Recept Ruská zimní "Šči" Pra

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vložit maso do studené vody, přivéct do varu, sejmout šum a vařit po 2 hodiny. Vymačkat všechnu tekutinu ze zelí a dát ho do kastrolu s rajčatovou pastou, trochou vody a vařit zelí po 2 hodiny. Očistit kořenovou zeleninu a oloupat cibuli. Nakrájet všechno na malé kostky a lehce je osmažit na másle. Vyjmout maso z polévky a nakrájet ho na kostky. Dát stranou. Přidat kořenovou zeleninu, bobkový list a zelí do polévky a dusit po 30min. Smíchat máslo s moukou, připravit zásmažku a přidat ji k polévce asi 15min. před koncem vaření. Osolit, opepřit podle chuti a přidat utřený česnek. Zároveň vrátit maso do polévky. Povařit po 15min. Podávat horkou polévku s miskou kyselé smetany.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 19.10.02 vloženo
  • 7416x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g hovězího masa
  • 500g kyselého zelí
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 bobkový list
  • sůl s pepř
  • 2 stroužky česneku
  • kyselá smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruská zimní "Šči"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz