Recept Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Postup

Roštěnky naklepeme a po obou stranách mírně osolíme. Všechny potřeby, uvedené v nakládací směsce, spolu dob­ře promícháme. Touto směsí protáhneme roštěnky a nechá­me je v ní ležet (použijeme užší misku) na sobě (aby byly řádně ze všech stran namočené). Při­kryjeme alobalem a necháme 1-2 dny dole v ledničce uležet. Klademe na rozpálený tuk, smažíme na jedné straně zhruba 5-6 minut, po jejich otočení přili­jeme vše, co nám zbylo v misce po naložených roštěnkách. Roštěnky klademe na talíře a dáme na ně lžicí vyňatou usmaženou směsku. Můžeme klást i tzv. volské oko s kouskem šunky, případně obložit růz­nými druhy zeleniny. Příloha - různě upravené brambory (možná je i bramboro­vá kaše), zeleninový salát (vhodný je salát z rajčat s na kostičky nakrájenou syrovou ci­bulí).

Recept je z kategorií: Roštěná

Nahlásit recept

  • 11272x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800-1000 g roštěnek (hově­zích plátků)
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení.
  • Nakládací směska:
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce solamylu
  • 3 syrová vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 - 1/4 lžičky kari.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.2.12 16:41

Nejsem reznik, ale tohle bych snad sla vratit!
Lepsi bude, kdyz maso nakrajis na nudlicky (ne po svalu :P ) holt nebude rostenka v celku. On se svet nezbori !

omar
1 příspěvek 29.2.12 16:13

máme roštěnku velmi rádi, ale paní „řeznice“ v masně mi ji nakrájela jak se říká po vlasu , zjistila jsem to až doma a tak hledám recept kterým by maso zkřehlo, zkusím tam přidat i to víno.

Cuso
350 příspěvků 27.2.07 21:21
Kltko,

suhlasim s tebou. Sam nakladm uz maso nejaky ten rok. V podstate som chcel len povedat, ze mna tento recept az tak neohuril. Inak to vino napadlo aj mna, ale nakoniec som dodrzal povodny recept. :-)))

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu - cuso

čo mám skúsenosti s nakladaným mäsom rôznych druhov, tak vždy vyjde lepšie, keď je pác/nálev trochu kyslý - ono práve enzýmy, ktoré naložené mäso „zkrehčujú“ pracujú najlepšie pri mierne kyslom pH. Takže pár kvapiek citrónu, vína, vorčestru (obsahuje víno/ocot)…, či iné nálevy s jogurtom, kyslou smotanou…
to je možno riešenie. A tomuto nálevu trochu citrónu/vína určite neublíži.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

cuso, zkus, nám to fakt chutnalo. A dnešní podušená varianta byla ještě lepší, protože masíčko bylo krásně měkké. ;o)

Cuso
350 příspěvků 26.2.07 21:27
Dievcata

A kde potom spravili sudruhovia z NDR chybu? :-))) No asi tomu este raz dam sancu.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

U nas naprosty uspech, pouzila jsem bio hovezi a tak bylo masicko excelentni. Melo to krupavou kurcicku a s volskym okem se jednalo o naprosto uspokojujici veceri. Ale priznam se, ze jsem se pres vikend stravovala v pravdepodobne nejhorsi hospode na svete (i chleba si clovek radsi polozil na cepici nez na stul) a tak muj soud neni objektivni:-)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Chuťově je maso vynikající, jen bylo tužší na krájení - zřejmě šlo opravdu o zvěřinu. Do šťávvy habáně přidalo ještě cca deci bílého vína, které zbylo z romantického večera ;o), a které maso krásně provonělo …Z bytek naloženého masa klasicky podusím, aby bylo měkčí. Podávali jsme ho s rýží, cherry rajčátky a čerstvou paprikou.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

cuso, tak to jsem zvědavá ;o) Já tam nedala kari, protože jsem ho zapomněla dokoupit a už se mi nechtělo zase zpátky, 1.5 km do obchodu … a přidala jsem do láku plátky slaniny - nevím, zda udělají nějaký efekt, ale když jsem rozmrazila maso, nabrala jsem dojmu, že to nebude hovězí, ale spíš nějaká zvěřina, a teď jsem zvědavá, zda to bude vůbec k snědku, no co, no, přinejhorším si to habanisko doladí dle svých chuťových buněk (nebo spíš dle své „plechové“ papulky ;o) ) … krásnou dobrou noc!

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

U nás aj zjedené. Nie je to zlé, ale čakal som trošku viac. Možno je chyba vo mne. Dievčatá som zvedavý na vaše skúsenosti.:-)

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Vladko, diky, zes vytahla tenhle recept, zitra koupim rostenky a nalozim je a budou v nedeli k veceri i s volskym okem a kopcem hranolku. Jedeme na vikend shodou ruznych okolnosti pod stan a tohle bude to spravne na vzpamatovani (spolu s grogem nebo svarakem:-)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Naloženy. ;o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Květáková polévka Květáková polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz