Recept Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

RaSvaj Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Roštěnky je dobré (podle mojí zkušenosti) alespoň 3 hodiny před pečením připravit a nechat odležet kvůli chuti a maso taky trochu zkřehne a když je hotové úplně se rozpadá. Já to dělám tak, že roštěnky nakrájím po celém okraji kolem dokola, aby se při pečení nezkroutily. V misce si smíchám trochu oleje s worcestrem a pepřem, tím roštěnky potřu a dám do ledničky. Osobně to vůbec nesolím, protože sůl nám dodá niva a pokud by byla slanější, mohlo by být přesolené (dosolit se dá vždy...) Po odležení masa, vezmu alobal na něj položím jeden plátek roštěnky potřu plnotučnou hořčicí a pokladu na to nakolečka nakrájenou cibuli. Přiklopím to druhým plátkem roštenky, na ten dám žampiony + na dlouhé nudličky nakrájenou kapii a celé to zasypu strouhanou nivou co se mi tam vejde aby to nepadalo okolo a zabalím do alobalu tak aby mi nevytekla šťáva. Peču v troubě na 180° zhruba 50 minut. Podávat se to dá se vším možným, já to mám nejraději s bramborovými dukátky: brambory nakrájím na plátky posolím, poskládám na lehce vymaštěný plech a zhruba 20 minut před dopečením masa přidám do trouby kde upeču do zlatova.

Recept je z kategorií: Roštěná

Nahlásit recept

  • 14.01.09 vloženo
  • 5162x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod. (bez naloÄą

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 plátky roštěné (zhruba 150g jeden)
  • Kapie
  • Krájené žampiony (můžou být jak sterilované tak čerstvé)
  • Cibule
  • Niva
  • Plnotučná hořčice
  • Pepř
  • Worcester

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Janelita
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Asi mám nějakou divnou troubu. :( Brambory - i když jsou jemně nakrájené - se mi upečou nejdříve za 40 minut.

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Určitě to je moc dobré. Tímto způsobem jsme vařili v přírodě. Když se dá hliníková fólie dvojmo, může se to dát přímo do horkého popelu.

Dokonce si myslím, že když se na to nedá půl kila sýra mohlo by to být i docela dietní.

honey
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Tak tohle může být opravdu dobré !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz