 1/2 Cibule
  • 100g Papriky
  • 100g Zelí
  • 100g Póru
  • 3 Ks Jidášovo ucho
  • Rýžové nudle
  • Hrst kešu ořechů
  • 1 dcl kuřecího vývaru
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • Thajská jasmínová rýže, rýžové nudle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 09.02.14 17:50

DALŠÍ VARIACE

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Rýžové nudle s kuřečími nudličkami v kari omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1210 příspěvků 13.02.14 11:03

Thajské nemám, myslím že jsou japonské. Rozkaz, náčelníku! Vepřové se u vás asi nevede, co? :mavam:

 
jolana
5065 příspěvků 10.02.14 09:57

Suzanko, pekne :palec:..ale co vsetko tam mas? ja mam nove bryle (multifokalni, neodporucam ani nepriatelovi-vidim od nevidim do nevidim, sem tam daco zaostrim )a cez stare vidim fazulu?
Babo, prosim ta daj daco z tych zositkov,,nudlicky thajske vlasove ak uz smiem poprosit..na tych posledny cas ulitavam.. :lol:..manzel ked kukne do taniera a zbaci nudle skrizia sa mu okale a zacne na mi mluvit neznamym cizim jazykem… :mrgreen:…hele, aby som stihla este dake nudle pokud jenom mele :mrgreen: :mavam:
Jo a cinana si furt davam ku kacacie prso cele zampiony v dakej hnedozlatistej sojovej hustejsej omacke(je podavana samostatne a nie je ani husta plna skrobu ani riedka ako voda)..skvela­aa..nevie niekto ako na to?.. :mavam:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 17.06.13 23:47
+

Šunčička? S pěkným proužkem tučného? Pro vybranou obětinu i s kostí nabízená?

 
gmp
1603 příspěvků 17.06.13 23:41
-

Vo frajery by nebylo, ale libový bys pohledala. Tlusťoučký, to jo, to by se našlo. A lákat na perníček!!! Něco křehce masitého by nebylo…

 
birkana
1670 příspěvků 15.06.13 18:18
Díky, díky...

…začnu hledat. :mavam: :mavam: :mavam:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 15.06.13 18:00

http://www.databazeknih.cz/…chyne-135341
Jsou celkem tři, jedna lepší než druhá.

 
birkana
1670 příspěvků 15.06.13 17:55

A já je neznám :x :,( :? (tedy ty kuchařky) - v té době jsem měla docela přehled (tedy to jsem si doteď myslela :zed: :zed: :zed: )

 
tlustá bába
1210 příspěvků 15.06.13 17:45

Čínská domácí kuchyně, 3 obrazové kuchařky Panoramy z osmdesátých let, autorky Thang Jűngling a Laděna Štíbrová - malé kartičky v kroužkové vazbě, dají se sehnat v antikvariátech, když si vzpomenu, dám návod, jak je získat. Už jsem tu z nich citovala a ne sama. Jsou tam skvělé recepty!
Pardon, to patří do SZ, stydím se, ale ne moc. Tak to tu nechám i pro ostatní.

 
birkana
1670 příspěvků 15.06.13 17:38

Kopru přes léto není nikdy dost!!! Tak sem s těmi recepty, už mě nebaví koprová omáčka, kopr v salátu, ryby s koprem, běloruské bramborové kuličky s koprem…

Vyzpovídej paní (nebo pana) Thang Jűngling, třeba těch receptů „pustí“ víc :kytka:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 15.06.13 17:17

Je, tak já je uvařím. Ale je to pro kopromily! Zítra, jestli to stihnu! A ještě je skvělá Koprová nať s masem!
To jsou recepty Thang Jűngling, žije v Česku.

 
birkana
1670 příspěvků 15.06.13 17:06

@ucitelas, přiznání = polehčující okolnost :kytka: :mavam: :lol:

@tlustá bába, nezbyde, než použít zde v receptu zmíněná kuřecí prsa.

Hm… taštičky s koprem? Čínská kuchyně užívá kopr :think: Já bych ho směrovala spíše na Skandinávii, sever Německa a tam okolo (losos s koprem ;) ). Zajímavé to ale být může :idea:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 15.06.13 17:01

Tak jo, jsem srdce měkkého. Ale koho potom upečeme?
Kdo jste tady libovej frajer? Kdo má chuť na perníček? Uuuu! :*

 
ucitelas
328 příspěvků 15.06.13 16:41

Možná, že, tedy mohl-li bych si vybrat, tak spíše jako host. Jsem stará pečeně. po divokém koření hořknu. :P

 
tlustá bába
1210 příspěvků 15.06.13 15:49

Neboj, soudružko, pozvu Tě na ochutnávku, jen jestli to opravdu není starej kozel.
Určitě se dobrovolně nepřizná! :lol:
Plevelíme „čínu“, pardon, napravíme to - tak - hodně zajímavé jsou čínské taštičky s koprem, když je ho teď tolik a mladého, nedřevnatého!
Přidáno: A do namáčecí omáčky ze sojovky by si Tomasso mohl dát chilli co hrdlo ráčí!

Příspěvek upraven 15.06.13 v 15:51

 
birkana
1670 příspěvků 15.06.13 15:44

@tlustá bába napsala: Asi Tě upeču ve své staré dobré peci – kvůli lepší stravitelnosti hustě špikovaného tyrolským špekem

Kousek bude již jistě starší, nalož nejdříve do marinády na několik dní :lol: :lol: :lol: Štědře okořeň divokým kořením a upeč. Pak požívaje sousta, hojně zalévej je dobrým červeným vínem :mavam: :mavam: :mavam:

P. S. Perníkovou chatrč nemám, ale Ježibaba jsem :cert: :cert: :cert:

 
birkana
1670 příspěvků 15.06.13 15:29

@Tomasso, ať mám názor na tvůj recept jakýkoli a nechci tě tady „vláčet v prachu“ (což už učinili jiní :twisted: ), se slovy v úvodu receptu souhlasím. Bohužel, je to nešvar v některých Asijských restauracích (ano, nadměrné používání mrkve coby levné „barevné“ zeleniny :cert: ). Ti slušní a poctiví pak doplácejí na ostatní „zlatokopy“ :think:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 15.06.13 15:16

Asi Tě upeču ve své staré dobré peci - kvůli lepší stravitelnosti hustě špikovaného tyrolským špekem, obloženého česnekem v palicích o průměru 12 cm a plodnicemi vatovce obrovského (Langermannia gigantea), naloženými na způsob mřenky! :cert:
(No co, pohádka o Perníkové chaloupce je taky nostalgie, nebo ne?! Kdo se nebál, ať se drze přizná!) :lol: :lol: :lol:
Zpátky do mísy: graciézně v podobné úpravě chutná králíček, jen se přimlouvám za omezení chilli - a soya sosu také jen co by vánkem větérku, místo zelí mladá kedlubnička, paprika červená kvůli kráse - a rýžové nudle chválím.
Tomasso, nebuď rozčilenej, víš, kolikrát mě tady vyprali?! :mavam:

 
ucitelas
328 příspěvků 15.06.13 09:15

Ani nedomýšlím, ale je pravda, že určitá nostalgie je z vašich příspěvků patrná. :|

 
tlustá bába
1210 příspěvků 14.06.13 21:16

Zocelená socialismem, přetavená dobou…že jo? :lol: :lol: :lol:

 
ucitelas
328 příspěvků 14.06.13 20:54

Ale no jó, copak vy.

 
tlustá bába
1210 příspěvků 14.06.13 19:26

@ucitelas
Troufnu si z pouhých 10 dkg masa vytvořit 2 statečné porce, „čína“ není o čtvrtkilovém řízku. Když je zeleninka, chutě pěkně vyvážené… je i masorád, jako já, spokojen.
@casino
Kolik druhů nudlí, tolik druhů příprav - chce to číst návod. Nedávno jsem zaperlila a vařila to, co mělo být přelito vroucí vodou. Móóóc hezky to vypadalo! Ještě, že mám ráda ty plné špajzky a od všeho dostatečnou zásobu, tak jsme nehladověli. :zed:

 
ucitelas
328 příspěvků 14.06.13 16:58
při 100 gramech kuřecího

Masa na osobu se u vás hodně „papá“???

 
di
2451 příspěvků 13.06.13 23:42

No, třeba má autor plechovou hmm ústa, no, stejně jako já a kluk mojí dcéry (konečně jsem našla spiklence, porůznu si vyměňujeme různé pálivé omáčky a papričky, sriracha je náš nejlepší kamarád). ;-) Jo, a máme rádi tenhle blog .

 
casino
4474 příspěvků 13.06.13 23:14
Máte recht..., já jsem ingr. nečetl...

… a jak na to teď koukám, tak je to síííla 8o
Je to na levačku…
Kari, tabasco, 2KL!!! chilli :evil: Pepř?
Solamyl asi máčený…
Jidášovo ucho pro barevné oživení :palec:
S nudlemi zkušenost nemám… Stačí jen tak přidat, nebo se dopředu musí upravit? :nevim:
No vidím to na takový počeštěný krajový folklor :) Myslím to byl Krampol, co použil obratu: "krojová (krojovaná?) specialita :) :mrgreen:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 13.06.13 22:44

Tak, tak.

Pardon, ještě doplním: karí bych použila thajské a mnohem méně sojovky, nebo sojovku světlou. Mělo by to takovou mnohem rafinovanější chuť. Ale to je můj názor.
Kritizování jsem daleka.
Ještě jednou pardon, jsem nesoustředěná, Tomasso, opravdu dáváš 2 kávové lžičky chilli?
Mohu doporučit jemnou variantu pouze s mladou kedlubnou a pórkem? Velmi delikátní!
Ale vnucovat se nechci, ani nápad! :lol: :mavam:

Příspěvek upraven 13.06.13 v 23:01

 
casino
4474 příspěvků 13.06.13 22:30
No, asi bych začal tím, že maso nakrájím...

… na nudličky ťi-s (2×2mm) nebo hranolky tchiao (1×1cm) - ale to je muška, chybička se může vloudit… :)
Nevím, zda by nebylo vhodnější napřed naprudko opražit maso a až pak přihodit cibuli… Obvykle se to tak dělá, ale to je muška :)
„Když se vám zdá, že maso bude brzy hotové…“
Když se něco zdá, tak je to sen… :)
Maso (kuřecí prsa) bych dělal jen co zbělají + pár vteřin, pak bych přihodil ostatní a krátce prohodil, max 2minuty… Maso nemá pustit šťávu!
Tož tak :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz