Recept Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Roštěnky je dobré (podle mojí zkušenosti) alespoň 3 hodiny před pečením připravit a nechat odležet kvůli chuti a maso taky trochu zkřehne a když je hotové úplně se rozpadá. Já to dělám tak, že roštěnky nakrájím po celém okraji kolem dokola, aby se při pečení nezkroutily. V misce si smíchám trochu oleje s worcestrem a pepřem, tím roštěnky potřu a dám do ledničky.

Osobně to vůbec nesolím, protože sůl nám dodá niva a pokud by byla slanější, mohlo by být přesolené (dosolit se dá vždy…)

Po odležení masa, vezmu alobal na něj položím jeden plátek roštěnky potřu plnotučnou hořčicí a pokladu na to nakolečka nakrájenou cibuli. Přiklopím to druhým plátkem roštenky, na ten dám žampiony + na dlouhé nudličky nakrájenou kapii a celé to zasypu strouhanou nivou co se mi tam vejde aby to nepadalo okolo a zabalím do alobalu tak aby mi nevytekla šťáva.

Peču v troubě na 180° zhruba 50 minut.

Podávat se to dá se vším možným, já to mám nejraději s bramborovými dukátky: brambory nakrájím na plátky posolím, poskládám na lehce vymaštěný plech a zhruba 20 minut před dopečením masa přidám do trouby kde upeču do zlatova.

Recept je z kategorií: Roštěná


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.01.09 vloženo
  • 4411x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod. (bez naloÄą

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 plátky roštěné (zhruba 150g jeden)
  • Kapie
  • Krájené žampiony (můžou být jak sterilované tak čerstvé)
  • Cibule
  • Niva
  • Plnotučná hořčice
  • Pepř
  • Worcester

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Janelita
93 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Asi mám nějakou divnou troubu. :( Brambory - i když jsou jemně nakrájené - se mi upečou nejdříve za 40 minut.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Určitě to je moc dobré. Tímto způsobem jsme vařili v přírodě. Když se dá hliníková fólie dvojmo, může se to dát přímo do horkého popelu.

Dokonce si myslím, že když se na to nedá půl kila sýra mohlo by to být i docela dietní.

 
honey
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Roštěnky v alobalu (nedietní a pro jedlíky)

Tak tohle může být opravdu dobré !

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz