Recept Ruská zimní "Šči" Pra

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vložit maso do studené vody, přivéct do varu, sejmout šum a vařit po 2 hodiny. Vymačkat všechnu tekutinu ze zelí a dát ho do kastrolu s rajčatovou pastou, trochou vody a vařit zelí po 2 hodiny. Očistit kořenovou zeleninu a oloupat cibuli. Nakrájet všechno na malé kostky a lehce je osmažit na másle. Vyjmout maso z polévky a nakrájet ho na kostky. Dát stranou. Přidat kořenovou zeleninu, bobkový list a zelí do polévky a dusit po 30min. Smíchat máslo s moukou, připravit zásmažku a přidat ji k polévce asi 15min. před koncem vaření. Osolit, opepřit podle chuti a přidat utřený česnek. Zároveň vrátit maso do polévky. Povařit po 15min. Podávat horkou polévku s miskou kyselé smetany.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 19.10.02 vloženo
  • 7550x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g hovězího masa
  • 500g kyselého zelí
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 bobkový list
  • sůl s pepř
  • 2 stroužky česneku
  • kyselá smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruská zimní "Šči"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz