Recept Pikantní hustá polévka - Soljanka

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Okurkový nálev svaříme, přilijeme do masového vývaru a uvedeme do varu. Nakládané houby a nakrouhané zelí spaříme vařící vodou. Veškeré maso, šunku, párek, houby, zelí, rajčata, oloupané kyselé okurky a cibuli nakrájíme a vhodíme do vařícího masového a okurkového vývaru, přidáme veškeré koření, olivy a kapary a na mírném ohni povaříme 10 - 20 min. Při podávání soljanky zdobíme povrch kysanou smetanou, plátkem citronu, zelenou petrželkou a koprem. Soljanku také můžeme připravit z různých druhů čerstvých sladkovodních i mořských ryb, raků, uzených ryb, rybích filé. Potřebujeme k ní pouze rybí vývar s kořenovou zeleninou. Stejně tak můžeme soljanku uvařit z hub čerstvých i sušených, základem polévky je však houbový vývar. Toto je výborná ruská polévka, která spojuje vlastnosti ščí a rassolniku, je hustá, pikantní a zkušená hospodyně v ní dokonale využije zbytků vařeného, či pečeného masa nejrůznějších druhů.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 14.09.05 vloženo
  • 13276x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Ingredience

  • 1 l masového vývaru
  • 200 - 400 ml okurkového nálevu
  • 200 g hovězí maso vařené
  • 200 g hovězí pečené, nebo maso telecí
  • 100 g šunky
  • 1 párek
  • 1/4 kuřete- pečené, nebo vařené
  • 2 kyselé nakládané okurky
  • 1/4 zelné hlávky
  • 2 rajčata
  • 100 ml kyselé smetany
  • 12 oliv
  • 3 PL nakládaných hub
  • 1 - 2 PL kaparů
  • 1 cibule
  • 10 zrnek pepře
  • 5 zrnek nového koření
  • petrželka
  • kopr
  • pažitka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní hustá polévka - Soljanka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní hustá polévka - Soljanka

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Soljanka

Další recepty soljanky naleznete: r. č. 2286 - polévka, č. r. 728 - minutka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz