Recept Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Postup

Roštěnky naklepeme a po obou stranách mírně osolíme. Všechny potřeby, uvedené v nakládací směsce, spolu dob­ře promícháme. Touto směsí protáhneme roštěnky a nechá­me je v ní ležet (použijeme užší misku) na sobě (aby byly řádně ze všech stran namočené). Při­kryjeme alobalem a necháme 1-2 dny dole v ledničce uležet. Klademe na rozpálený tuk, smažíme na jedné straně zhruba 5-6 minut, po jejich otočení přili­jeme vše, co nám zbylo v misce po naložených roštěnkách. Roštěnky klademe na talíře a dáme na ně lžicí vyňatou usmaženou směsku. Můžeme klást i tzv. volské oko s kouskem šunky, případně obložit růz­nými druhy zeleniny. Příloha - různě upravené brambory (možná je i bramboro­vá kaše), zeleninový salát (vhodný je salát z rajčat s na kostičky nakrájenou syrovou ci­bulí).

Recept je z kategorií: Roštěná

Nahlásit recept

  • 11470x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800-1000 g roštěnek (hově­zích plátků)
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení.
  • Nakládací směska:
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce solamylu
  • 3 syrová vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 - 1/4 lžičky kari.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.2.12 16:41

Nejsem reznik, ale tohle bych snad sla vratit!
Lepsi bude, kdyz maso nakrajis na nudlicky (ne po svalu :P ) holt nebude rostenka v celku. On se svet nezbori !

omar
1 příspěvek 29.2.12 16:13

máme roštěnku velmi rádi, ale paní „řeznice“ v masně mi ji nakrájela jak se říká po vlasu , zjistila jsem to až doma a tak hledám recept kterým by maso zkřehlo, zkusím tam přidat i to víno.

Cuso
350 příspěvků 27.2.07 21:21
Kltko,

suhlasim s tebou. Sam nakladm uz maso nejaky ten rok. V podstate som chcel len povedat, ze mna tento recept az tak neohuril. Inak to vino napadlo aj mna, ale nakoniec som dodrzal povodny recept. :-)))

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu - cuso

čo mám skúsenosti s nakladaným mäsom rôznych druhov, tak vždy vyjde lepšie, keď je pác/nálev trochu kyslý - ono práve enzýmy, ktoré naložené mäso „zkrehčujú“ pracujú najlepšie pri mierne kyslom pH. Takže pár kvapiek citrónu, vína, vorčestru (obsahuje víno/ocot)…, či iné nálevy s jogurtom, kyslou smotanou…
to je možno riešenie. A tomuto nálevu trochu citrónu/vína určite neublíži.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

cuso, zkus, nám to fakt chutnalo. A dnešní podušená varianta byla ještě lepší, protože masíčko bylo krásně měkké. ;o)

Cuso
350 příspěvků 26.2.07 21:27
Dievcata

A kde potom spravili sudruhovia z NDR chybu? :-))) No asi tomu este raz dam sancu.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

U nas naprosty uspech, pouzila jsem bio hovezi a tak bylo masicko excelentni. Melo to krupavou kurcicku a s volskym okem se jednalo o naprosto uspokojujici veceri. Ale priznam se, ze jsem se pres vikend stravovala v pravdepodobne nejhorsi hospode na svete (i chleba si clovek radsi polozil na cepici nez na stul) a tak muj soud neni objektivni:-)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Chuťově je maso vynikající, jen bylo tužší na krájení - zřejmě šlo opravdu o zvěřinu. Do šťávvy habáně přidalo ještě cca deci bílého vína, které zbylo z romantického večera ;o), a které maso krásně provonělo …Z bytek naloženého masa klasicky podusím, aby bylo měkčí. Podávali jsme ho s rýží, cherry rajčátky a čerstvou paprikou.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

cuso, tak to jsem zvědavá ;o) Já tam nedala kari, protože jsem ho zapomněla dokoupit a už se mi nechtělo zase zpátky, 1.5 km do obchodu … a přidala jsem do láku plátky slaniny - nevím, zda udělají nějaký efekt, ale když jsem rozmrazila maso, nabrala jsem dojmu, že to nebude hovězí, ale spíš nějaká zvěřina, a teď jsem zvědavá, zda to bude vůbec k snědku, no co, no, přinejhorším si to habanisko doladí dle svých chuťových buněk (nebo spíš dle své „plechové“ papulky ;o) ) … krásnou dobrou noc!

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

U nás aj zjedené. Nie je to zlé, ale čakal som trošku viac. Možno je chyba vo mne. Dievčatá som zvedavý na vaše skúsenosti.:-)

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Vladko, diky, zes vytahla tenhle recept, zitra koupim rostenky a nalozim je a budou v nedeli k veceri i s volskym okem a kopcem hranolku. Jedeme na vikend shodou ruznych okolnosti pod stan a tohle bude to spravne na vzpamatovani (spolu s grogem nebo svarakem:-)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané roštěnky v pikantním nálevu

Naloženy. ;o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz