Recept Ruská letní "Šči" Pra

babi Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ruská letní

Postup

Vložit maso do studené vody a přivéct do varu. Sejmout šum a vařit po 2 hodiny. Očistit zelí, nakrájet ho na jemné proužky. Oloupat brambory a nakrájet na velké kostky. Obojí přidat k masu 1hod před koncem vaření polévky. Omýt a okrouhat mrkev, petržel, tuřín a nakrájet je na malé kousky. Oloupat cibuli a najemno posekat. Lehce osmažit kořenovou zeleninu na másle a přidat k polévce asi 20min před koncem vaření. Přidat bobkové listy a osolit a opepřit. Oloupat rajčata, vyjmout zrníčka, nakrájet každé na 8 dílků a přidat je do polévky těsne před koncem vaření. Vyjmout maso a kosti z polévky, maso nakrájet na kostky a vrátit do polévky. Horkou polévku podávat s miskou kyselé smetany.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 19.10.02 vloženo
  • 8362x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g hovězího masa i s kostima
  • 500g bílého zelí
  • 2 brambory
  • 1 tuřín
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2-3 bobkové listy
  • sůl a pepř
  • 2 rajčata
  • kyselá smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruská letní "Šči"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ruská letní "Šči"

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Starý recept s novým obrázkem za který děkuji ;o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz